Rentree Jeroen Meijers aanstaande na aanpassen zadelhoogte

Rentree Jeroen Meijers aanstaande na aanpassen zadelhoogte

foto: Marcel Koch

maandag 7 mei 2018 om 17:24

Jeroen Meijers rijdt eind mei de Tour of Norway en de Tour des Fjords. De coureur van Roompot-Nederlandse Loterij had gemikt op de heuvelkoersen in het voorjaar, maar het wilde daarin niet vlotten. Een verkeerde positie op de fiets bleek het euvel, maar dat is nu opgelost. “Het is even wennen, maar ik voel dat ik nu beter zit”, zegt hij op de ploegsite.

“Ik zat sinds de koersen van Australië niet lekker op de fiets. We zijn toen erg aan het zoeken geweest, maar kwamen er niet echt uit”, aldus de 25-jarige renner die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de ProContinentale formatie. In de Sarthe wist hij nog de eindstreep te halen (54e), maar in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race stonden DNF’jes achter de naam van Meijers. 

“In april liep het gewoon voor geen meter. Ik kon mijn kracht niet kwijt op de fiets. Naderhand bleek dat ik te laag en te ver naar achter op mijn fiets zat”, geeft hij aan. Na onderzoek is zijn zadel twee centimeter omhoog geplaatst, waardoor hij meer kracht kan zetten op de pedalen. De Ronde van Kroatië reed de Tilburger uit als 65e, waarna hij in Eschborn-Frankfurt de finish niet haalde. “In de Ronde van Noorwegen en Tour des Fjords wil ik weer meedoen en een goed niveau halen. Waar het kan zal ik zeker gaan proberen om een korte uitslag te rijden”, blikt hij vooruit.

Dit artikel delen:

10 Reacties

ikbenprocycling 7 mei 2018 om 17:28

totaal onbegrijpelijk dit. 2 cm maar liefst.
ik voel het zelf al bij 0,3 cm

josi 7 mei 2018 om 17:33

Twee centimeter is inderdaad wel heel erg veel. Raar dat je als prof zo verkeerd op je fiets kunt zitten.

Stoempen 7 mei 2018 om 17:38

Groeispurt

Jean Dumas 7 mei 2018 om 18:00

Halve cm kan al knie of rugklachten veroorzaken. Ook voor of achteruit. Te hoog zadel ook achillespeesproblemen.

Olly 7 mei 2018 om 18:41

2cm is een recept om al je pezen te overbelasten. Tenzij hij enorm verkeerd heeft gezeten. Ik hoop voor hem dat het goed uitpakt.
Succes Jeroen.

Thijs E 7 mei 2018 om 19:57

Hij reed in 2017 ook al voor Roompot, checken die mechaniekers zijn fietsafstelling niet? Of zou die 1-op-1 overgenomen zijn van zijn Rabo developmenttijd?

Livestrong 7 mei 2018 om 20:13

Wat een verhaal weer zeg en dat in 2018! Er zijn renners die bij een verschil van 0,1 cm al denken scheef op de fiets te zitten! Maar goed , fijn dat hij weer lekker op zijn fiets zit.

maklukzat 7 mei 2018 om 21:14

Wordt tijd voor betere metingen bij Roompot. Dit mag toch niet gebeuren.

Pizzi 7 mei 2018 om 22:46

Opmerkelijk inderdaad. Als ik me niet vergis verzorgt Guido Vroemen de trainingsbegeleiding van de Roompot-ploeg en bij SMA Midden Nederland doen ze ook fietspositieanalyses. Maar misschien niet voor de Roompot-ploeg? In ieder geval, 2 cm. is natuurlijk gewoon leip veel.

ghostwriter 7 mei 2018 om 23:55

Als zijn zadel twee centimeter te laag stond verwacht ik dat hij nu zijn zadel goed staat een stuk beter gaat fietsen. Ik kan als amateur al voelen dat ik minder kracht kwijt kan als mijn zadel net een beetje verkeerd staat.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone