Riccardo Riccò geeft bloedtransfusie toe

dinsdag 11 oktober 2011 om 15:00

foto: Il Piccolo Airone

Riccardo Riccò heeft in een hoorzitting met de aanklager van het Italiaans Olympisch Comité (CONI) toegegeven dat hij begin dit jaar bij zichzelf een bloedtransfusie heeft toegepast. Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. De Italiaan beweert echter dat hij dit deed op basis van een medisch voorschrift.

De procureur van Modena wordt nu belast met verder onderzoek. Hij zal zich, op basis van deze hoorzitting, de komende dagen buigen over het dossier en Riccò verder verhoren. Als Riccò schuldig wordt bevonden, wat steeds meer waarschijnlijk lijkt, dan hangt hem een levenslange schorsing boven het hoofd.

Riccò werd in februari opgenomen in het ziekenhuis van Modena met hoge koorts, naar eigen zeggen te wijten aan een virus. Later kwamen er geruchten dat een bloedtransfusie daar de oorzaak van was. Nadat hij door Vacansoleil-DCM aan de deur was gezet, verklaarde hij zijn afscheid van het wielrennen, maar daar kwam hij in mei alweer op terug. Hij plande zelfs een rentree, maar die ging niet door doordat het CONI een schorsing tegen hem uitsprak.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone