‘Richie Porte verlaat BMC en tekent bij Trek-Segafredo’

‘Richie Porte verlaat BMC en tekent bij Trek-Segafredo’

foto: Sirotti

dinsdag 26 juni 2018 om 18:26

Richie Porte zal vanaf komend seizoen uitkomen voor Trek-Segafredo. Cyclingnews stelt op basis van bronnen dicht bij het vuur dat de Amerikaanse formatie een akkoord heeft bereikt met de Australische klimmer.

Porte liet twee weken geleden nog weten te hopen dat zijn huidige werkgever BMC ook na dit seizoen nog in het peloton actief is. “Ik hoop nog altijd dat de ploeg gered kan worden. Het zou bijzonder triest zijn als het straks gewoon zou ophouden, ook voor het wielrennen. Het zou prettig zijn als er nog voor de Tour iets bekend zou zijn”, waren destijds nog zijn woorden.

Cyclingnews weet echter dat de klimmer er definitief uit is met Trek-Segafredo. De Amerikaanse formatie heeft de strijd om Porte’s handtekening gewonnen van teams als UAE Emirates, Katusha-Alpecin én zijn oude ploeg Sky, die ook verregaande interesse hadden in de ronderenner.

De teammanager van Trek-Segafredo, Luca Guercilena, wil niet teveel kwijt over de mogelijke overstap van Porte. Wel laat hij weten in gesprek te zijn met de 33-jarige renner. “We zijn op dit moment aan het praten om te kijken of er iets moois uit kan komen. Er is op dit moment nog niks officieel. Het moge duidelijk zijn dat we hem in ons team willen, en we op dit moment praten over een overstap.”

Trek-Segafredo vindt in Porte opvolger Contador 
Mocht de transfer van Porte op 1 augustus bekend worden gemaakt, dan heeft Guercilena zijn gedroomde opvolger voor Alberto Contador binnen. De Spaanse ronderenner zette aan het einde van 2017 een punt achter zijn carrière, waarna Trek-Segafredo op zoek ging naar een opvolger.

Zowel Simon Yates als Geraint Thomas stonden op het lijstje van de Italiaanse teambaas, maar beide renners lijken te blijven bij hun huidige werkgevers Mitchelton-Scott en Sky. De overstap van Porte heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor Bauke Mollema, die nu de scepter zwaait binnen de ploeg als klassementskopman.

De 31-jarige Nederlander zal op 7 juli aan de start staan van de Tour de France, waarin hij hoopt een goed klassement te rijden. Een van zijn concurrenten is Richie Porte; zijn – naar alle waarschijnlijkheid – toekomstige ploegmaat.

Dit artikel delen:

30 Reacties

Frits des Jeux 26 juni 2018 om 18:28

33 jaar en heel vaak pech in de grote ronden. Gewaagde keuze. Zeker als je ziet dat ook een Rafal Majka op de markt is. Die is een heel aantal jaren jonger en kan ook overschakelen op een plan B en ritten winnen. Dat gevoel heb ik bij Porte niet.

beni 26 juni 2018 om 18:28

Einde BMC?…

ronddraaien 26 juni 2018 om 18:32

Inderdaad een opvolger van Contador voor Trek: Oud en niet in staat om mee te doen voor de eindzege van een grote ronde.

Jan Blokland 26 juni 2018 om 18:38

Mollema kopman af.

TykkeThor 26 juni 2018 om 18:42

Benieuwd wat dit voor de toekomst van Mollema zal betekenen. Trek zal hem wel willen behouden maar zijn contract loopt dit jaar af en kan me voorstellen dat hij geen zin heeft om tweede viool te spelen achter Porte. Al zou het me niet verbazen dat in de praktijk de oerdegelijke Mollema de grillige Porte te snel af zal zijn over drie weken grote ronde.

Col du Bramont 26 juni 2018 om 18:48

Hij wordt volgend jaar 34 en heeft sinds 2010 in 11 GT's 2 maal top10 gereden.
Tuurlijk ook als knecht, maar ook toen hield het bepaald niet over.
Misschien dat ie volgend jaar nog een keer in een kleine ronde goed kan zijn.

Eerst maar eens afwachten wat ie deze Tour laat zien, hem nu al afschrijven doe ik zeker nog niet.

Scott Sunderland 26 juni 2018 om 18:56

Mollema had er volgens mij geen moeite mee om "tweede viool" te spelen voor Contador. Dus dat zal met Porte vermoedelijk niet anders zijn.

Mollema als de kopman in een WT ploeg voor het klassement in een grote ronde is sowieso vreemd. Een beste renner hoor met mooie uitslagen, maar nog nooit een podium gereden in een van de drie grote ronden en het zou wat mij betreft een wonder zijn als dat ooit wél lukt. Hij mag super blij zijn als hij deze Tour de top tien haalt. Dan heeft hij het goed gedaan.

Porte…je blijft het gevoel houden dat als het kwartje een keer de goede kant op valt er veel mogelijk is… Maar meestal valt hij tegen het asfalt en exit.

