Richeze na late aanval: “Deze overwinning komt als een verrassing”

Richeze na late aanval: “Deze overwinning komt als een verrassing”

foto: Alex Livesey / Getty Images

dinsdag 9 oktober 2018 om 16:30

Het was snel schakelen voor Quick-Step Floors in de openingsetappe van de Presidential Cycling Tour of Turkey. De Belgische ploeg reed de hele dag op kop voor zijn sprinter Fernando Gaviria, maar het was uitgerekend de Colombiaan die in de slotfase ten val kwam. Toch wist het team met Maximiliano Richeze te winnen. “Dit is een aangename verrassing”, aldus de Argentijn op de ploegsite.

Naast de vreugde om de zege van de 35-jarige sprinter – de zeventigste(!) voor zijn werkgever Quick-Step Floors – heerste er na afloop ook een gevoel van verdriet. Medisch onderzoek wees namelijk uit dat Gaviria zijn sleutelbeen heeft gebroken, waardoor er abrupt een einde komt aan het seizoen van de Colombiaan.

“Het is ontzettend balen dat Fernando zijn sleutelbeen heeft gebroken”, aldus Richeze. “Ik weet hoe teleurgesteld hij is om zijn seizoen op deze manier te beëindigen. Ik wens hem dan ook een voorspoedig herstel”, aldus de Argentijn, die normaal als sprintaantrekker fungeert. “Het is mijn laatste wedstrijd van het seizoen. Het voelt fantastisch om op WorldTour-niveau te winnen.”

“Zal de komende etappes Hodeg ondersteunen”
Richeze zal de komende etappes ‘gewoon’ als lead-out-man fungeren, ondanks het feit dat Gaviria nu naar huis is. “Ik kwam hier om Fernando te helpen, en nu zal ik Álvaro Hodeg ondersteunen. Hij is de snelste man binnen het team”, aldus een dienende Richeze.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair