Richie Porte: “Met Richard Carapaz gaan we voor het podium”

maandag 12 juli 2021 om 16:41
Richie Porte: “Met Richard Carapaz gaan we voor het podium”

Richie Porte, rechts - foto: Cor Vos

INEOS Grenadiers heeft de eindoverwinning in de Tour de France voorzichtig uit het hoofd gezet. Richie Porte, die na vroege valpartijen inmiddels knecht is, vertelt dat het doel van de ploeg is om kopman Richard Carapaz op het podium te krijgen in Parijs. “Tadej Pogačar verliest geen tijd en doet het geweldig”, erkent Porte in gesprek met Cyclingnews.

In de slotweek wachten nog twee bergetappes. “We hebben de ritten van woensdag en donderdag die bergop finishen, dus we gaan proberen die te gebruiken. We denken namelijk dat het mogelijk is om Carapaz nog op het podium te krijgen. Dat is het doel”, aldus de Australiër.

‘Moeten Pogačar en Vingegaard onder druk zetten’
Porte ziet een ijzersterke Tadej Pogačar. “Als er een iemand is die vijf minuten voorsprong heeft en elke keer laat zien dat hij van een ander niveau is dan iedereen, dan is het wel beter om te mikken op een podiumplaats”, vertelt hij. “Het wordt niet makkelijk om hem nog te verslaan, maar we moeten hem en Jonas Vingegaard onder druk zetten. We hebben dat al geprobeerd, maar die poging mocht niet baten.”

“Vorig jaar won hij onder andere omstandigheden, maar voor deze prestatie moet je je hoed afnemen. Hij moet namelijk wel omgaan met de druk”, gaat Porte verder over Pogačar. Toch is er een kans dat de Sloveen een slechte dag kan hebben. “Hij blijft een mens, toch? Je wenst niemand zoiets toe, maar er zijn verschillende dingen die kunnen gebeuren. Wij moeten ons aan het strijdplan houden. Maar op dit moment rijdt de top-5 behoorlijk solide.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

Al Phila 12 juli 2021 om 16:46

Ze kunnen ook gaan voor een diskwalificatie van Uran vanwege het niet juist vasthouden van zijn stuur….. Is veel gemakkelijker, en hoef je niet hard voor te fietsen.

0
Murcia 12 juli 2021 om 16:57

Uran wordt zelfs als nummer twee door zijn directe tegenstanders niet genoemd als concurrent en staat straks in Parijs gewoon weer op het podium en let wel hij viel gisteren zelfs aan. Iets meer achting voor Rigo mag wel.

0
Rufusvb 12 juli 2021 om 18:49

Reed ogenschijnlijk makkelijk mee, kan heel zuinig koersen en doet over het algemeen weinig tot niets fout. Kan zowel in de bergen als in een tijdrit op een goede dag uithalen, dus zie hem zeker als de meest serieuze kandidaat voor plek 2

0
SolitaryShell 12 juli 2021 om 16:58

Ineos gaat dus gewoon door met het oude vertrouwde treintjesrijden, alleen is het nu niet voor de gele trui.

Wat een visieloze armoede.

0
Turtlehead 12 juli 2021 om 17:05

Ach, die duurbetaalde knechten hebben allemaal hun momentje van 'fame' dit jaar mogen pakken, en daarmee kunnen de ambities verder de kast in, naast de dikke zak met geld die daar al ligt.
En Carapaz is niet goed genoeg om meer te verwachten momenteel, en ze durven hem kennelijk niet met één knecht achter te laten en met de rest aan te vallen.

0
Panache 12 juli 2021 om 18:11

Het plan met o.a. Porte en Thomas oorlog maken is niet gesneuveld wegens gebrek aan visie.

0
ProfrondeZevenbergen 12 juli 2021 om 20:54

Ik geef ze geen ongelijk. En ik schat in dat INEOS niet zoveel doet met het aloude commentaar op wf.

0
SolitaryShell 13 juli 2021 om 00:36
Quote:
Panache 12 JULI 2021 OM 18:11
Het plan met o.a. Porte en Thomas oorlog maken is niet gesneuveld wegens gebrek aan visie.

Niet? Je kunt toch nog steeds oorlog met ze maken en ze niet alleen als luxeknechten voor Pogacar laten dienen?

Maar dan moet je wel een idee hebben. Jumbo's plan is ook in duigen gevallen, maar die zijn ook niet alleen maar als een kip zonder kop op kop aan het rijden voor Vingegaard.

Overigens geloof ik er ook niks van dat ze deze Tour ook maar iets anders hadden gedaan dan wat ze nu doen onder welke omstandigheden dan ook.

0
vevie 12 juli 2021 om 17:10

Wat ik al eerder aangaf: ze maken zich allang geen illusies meer dat er aan The Terminator wat te doen. Al dat op kop rijden is enkel om de tegenstand van Carapaz af te matten in de hoop dat hij tijd op hen kan pakken. Kan best armoede door anderen genoemd worden, maar The Terminator is meerdere maten te groot voor zijn tegenstand hier. Carapaz zelf is ook niet in staat om Uran en Vingegaard het echt moeilijk te maken, dus het podium wordt nog moeilijk genoeg. Die zal morgen al aan de bak moeten en woensdag en donderdag al helemaal met de tijdrit in het vooruitzicht.

0
Titaantje 12 juli 2021 om 18:11

de armoede is meer dat een Porte, Thomas en Kwiato dan allicht eens voor een ritzege zouden kunnen gaan, ipv iedere etappe moedeloos op kop te sleuren.

Een podiumplek voor Carapaz wordt ook lastig met nog een tijdirt in het vooruitzicht en weinig verschillen bergop zo ver. Maar de twee mooiste aankomsten bergop komen nog, dus het kan best.

0
La Primavera 12 juli 2021 om 21:40

Precies @Titaantje!

Waar Jumbo nu twee ritzeges op zak heeft en voor podium strijdt, rookt Ineos alles en iedereen op en staat zonder zeges. Het schakelplan van JV is tot nu toe een stuk sterker gebleken dan dat van Ineos.

0
Petje 12 juli 2021 om 18:09

Bij ineos heeft carapaz geen toekomst. Straks weer tijdrijder/klimmer als kopman

0
VTI 12 juli 2021 om 21:43

Zie nog wel een strijd tussen Carapaz en Uran voor plek twee. Hopelijk kan Vingegard daar nog oorlog mee maken en zijn prachtige prestatie glans geven!

0
SCIC 12 juli 2021 om 22:06

Podium is lang niet zeker. Vingegaard en Uran lijken mij betere tijdrijders.

0
ProfrondeZevenbergen 12 juli 2021 om 23:38

Juist daarom kan de Tour (nog) leuk(er) worden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone