Rentree Barguil: “Aan mezelf bewijzen dat Warren de aanvaller terug is”
foto: Cor Vos
woensdag 5 juni 2019 om 16:03

Rentree Barguil: “Aan mezelf bewijzen dat Warren de aanvaller terug is”

Warren Barguil keert komend weekend terug in het WorldTour-circuit, nadat een bekkenbreuk hem lange tijd aan de kant hield. Afgelopen weekend hervatte hij de competitie al in Frankrijk, waar hij mede de koers bepaalde in de GP Plumelec. Nu wil hij bevestigen in het Critérium du Dauphiné.

“Ik ben erg blij dat ik de competitie weer kon hervatten na een moeilijke periode vol twijfels en vragen”, liet hij weten op de ploegsite van Arkéa-Samsic. “Ik wil mijn familie bedanken, mijn coach Pascal en ook de ploeg, die me de gelegenheid en tijd gaf om terug te keren.” Twee maanden eerder moest Barguil vroegtijdig de Ronde van Catalonië verlaten door een valpartij in de slotetappe. Aanvankelijk leek de Fransman met de schrik vrij te komen.

Enkele dagen later kwam echter aan het licht dat de klimmer zijn bekken had gebroken. Volgens de ploegarts betrof het een kleine, niet-verplaatste fractuur aan het bovenste deel van het iliacale bot en daarop kreeg de Fransman in ieder geval twee weken volledige rust voorgeschreven. Wanneer hij de training weer kon hervatten hing af van het verloop van het genezingsproces. Pas dit weekend hervatte hij de competitie in de GP Plumelec en de Boucles de l’Aulne-Châteaulin.

Bang
“In Plumelec sloeg me de schrik me om het hart toen een renner recht voor me neerging. Ik was even bang dat alles opnieuw zou beginnen”, aldus Barguil, die daar goed wegkwam. In de laatste dertig kilometer op het lokale circuit rond Plumelec trok hij zelfs ten aanval. Hij zou uiteindelijk de wedstrijd besluiten op de dertiende plek. “Ik geloofde in mezelf en werd enthousiast van de sfeer die er hing. Ik wilde aan mezelf bewijzen dat ik terug was, de aanvaller Warren.”

Om in de Franse sportkrant L’Équipe daar nog aan toe te voegen: “Het is altijd beter om aanvallend te koersen en niet in de defensie te blijven hangen. Dat is mijn manier van koersen. Na een maandenlange slechte periode is het goed om weer wat prikkels te vinden bij mijn terugkeer. Nu is het nodig te bevestigen, vooral in het Critérium du Dauphiné.” Na de Franse rittenkoers staat hij normaal gesproken ook aan het vertrek van de Tour de France.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
5 juni 2019 16:21
"Warren de aansteller" eerder..
    5 juni 2019 19:35
    Idd, die bekkenbreuk was natuurlijk gewoon verzonnen...
5 juni 2019 16:54
Allez wawa
5 juni 2019 17:12
Dat wordt veel aanvallen in de Tour om valpartijen in het peloton te vermijden
5 juni 2019 18:29
Twee jaar terug zag iedereen rond deze periode aankomen dat hij ging stralen in de Tour. Vorig jaar zag iedereen rond deze periode aankomen dat hij finaal door het ijs zou zakken. Allebei kwamen uit. En dit jaar? Dit jaar is hij een vraagteken. Niet erg: Hoe meer renners met vraagtekens aan het begin van de Tour, hoe meer verrassingen.
    6 juni 2019 10:45
    Is wel het type dat er ineens kan staan.

Reacties zijn gesloten.