Richard Carapaz grijpt de macht in Vuelta: “Nog een lange weg te gaan”

zondag 25 oktober 2020 om 18:53
Richard Carapaz grijpt de macht in Vuelta: “Nog een lange weg te gaan”

foto: Cor Vos

Richard Carapaz gaat als leider de eerste rustdag van de Vuelta a España in. De Ecuadoraan van INEOS Grenadiers wist op de slotklim naar skistation Formigal Primož Roglič uit de rode trui te rijden. “We zullen nu proberen om de trui te behouden, al is er nog een lange weg te gaan.”

Carapaz maakte een sterke indruk in de verregende etappe naar Formigal. “We rijden de hele week al goed en vandaag wisten we echt een goede prestatie neer te zetten. Dit is echt een beloning voor de ploeg. Ik sprak tijdens de etappe met Andrey (Amador, red.) en we hadden ook echt de intentie om het initiatief te nemen.”

Carapaz slaagde er uiteindelijk in om meer dan veertig seconden te pakken op Roglič. “Ik zag dat meerdere ploegen uit waren op een zware wedstrijd en ik besloot in de finale een beetje te rekenen. Meerdere renners probeerden te versnellen uit de groep der favorieten. Ik viel uiteindelijk aan op het juiste moment”, aldus de 27-jarige renner.

Carapaz heeft in het klassement nu een voorsprong van achttien seconden op Hugh Carthy, Daniel Martin is de nummer drie op twintig tellen. Roglič kijkt nu tegen een achterstand aan van een halve minuut.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Chasse_patate 25 oktober 2020 om 19:18

Denk dat het lukte omdat Roglic krachten wegsmeet om weer terug te komen.

pirazzi 25 oktober 2020 om 19:32

Meer dan 40 seconden klopt want gisteren stond hij er 13 achter, nu 30 voor dus vandaag 43 gewonnen.

Arie den Blanken 25 oktober 2020 om 20:23

IK denk dat die lange weg te gaan nog wel eens veel korter kan worden. Ik krijg zo juist op het NOS-journaal het bericht mee dat de maatregelen in Spanje flink strenger worden. Het zou me niet verbazen dat vrij snel de Vuelta afgebroken gaat worden.

vincenzo 25 oktober 2020 om 21:25

Pffff

Abdoe 26 oktober 2020 om 10:45

Mooie coup van Carapaz en mooie, veelbetekenende foto.

De rol van Soler vind ik opvallend. Ik vraag me af hoe hij zich verhoudt tot de ploegleiding en de 'verwachte' kopman(nen). Hij lijkt als een soort eenmansteam te opereren en zijn eigen bondgenoten te zoeken, terwijl hij tot nu toe een sterkere indruk maakt dan Mas en Valverde. Het interview na zijn ritzege, waarin hij erop hintte tegen de stalorders in te hebben aangevallen, was ook veelbetekenend.

Dr op en dr over 27 oktober 2020 om 08:06

Het is hem gegund in ieder geval, ben best wel fan van Carapaz en z’n manier van rijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair