Richard Plugge na succes Jumbo-Visma: “We gaan evalueren hoe het nóg beter kan”
Foto: Cor Vos
zaterdag 16 september 2023 om 17:52

Richard Plugge na succes Jumbo-Visma: “We gaan evalueren hoe het nóg beter kan”

Jumbo-Visma heeft vanmiddag geschiedenis geschreven. De Nederlandse ploeg behield zonder veel problemen haar eerste drie posities in het klassement, en mag zo al haar derde grote ronde van het jaar op het palmares bijschrijven. “Dit is ongelooflijk. Ik ben zo trots en blij”, aldus manager Richard Plugge aan de microfoon bij Eurosport.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Primoz Roglic de Giro, Jonas Vingegaard de Tour en Sepp Kuss de Vuelta: op papier is het allemaal mooi verdeeld. Maar in hoeverre was dit het plan voorafgaand aan het wielerseizoen? “Het plan was sowieso om voor de drie grote rondes te gaan. Maar stap voor stap: eerst alles op de Giro, dan op de Tour,… We hadden nooit gedacht om al die doelen te kunnen waarmaken, maar we wilden het natuurlijk wel. Dit is een historisch moment.

De dominantie leverde wel soms vreemde momenten op. “Maar vanaf het moment dat Sepp in een goede positie kwam te staan, was het duidelijk dat we drie leiders hadden. We hadden nog iets meer concurrentie van Ayuso verwacht, maar hij komt er wel en zal in de toekomst lastig te kloppen zijn. Nu waren we sterker. Het was niet simpel – dat is het trouwens nooit om een koers te winnen – maar we hebben het kunnen afwerken.”

Een logische vraag, is dan: wat nu? “We gaan alles evalueren. We zijn er eigenlijk al volop mee bezig om te kijken wat er nog beter kan in de toekomst. Maar pas in december kunnen we daar meer over zeggen.”

 
25 Reacties
Sorteer op:
16 september 2023
Het grote doel nu is handhaven van dit niveau wat bijna onmogelijk lijkt en natuurlijk RVV en Roubaix winnen. Lombardije en Zwitserland werden ook nog niet gewonnen. Maar vandaag mag je trots zijn als ploeg op dit unieke feit. 3 Grote rondes in 1 jaar winnen. En dat met 3 verschillende renners! Met als extra kers die 1,2,3 hier. Dat gebeurt maar eens in de 100 jaar.
  16 september 2023
  Rvv en Roubaix worden niets volgens mij zolang Mathieu rondrijdt
  Tja, de tour zou ook niets worden zolang Bernal en Pogacar meedoen.
  17 september 2023
  Ik zie Parijs-Roubaix nog wel een keer voor Wout zijn, in de RvV heeft 'ie in de laatste 50 kilometer altijd op apegapen op zijn fiets gezeten.
16 september 2023
Met Roglic de tour nog weten te winnen zal wel het doel zijn.
  16 september 2023
  Alleen jammer dat dat nooit gaat gebeuren.
  16 september 2023
  Kan niet. Romans roeptoetert al weken dat Roglic naar Bahrein gaat.
17 september 2023
Ik denk dat het verkeerd is overgenomen. Hij zei: “We gaan ejaculeren.”
16 september 2023
Ja klopt, deze Vuelta liep eigenlijk helemaal niet goed voor TJV. Moet idd toch nog wel beter kunnen.
  16 september 2023
  Zeker teleurstellend dat Kelderman geen top 4 rijdt
In feite verliezen ze nog steeds veel meer etappes dan dat ze winnen. Zou mooi zijn als ze daar volgend jaar wat aan kunnen doen.
  16 september 2023
  Doelstelling: alle etappes in een grote ronde winnen. Lijkt me een beetje te ambitieus.
  16 september 2023
  Freddie Maertens deed dat ooit bijna in zijn eentje. Het moet dus wel mogelijk zijn...
16 september 2023
Velen halen twee zaken door elkaar. Plugge wil de uitgangspositie verder optimaliseren, terwijl veel reacties het hebben over de uitkomst. Plugge weet (terecht) dat je niet iedere keer wint met een knecht of een topper die buikgriep heeft. Je wint doordat de tegenstand dit jaar niet op niveau was. Er van uitgaande dat de tegenstand beter wordt (dat zegt hij: Ayuso) moet je daar tegen gewapend zijn.
17 september 2023
Chapeau voor hoe ze hun plan hebben uitgestippeld toen ze begonnen een jaar of 7 geleden. Hun visie betaald de laatste 2 jaar goed uit. Renners halen die al goed waren, maar nu nog een leven zijn gestegen zoals een laporte en benoot. Gesink is beter dan ooit te voren. Ben wel benieuwd wie ze zouden willen aantrekken om uit eindelijk roglic te vervangen. Die gaat ook de herfst van zijn carrière in. Wordt het weer zo'n ruwe diamant als vingegaard of wordt het een ayouso of bv een mas. 1 die al bewezen heeft goed te kunnen rijden inn een grote ronde. Denk dat veel te maken heeft met wie de nieuwe sponsor gaat worden. Het zou mij niets verbazen dat het een Amerikaanse sponsor wordt en dat kuss daarom moest winnen. Want onder de streep zijn vingegaard en roglic vele betere ronde renners dan kuss. Ik ben benieuwd volgend seizoen.
16 september 2023
Onzinnig wat die plugge uitkraamt. Dit jaar was top en gaat nooit meer overtroffen worden. Geniet ipv van dat evaluatie gezever
  16 september 2023
  er bestaan nog andere koersen dan rondes, de lokale klassieke kopman greep er weer overal net naast, voor het zoveelste jaar op rij, dat mag eens bekeken worden
  16 september 2023
  @Chippen, Van Baarle wordt dan DE kopman in het voorjaar? Nederlande ploeg met een Nederlandse kopman, hij heeft ook als laatste een monument gewonnen...
  16 september 2023
  Vanaf 2019 zijn de jaren van TJV tope en elk jaar is toch beter dan het vorige. Misschien is het "gezever" wel de juiste aanpak.
16 september 2023
Ik begrijp het wel ze hebben 16 etappes niet gewonnen. De 5 andere knechten stonden niet 4, 5, 6, 7 en 8 in het klassement. 3 truien hebben ze niet gewonnen. Ik zou ook zeker nog niet tevreden zijn, als er nog zoveel meer te behalen was.
16 september 2023
Er kan nog wel een groene trui bij hoor.
16 september 2023
Ik hoop dat Kuss komende Tour als co-kopman van Kooij de Giro mag rijden met Kruijswijk als ervaren meesterknecht. Ik heb geen idee of Kuss mentaal de rol van kopman aankan maar het lijkt me zonde om het niet een keertje te proberen. Kruijswijk kan met zijn ervaring Kuss waarschijnlijk goed ondersteunen in het mentale en leiderschap aspect van de rol van kopman.
  16 september 2023
  Ik ben bang dat je Kruijswijk overschat, of ten minste totaal verkeerd inschat.
  16 september 2023
  @Alfred Ben bang dat jij de afgelopen jaren al niet op hebt gelet.
  16 september 2023
  Ik zou Kuss niet in een kopman rol gaan zetten. Ze laten hem nu ook niet meer in een ontsnapping rijden, dus dat voordeel is hij kwijt. Ik twijfel ook of hij die rol zelf wel wilt.

Reacties zijn gesloten.