LB117 26 juni 2018 om 19:00

bauke als meesterknecht naar Sunweb voor de goede zaak? rittenkaper of 2e kopman volgend jaar het zal mij benieuwen

west 26 juni 2018 om 19:01

Van Mollema naar Porte is voor een eventueel Grand Tour podium een vrij minimale vooruitgang. Anderzijds, Mollema kan niet drie grote rondes op het jaar kopman spelen…

Mathieu Moller 26 juni 2018 om 19:15

Trek heeft buiten Mollema geen GC-kopman, dus Porte erbij lijkt me niet per se een probleem. Mollema bijvoorbeeld Giro en Vuelta en Porte een hele rits aan koersen van een week en dan de Tour.
Vrijwel elke andere ploeg heeft al twee kopmannen voor het klassement of zoals QuickStep meerdere topsprinters om een hele ploeg rond te bouwen.

HCBrug 26 juni 2018 om 19:16

Twee jaar terug was Mollema op weg naar het podium in de tour, en was hij ongeveer op het niveau van Porte. Voor contador wilde hij vorig jaar wel een keer een tour knechten, alleen al om te leren, maar voor Porte?
Als hij dit jaar boven Porte eindigt zie ik dat niet gebeuren. Als Mollema een matige tour rijdt en ver van de top 5 eindigt, misschien wel, met als beloning een kopmanschap in Vuelta of Giro.

trickstuff 26 juni 2018 om 19:28

Interessant, vooral omdat de ploeg de Trek Emonda Disc als klimfiets gebruikt.

Gaat Porte dan toch met schijfremmen rijden?
;)

tristania 26 juni 2018 om 19:35

Ze mogen die hele trek ploeg wel een beetje een facelift geven. En Porte maakt ze er niet sterker op. Zoveel andere jongere potentiële kopmannen.

Sonsbach Allstars 26 juni 2018 om 19:37

Als Porte bij Trek ook goede klasseringen wil rijden, dan mag Trek wat meer in de ploeg investeren. Anders zal hij het bijna alleen moeten doen.

sjaspatat 26 juni 2018 om 19:42

Exit BMC dus :(

Blaudzun 26 juni 2018 om 19:53

Exit BMC Vind ik persoonlijk niet zo erg. Als je zo’n hoog budget hebt en zo weinig presteert verdien je het om afgestrafd te worden. Totaal geen logica in het transferbeleid ook.

laminaat 26 juni 2018 om 20:02

Trek de ploeg van de omgekeerde wereld

Romāns Vainšteins 26 juni 2018 om 20:05

Nooit wat gehad met BMC of hun renners, persoonlijk favoriet Gilbert daargelaten die ik er eerlijk gezegd ook niet haarfijn bij vond passen.

albertocontador1 26 juni 2018 om 20:36

een zeer goede keuze van trek. met majka heb je ook weinig zekerheid voor een podiumplek in grote rondjes en vind ik veel onzichtbaar in wedstrijden waar hij rijdt. porte daarin tegen is een heel seizoen goed en als het kwartje goed valt kan hij in de aankomende 2 jaar de tour zeker podium rijden

finton 26 juni 2018 om 20:37

Dat Geraint Thomas bij Sky zou blijven verbaast me toch wel enigszins. Dat leek me een betere kopman voor Trek.

Covadonga 26 juni 2018 om 20:54

Gedroomde opvolger van Contador. Wat een onzin.

blix 26 juni 2018 om 20:57

Contador, Degenkolb, Porte. Logica?

coenj 26 juni 2018 om 22:08

Wel bijzonder en een oudje. Er waren vast betere opties. Mollema ka nog steeds kopman zijn in gt’s. Zou wel een koopje zijn geweest

vevie 26 juni 2018 om 22:53

@ finton: hoezo? De andere ploegen zijn moe om achter Thomas aan te zitten. Die flirt alleen met andere ploegen om de druk bij Sky te leggen, maar heeft de afgelopen jaren nooit écht de intentie gehad om Sky te verlaten. De Tour als kopman zal ‘em niet worden zolang Froome daar rijdt, maar mag al beginnen als 2e man daar en is in principe de 2e GC-man nu bij Sky. Die gaat, ondanks dat hij elders toch meer zekerheid zou hebben, niet weg. Ondanks dat hij bijvoorbeeld bij trek de onbetwiste kopman zou zijn.

jdijkhof 26 juni 2018 om 23:01

Blijft een gewaagde keuze, zeker ivm zijn leeftijd. Konden ze niet beter Chaves gratis overnemen van Orica-Scott en hem als kopman neerzetten in Giro/Vuelta en dan Bauke in de Tour.
Chaves heeft deze Giro dan weliswaar geen klassement gereden maar kan het wel, kijk naar Giro 2016 en Vuelta 2017 (beide podium)
Bovendien, als je Bauke volledige koopmanschap geeft in de Tour met een meester knecht (Brambilla) naast hem kan hij ver komen, heeft hij bij Belkin ook al bewezen (Ten Dam toen super knecht)
Nu word Porte denk 3 jaar op rij kopman in Tour…

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair