Eindwinnaar Sepp Kuss opgelucht: “Heel speciaal om samen met Jonas en Primoz te vieren”
Foto: Cor Vos
zaterdag 16 september 2023 om 17:36

Eindwinnaar Sepp Kuss opgelucht: “Heel speciaal om samen met Jonas en Primoz te vieren”

De Vuelta is binnen voor Sepp Kuss. De Amerikaan kwam de laatste lastige etappe zonder problemen door, en mocht aan het einde zelfs rustig vieren met zijn ploegmaats en dichtste belagers Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. “Ik ben heel opgelucht”, vertelde hij in het flashinterview.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

“De etappe van vandaag was een ideaal scenario voor ons. Robert Gesink en Dylan van Baarle hadden alles onder controle, ze hebben de hele dag lang alles gegeven. Ze zijn geweldig! Daarna nam Attila Valter over, en op de laatste klim en het vlakke stuk hebben ook Primoz en Jonas nog veel werk gedaan. Dat is iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden.”

In de laatste rechte lijn maakten de twee duidelijk dat Kuss de verdiende winnaar is. “Het was heel speciaal om dit samen te kunnen vieren, en om te kunnen relaxen in de laatste kilometers van een zware bergrit. Om dat met je twee ploegmaats te kunnen doen, is heel gaaf. Ik kan het nog niet geloven.”

 
15 Reacties
Sorteer op:
16 september 2023
De foto bij dit artikel helpt alle gezeur en gezever over onenigheid e.d. om zeep. Prachtig beeld: iedereen en z'n moeder gunt Sepp Kuss de eindoverwinning. Niet meer en niet minder.
16 september 2023
Geweldig voor Kuss. En een verzoenend signaal richting de Franse wielerwereld dat je na het drinken van een halve fles Cava gewoon een grote ronde kan winnen! Volgens mij zei Kuss na de finish iets als 'dit ga ik nooit meer doen' en dat is uiteraard zijn eigen keuze. Toch was hij deze ronde gewoon beter dan Ayuso, beter dan Mass en beter dan Landa. Dus mocht hij de ambitie hebben, dan zou daar best nog wel eens een Giro of Vuelta bij kunnen. Maar van harte gefeliciteerd met deze grootse en grootste zege uit je carrière.
  16 september 2023
  Waarom? Dit was nooit zijn opzet en zelf zegt ie zich beter te voelen in de schaduw. Dit is mooi voor hem maar al die aandacht wil hij niet. Maar deze staat mooi op zijn palmares. Zelf voor gereden en gesteund door diegenen waarvoor hij altijd in steun rijdt. Ps geesink is echt een brommer
  16 september 2023
  Ik denk dat je er het type voor moet zijn, Panache. En dat het mooi is om een keer mee te maken, maar dat het ook heel veel energie vreet. Zeker als het niet je natuur is. Wie weet komt ie ooit nog toevallig in een vergelijkbare situatie. Maar hij komt op mij over als iemand die de druk en aandacht niet per se wil, en ook niet meteen beter gaat fietsen als hij een hele ploeg voor zich heeft werken. Iets met druk en zo, en daar zijn er in het recente verleden al aan onderdoor gegaan.
16 september 2023
Van harte Kuss!! Mijn man en ik hebben genoten. Tot volgend seizoen..
16 september 2023
Is toch ook wel een groots moment, als je tussen 2 van de 3 beste renners ter wereld over de finish mag rijden als winnaar. En dat ze je het nog van harte gunnen ook.
16 september 2023
Sepp pakt een grote ronde. Dat is de kroon op een carrière, en hij is pas 28. Volgend jaar als mede kopman met Kooij naar de Giro maar zonder een armada om hem heen. Misschien geeft deze hoofdprijs hem zoveel vertrouwen dat hij ook daar kan schitteren. In elk geval, dit pakken ze je nooit meer af en het aantal winnaars van een grote ronde blijft beperkt dus je naam erbij is iets voor de geschiedenisboekjes.
  Volgens mij wil kuss geen kopman zijn, ooit als zodanig binnen gehaald, maar het dringen en gedoe in vlakke ritten boeit hem niet. Ik denk dat die man gewoon zo hard mogelijk een berg op wil fietsen en verder een leuk leven hebben met zijn naasten.
16 september 2023
Mooi voor Kuss. Maar op de drie grote rondes dit jaar kijk ik toch met gemengde gevoelens terug. Saai is eigenlijk het woord dat me als eerste te binnenschiet. Geef mij toch maar eendagskoersen als er van spanning in het klassement totaal geen sprake is.
  16 september 2023
  De Tour was best nog spannend en aantrekkelijk. Maar hoe saai waren rondes wel niet in de tijd dat Sky en Froome domineerden. De andere ploegen zullen beter moeten worden.
  16 september 2023
  De Tour was erg mooi toch? Wat was daar mis mee?
  16 september 2023
  De Tour spannend? Zeveneneenhalve minuut verschil tussen de nummers één en twee…
  16 september 2023
  De Giro was door weersomstandigheden niet heel spectaculair. Buiten het fantastische slotweekend om. Maar de Tour saai noemen is absurd. Zowel de strijd om het geel als de koerswijze van Jumbo waren van een gigantisch hoog en spectaculair niveau. Ook deze Vuelta heeft Jumbo een aantal etappes perfect gespeeld. De tactiek in de rondes is al jaren afwisselend, verrassend op de juiste momenten en heel goed
  16 september 2023
  Tdf was de eerste 2 weken echt mooi hoor.
  17 september 2023
  Als je niet van de Tour genoten hebt dit jaar hou je niet van wielrennen.

Reacties zijn gesloten.