Revelatie Derek Gee wéér tweede: “Als ik in het peloton blijf, win ik sowieso niet”

vrijdag 26 mei 2023 om 17:54
Revelatie Derek Gee wéér tweede: “Als ik in het peloton blijf, win ik sowieso niet”

foto: Cor Vos

Derek Gee was er deze Giro d’Italia al verschillende keren ontzettend dichtbij, maar een overwinning zat er telkens steeds niet in. Ook in de negentiende etappe moest hij genoegen nemen met een tweede plaats, voor de vierde keer al deze ronde. Aanvankelijk was het helemaal niet plan om in de koninginnenrit naar Tre Cime di Lavaredo mee te strijden voor de dagzege, vertelde hij na afloop aan Eurosport.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Ik wilde in de vlucht gaan voor de punten voor de puntentrui, zodat ik mijn tweede plek kon veiligstellen. We dachten dat het een dag voor de klassementsrenners was”, aldus Gee. “Ik had geen wat er in de laatste kilometers gebeurde. Ik wist dat Buitrago weg was, zijn versnelling was te gek. Ik wist niet waar iedereen was, ik had ook geen idee waar de klassementsrenners waren. Ik ging vol gas naar de finish. Dat deed heel veel pijn. Het is nogal hoog hier, er is weinig zuurstof.”

Wat vindt Gee van zijn prestatie op de Cima Coppi, de hoogste beklimming van deze Giro? “Ik denk dat het even duurt voor dit doordringt. Ik kan niet meer nadenken. Misschien ben ik veel tweede geworden. Maar als ik in het peloton blijf, win ik sowieso niet. Dan ben ik liever tweede”, sloot hij af met een glimlach.

Lees ook:
Giro 2023: Buitrago klopt Gee in koninginnenrit, Roglic pakt paar tellen op Thomas
Dit artikel delen:

6 Reacties

jp.vanoosterhout 26 mei 2023 om 18:09

gee staat gewoon 2de in het puntenklassement en 2de in het bergklassement !
dit gebeurt niet zo snel alleen de hele grote renners zoals merckx !

0
Handige Harry 26 mei 2023 om 18:28

Hopelijk is Gee wel schoon.

1
RLM 26 mei 2023 om 18:23

Edit redactie: Bedankt, het is aangepast!

Gee heeft heel veel nieuwe fans gekregen na deze Giro denk ik, jammer dat hij geen rit gaat pakken, of hij moet nog eens echt gaan verrassen.

Wel Tussensprintklassement gewonnen, dat is al iets

0
de nieuweMerckx 26 mei 2023 om 18:25

Benieuwd of die nog gaat bevestigen.

0
Whyze Katje 26 mei 2023 om 18:51

Een ongelijke strijd tegen Buitrago maar zo knap! Elke keer maar weer de energie om mee te gaan en volgens zijn eigen woorden nu min of meer per ongeluk. Iemand die zijn eigen kracht nog niet kent?

0
4 Jours de Dunkerque 26 mei 2023 om 21:50

Ongelofelijk wat een Giro rijdt die Gee! Had hem de ritzege van harte gegund, hij geeft kleur aan de koers. En eerlijk is eerlijk: hier heeft de scouting van Israel PT haar werk goed gedaan. Wat een stappen zet deze renner, die in 2021 nog voor een totaal nietszeggend ploegje als XSpeed United reed!
Hopelijk kan hij in de komende jaren bevestigen.

0

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone