Richie Porte over toekomst BMC: “Hoop voor de Tour op duidelijkheid”

Geplaatst op donderdag 14 juni 2018 om 09:05

foto: Sirotti

Richie Porte lijkt op schema voor de Tour de France. De kopman van BMC voert na vijf ritten het klassement van de Ronde van Zwitserland aan. De Australiër verkeert nog in onzekerheid over de toekomst van zijn ploeg, een situatie waarvan hij hoopt dat er snel een einde aan komt.

Porte staat voor het eerst in zijn carrière aan de start in Zwitserland. De voorbije jaren koos hij voor de Dauphiné als voorbereiding op de Tour. “Maar dan had ik deze keer de geboorte van mijn zoontje gemist”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Luka, mijn eerste kind. Hij was uitgerekend pal tijdens de Dauphiné. Dat kon ik niet maken. Al scheelde het ook nu niets. Uiteindelijk is hij geboren één dag voor ik naar Zwitserland vertrok.”

De 33-jarige Porte verkeert nog in onzekerheid waar hij in 2019 zal rijden. Er is nog geen duidelijkheid of BMC ook volgend seizoen in het peloton actief is. “Ik hoop nog altijd dat de ploeg gered kan worden. Het zou bijzonder triest zijn als het straks gewoon zou ophouden, ook voor het wielrennen”, aldus Porte. “Het zou prettig zijn als er nog voor de Tour iets bekend zou zijn.”

De onzekerheid rondom de ploeg zou de prestaties van BMC in de Tour kunnen beïnvloeden. “Ik hoop dat het niet zo ver komt. Maar als te veel renners nog geen contract hebben voor volgend jaar, kan je het ze niet eens kwalijk nemen als ze aan zichzelf denken en zichzelf in de kijker willen fietsen.”


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties