Richie Porte over toekomst BMC: “Hoop voor de Tour op duidelijkheid”

donderdag 14 juni 2018 om 09:05

foto: Sirotti

Richie Porte lijkt op schema voor de Tour de France. De kopman van BMC voert na vijf ritten het klassement van de Ronde van Zwitserland aan. De Australiër verkeert nog in onzekerheid over de toekomst van zijn ploeg, een situatie waarvan hij hoopt dat er snel een einde aan komt.


Porte staat voor het eerst in zijn carrière aan de start in Zwitserland. De voorbije jaren koos hij voor de Dauphiné als voorbereiding op de Tour. “Maar dan had ik deze keer de geboorte van mijn zoontje gemist”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Luka, mijn eerste kind. Hij was uitgerekend pal tijdens de Dauphiné. Dat kon ik niet maken. Al scheelde het ook nu niets. Uiteindelijk is hij geboren één dag voor ik naar Zwitserland vertrok.”

De 33-jarige Porte verkeert nog in onzekerheid waar hij in 2019 zal rijden. Er is nog geen duidelijkheid of BMC ook volgend seizoen in het peloton actief is. “Ik hoop nog altijd dat de ploeg gered kan worden. Het zou bijzonder triest zijn als het straks gewoon zou ophouden, ook voor het wielrennen”, aldus Porte. “Het zou prettig zijn als er nog voor de Tour iets bekend zou zijn.”

De onzekerheid rondom de ploeg zou de prestaties van BMC in de Tour kunnen beïnvloeden. “Ik hoop dat het niet zo ver komt. Maar als te veel renners nog geen contract hebben voor volgend jaar, kan je het ze niet eens kwalijk nemen als ze aan zichzelf denken en zichzelf in de kijker willen fietsen.”

9 Reacties

Chaba 14 juni 2018 om 09:14

Met de reactie van Porte en eerder van Avermaet zal het alleen maar nog lastiger worden voor BMC om door te gaan als er voor de Tour geen sponsor is gevonden.

Johnny7 14 juni 2018 om 09:34

Ja waarschijnlijk willen heel veel ploegen deze man ondanks dat hij eigenlijk (vooral door pech en bad luck) maar 1x een top 10 heeft gereden de laatste jaren.
Misschien leuk als hij een ploeg kan vinden waar hij wat meer ondersteuning bergop heeft. BMC is done dus hij zal al wel hebben gesproken met andere teams. Misschien een Trek? Die hebben toch wel echt een opvolger van Alberto nodig.

Lalsacien 14 juni 2018 om 10:15

@johnny7 maar een keer een top 10 de laatste jaren? Er zijn ook andere wedstrijden dan de Giro, Tour en Vuelta!

Jean Dumas 14 juni 2018 om 10:18

Ik zie hem de leiderstrui niet meer uit handen geven, en gezien de kracht van zijn ploeg moet hij ook in de eerste twee Tourweken in het geel kunnen rondrijden.

Wheely 14 juni 2018 om 10:34

Een kleine Porte, wat leuk!

Romāns Vainšteins 14 juni 2018 om 11:28

Volgens mij gaan we de aankomende weken nog wel wat meer getrakteerd worden op BMC’ers die uit zijn op duidlijkheid.

koos1 14 juni 2018 om 13:55

Vraag me af naar welke ploeg Porte zal gaan als BMC stopt

Titaantje 14 juni 2018 om 19:55

Trek lijkt het meest logisch. Ook Astana zoekt nog een kopman maar die kijken veelal meer in de Spaanse en Italiaanse hoek. Mss en education, vayghters is vaak creatief met additionele kleine sponsoren

Charlie33 15 juni 2018 om 00:16

Echt iets voor Sunweb

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.