Richie Porte vindt eindwinst in Zwitserland grootste zege uit zijn carrière

Door , zondag 17 juni 2018 om 17:58
Richie Porte vindt eindwinst in Zwitserland grootste zege uit zijn carrière

foto: Sirotti

Richie Porte noemt zijn eindoverwinning in de Ronde van Zwitserland de grootste zege uit zijn carrière. Dat vertelt de kopman van BMC nadat hij in de individuele slottijdrit het klassement met succes verdedigde. “Ik heb rondes gewonnen als Parijs-Nice, Catalonië en Romandië, maar deze wedstrijd is zo speciaal”, tekent Cyclingnews op uit zijn mond.

“Dit was een groot doel, laten we daar eerlijk over zijn”, zegt Porte. “Het is een heel belangrijke wedstrijd en ik denk dat het respectloos is om te zeggen dat dit maar een voorbereidingskoers is. Het betekent heel veel om deze te winnen. Ik denk dat, kijkend naar de Tour, het een goed teken is dat ik hier een sterk deelnemersveld versla.

Voor Porte is het zijn grootste zege uit zijn carrière. “Dat durf ik wel te zeggen”, erkent de Australiër. Daarnaast draagt hij de winst op aan de dit jaar overleden BMC-eigenaar Andy Rihs. “Om hier te zijn na het overlijden van Andy Rihs eerder dit seizoen, en dan zijn thuisrace te winnen… Dat is een enorme voldoening.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Tour 17 juni 2018 om 18:03

Te vroeg in vorm. En nu ook al een beetje verzadigd.

Chaba 17 juni 2018 om 18:14

Ik geloof echt niet dat hij te vroeg in vorm in. Tijdrit zit echt nog wel verbetering in. Was zijn eerste koers na training. Die gaat echt wel top beginnen aan de Tour. Hij mag alleen niets tegenkomen en dat gebeurt nogal eens.

leegloper 17 juni 2018 om 18:21

Porte heeft toch al vaker laten zien dat zijn niveau boven de meeste anderen uitstijgt. Dus hij is zeker niet te vroeg in vorm en zal nog verbeteren richting Tour. Hij moet alleen een beetje geluk hebben dat hij niet weer tegen pech aanloopt en dan gaat het een heel lastige opdracht worden voor Froome.

rennerske 17 juni 2018 om 18:30

@ leegloper
Goed verwoord!

belasco 18 juni 2018 om 09:06

Porte heeft met zo’n reactie en zijn rijden in deze koers mijn sympathie. Gewoon dit rondje willen winnen, ook al is het voor velen ‘slechts’ een voorbereiding op de Tour.

Doordrijver 18 juni 2018 om 11:44

Hij is goed, maar nog niet top. Ik denk dat een top Porte hier elke klim vrolijk wegreed van de rest.

Headlines

Materiaalzone

Populair