Revalidatie Veelers gaat ‘goede richting’ op

Revalidatie Veelers gaat ‘goede richting’ op

foto: Sirotti

woensdag 31 augustus 2016 om 12:07

De revalidatie van Tom Veelers gaat gestaag de goede kant op. Dat meldt Anko Boelens, de fysioloog van Giant-Alpecin, op de ploegsite. “Tom is nu bezig met zijn tweede herstelproces na een nieuwe knie-operatie van eind maart aan zijn kraakbeen”, zegt Boelens. “Een datum voor zijn terugkeer in het peloton kunnen we nog niet geven.”

Veelers stond gisteren precies een jaar buitenspel. In de GP Ouest France – Plouay van vorig jaar maakte hij zijn laatste wedstrijdkilometers; hij reed de Franse koers destijds niet uit. In maart 2016 volgde een ingreep aan zijn knie, waarna hij (niet voor het eerst) lang moest revalideren. “Het voelt alsof ik een jaar heb verloren met de revalidatie na mijn eerste operatie”, aldus Veelers.

Opwaartse trend
“Na de tweede ingreep ben ik begonnen aan een nieuw herstelprogramma. Het is een lang proces om te doorstaan, maar dat is te verwachten bij kraakbeenletsel, zoals dat van mij. Het blijft onzeker hoe lang het nog duurt voordat ik weer kan beginnen met koersen. De opwaartse trend is begonnen en daar ben ik wel blij mee”, zegt de voormalige sprintvoorbereider van Marcel Kittel.

“Een belangrijk verschil tussen de eerste herstelperiode en deze, is dat ik nu stop als ik pijn heb, terwijl ik voorheen de drempel van pijn negeerde”, vertelt Veelers, die wel pijnvrij kan trainen. De 31-jarige renner uit Ootmarsum doet vooral duurtrainingen op rustig tempo. “Natuurlijk wil ik morgen alweer koersen, maar dat is niet realistisch op dit moment.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

xistnc 31 augustus 2016 om 12:29

Zulke positiviteit is niet altijd maatgevend, maar het is in ieder geval beter dan wanhoop.

Hij noemt overigens een belangrijk punt. Wielrenners hebben als eigenschap dat ze in staat zijn om door pijnprikkels heen te fietsen. Als er dan ‘echt’ wat aan de hand is, kan zo’n eigenschap behoorlijk schadelijk zijn.

Fast Freddy 31 augustus 2016 om 12:30

Hoop dat hij weer op niveau komt. Als hij straks terug is, zijn de sprinters weg bij de ploeg. Rijden voor Arndt is toch even wat anders dan voor Kittel. Op termijn naar TLJ?

schipperaar 31 augustus 2016 om 12:37

@xistnc
Goed dat je dat aanhaalt, ze voelen de prikkels vaak niet omdat ze het afzien ook niet meer voelen, wordt gewenning. Reed zelf met een halve hernia maar rugspieren waren zo sterk dat ze de boel in bedwang hielden, de krant lezen deed overigens meer pijn.

Romāns Vainšteins 31 augustus 2016 om 12:53

telegraaf ?

ti-raleigh 31 augustus 2016 om 13:06

@FF
Bling komt ook nog.

tendam 31 augustus 2016 om 13:08

@ti-raleigh
Bling was meer gebaat geweest bij een Koen de Kort. In de koersen die Bling kan winnen kan Veelers niet mee.

BenderBeach 31 augustus 2016 om 21:38

@FF Veelers is zelf ook een verdienstelijk sprinter. Ooit nog derde in een Touretappe, dus hij kan ook als dé afmaker worden ingezet mocht hij weer op niveau terugkomen. Dit bericht is daarvoor hoopgevend, vooral omdat het lang heeft geduurd alvorens een dergelijk goed bericht over Veelers ons bereikte.

TotSinas 1 september 2016 om 01:39

Een man als Veelers zal nooit meer (de) snelheid krijgen die zijn meer dan waardige opvolger Sinkeldam heeft momenteel. Leuk nieuws dat hij eventueel toch weer te zien is in koers.

Spinergy 2 september 2016 om 14:02

Welke ploeg zal nog interesse hebben? Misschien wil Cav hem in zijn treintje in plaats van eronder.

Headlines

Materiaalzone

Populair