Riante uitgangspositie voor Pogacar: “Maar er kan nog van alles gebeuren”

dinsdag 23 februari 2021 om 14:03
Riante uitgangspositie voor Pogacar: “Maar er kan nog van alles gebeuren”

foto: Cor Vos

Tadej Pogačar deed vandaag uitstekende zaken in de UAE Tour. De Sloveen wist op de flanken van Jebel Hafeet enkele demarrages van Adam Yates te beantwoorden en wist uiteindelijk naar de ritzege te sprinten. In het klassement heeft Pogačar nu behoorlijk wat ademruimte.

De regerend Tourwinnaar liet zijn UAE-Emirates-ploeggenoten het tempo bepalen op de slotklim. “Ik wilde vandaag de etappe winnen. Het was een hele zware dag. Er was behoorlijk wat stress in het peloton, aangezien er een kleine kans was op waaiers. De ploeg reed echter geweldig en we zaten constant in de juiste positie”, zo laat de ritwinnaar weten in het flashinterview.

Op de flanken van Jebel Hafeet moest de Sloveen reageren op enkele fikse versnellingen van Adam Yates, de man die vorig jaar nog de UAE Tour wist te winnen. “Het was echt superzwaar, maar ik hoefde alleen maar te reageren op aanvallen.” Yates en Pogačar wisten uiteindelijk weg te rijden van João Almeida, een andere favoriet voor de eindzege.

Over de sprint: “Het was belangrijk om als eerste te beginnen”
“Het was in de finale belangrijk om de voorsprong vast te houden. Adam dacht er ook zo over. Ik wist vervolgens wat ik moest doen in de sprint. Ik ging al vroeg aan, maar door de twee bochten in de finale is het als renner moeilijk om nog iemand in te halen. Het is kortom belangrijk om als eerste aan de sprint te beginnen. Het was heel erg lastig, maar ik ben wel superblij.”

Pogačar heeft in het klassement nu 43 seconden voorsprong op Adam Yates, Almeida volgt als nummer drie op iets meer dan een minuut. Is de definitieve beslissing al gevallen in deze UAE Tour? “Ik heb zeker nog niet gewonnen”, aldus de Sloveen. “We hebben nog vier etappes te gaan en waaiers liggen altijd op de loer. Ook krijgen we nog een zware bergrit. Er kan nog van alles gebeuren.”

Dit artikel delen:

16 Reacties

Peetvader 23 februari 2021 om 14:07

Blijft toch knap wat die allemaal doet op die leeftijd.

CechRepublic 23 februari 2021 om 16:31

Ja, het lijkt wel een talentje te zijn.

lander luypaert 23 februari 2021 om 14:07

Klasse renner! Voor velen was hij misschien laf maar we moeten wel blijven onthouden dat hij 22 jaar nog steeds maar is. Hij reed nu hoe een ervaren man als Roglic, Thomas etc zouden rijden.

FondriestTF3 23 februari 2021 om 14:47

Ik vond hem niet laf hoor. Ik denk dat hij scheel keek om het wiel te houden. Toen dat lukte, kwam er een korte adempauze en ging hij sprinten. En won. Mooi toch? Koers!

Wheely 23 februari 2021 om 14:52

Heeft absoluut niks fout gedaan maar ik heb hem wel eens aantrekkelijker zien koersen. Denk overigens niet dat hier in de mogelijkheden lag, dit kwam ook doordat Yates tempo bleef rijden.

lander luypaert 23 februari 2021 om 14:57

Klopt. het is ook wat wij als liefhebber en kijker graag zien. In de voetbal wil je het liefst een mooie match zien maar als je ploeg 4x op rij wint door slecht te spelen dan zegt dat iets over de sterkte. Het hoeft niet altijd mooi te zijn.

Hoe zou je jezelf in de plaats stellen? Als je zou overnemen of aanvallen als Pogacar zijnde en ineens op een ferme counter zou lopen.

Peter Lippens 23 februari 2021 om 15:53

mee eens, Yates was de betere klimmer maar niet sterk genoeg om Tadeike eraf te krijgen en dat moest om zowel de rit en/of de ronde te winnen. Knap wat Tadej hiertoe om de ‘koninginnerit’ te winnen in het land van zijn sponsor op die leeftijd.

Alto de angliru 23 februari 2021 om 14:49

Hij zei gisteren al het is aan de anderen om aan te vallen.

Pizzi 23 februari 2021 om 15:08

Was dit zoals Gesink op Mont Ventoux met Cadel Evans in het wiel?

HoofdIsVrij 23 februari 2021 om 15:44

Aah, wat Pogacar betreft is Abu Dhabi Breakwater nog ver.

Murcia 23 februari 2021 om 15:58

Ik had geen moeite met zijn koersen vandaag, je zag duidelijk dat ook hij tot aan zijn grens ging bij het pareren van de aanvallen van Yates. Meer moeite had ik met INEOS, de strijdwijze was weer ouderwets en niks van de aanvallende manier van koersen die Sir Dave had beloofd. Je weet van te voren dat Poga in een sprint Adam altijd erop legt en dat om de etappe te winnen je beter een andere pion het bal kunt laten openen. Maar men wilde beide (AK+ etappe) met Yates en dat was gedoemd om te mislukken. Weer een treintje zij het wat later dan normaal en vervolgens de concurrent in een zetel brengen. Met Roglic, Tadej en misschien ook wel Remco straks heb je drie ploegen wiens kopmannen een plusje hebben in vergelijking met de kopmannen van de Britse Armada.

CechRepublic 23 februari 2021 om 16:33

Sssshhhh! Dat mag je niet zeggen!

CechRepublic 23 februari 2021 om 16:33

Maar je hebt wel gelijk.

Murcia 23 februari 2021 om 16:36

Je hebt gelijk, ik had dit voor mij moeten houden. LOL

CechRepublic 23 februari 2021 om 16:42

Brailsford had die uitspraak natuurlijk nooit moeten doen. Op Carapaz en beel misschien Bernal na heeft hij daar eigenlijk de renners gewoon niet voor. Maar hij heeft er vooral de ploegleiders niet voor.

Merlinappa 23 februari 2021 om 20:32

Morgen weer grote kans op waaiers; benieuwd of Poga weer voorin kan blijven

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair