Richie Porte begint seizoen opnieuw in Australië

Richie Porte begint seizoen opnieuw in Australië

Richie Porte als eindwinnaar van de Tour Down Under - foto: Sirotti

woensdag 28 november 2018 om 15:22

Hij mag dan wel van werkgever zijn geswitcht, Richie Porte begint het nieuwe seizoen ‘gewoon’ weer in Australië. Ditmaal kiest de 33-jarige ronderenner van Trek-Segafredo voor een nog langer verblijf in zijn thuisland, zo laat hij weten aan Herald Sun.

Porte zal zijn eerste wedstrijdkilometers afwerken tijdens de nationale kampioenschappen, die worden gehouden van 5 tot en 8 januari. Hierna hoopt de klimmer te scoren in de Tour Down Under (15-20 januari), alvorens hij van start zal gaan in de Cadel Evans Great Ocean Road Race (27 januari) en de Herald Sun Tour (30 januari-3 februari).

Dit betekent dat Porte voor de achtste keer van start zal gaan in de Tour Down Under. Hij won de ronde in 2017, en boekte verder maar liefst zes etappezeges. Zo won hij de laatste vier jaar telkens op Willunga Hill. De laatste keer dat Porte de Herald Sun Tour reed, was echter in 2011.

Ambitie voor Herald Sun Tour 
“Ik wilde al eerder weer de Herald Sun Tour rijden, maar het paste telkens niet in mijn programma. Of het kwam niet goed uit, of de ploeg had geen interesse om er te koersen. Nu vallen de puzzelstukjes echter in elkaar. Het is een wedstrijd met prestige, en ik zal er starten om te winnen”, laat een ambitieuze Porte weten.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jean Dumas 29 november 2018 om 08:09

Laten we hopen dat het een keer goed valt voor Richie, de vrijbuiters van Trek maken het er in het groterondenwerk niet makkelijker op. In de ploegentijdrit van de Tour is hij vanzelfsprekend minder goed omringd dan bij Sky of BMC.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone