BMC-manager Ochowicz: “Op dit moment zou ik geen ploeg kunnen maken”

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 om 13:35

foto: Sirotti

De toekomst van BMC is nog altijd niet zekergesteld. Ploegmanager Jim Ochowicz is al langere tijd op zoek naar sponsors, maar het blijkt een moeizaam proces. “Op dit moment zou ik geen ploeg kunnen maken want ik heb geen geld”, tekent Het Nieuwsblad op uit zijn mond.

Greg Van Avermaet, één van Ochowicz’ renners, voerde de afgelopen weken al de druk op tot het geven van duidelijkheid omtrent de toekomst van de Amerikaanse formatie. “Ik wil echter geen deadline plakken op het vinden van de broodnodige sponsor”, zegt Ochowicz. “Ook de Tour is geen deadline voor mij. Op dit moment kan ik simpelweg niets zeggen. Liever twee weken geleden dan volgende week. Maar ik ben er gerust in dat de renners zullen blijven focussen op hun job, ook in de Tour. De huidige situatie zal daar geen invloed op hebben.”

De ploegmanager beseft dat hij door de onzekere situatie een aantal renners kan kwijtraken. “Maar dat zou ook zo zijn als ik budget had gehad want er zijn heel wat renners einde contract. Ik weet echter ook dat elk jaar sommige toppers pas in december bij een ploeg tekenen”, aldus Ochowicz.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties