Renshaw: “Steun was indrukwekkend”

zondag 24 februari 2013 om 19:48

Renshaw

foto: Sirotti

Mark Renshaw heeft voor dit seizoen de nul achter zijn naam al weggeveegd. Vorig jaar was het daarop wachten tot eind april in de Ronde van Turkije; dit jaar lukt hem dat al in de Clasica de Almeria. De Australiër bezorgde Blanco al de negende zege van het seizoen en was na afloop vol lof over zijn ploegmaats: “Dit is opnieuw een collectieve overwinning”, zegt hij in een persbericht van de ploeg.

“We hadden afgesproken om voor een sprint te rijden. De hele dag had ik Juan Garate en David Tanner die mij beschermden. Op de beklimmingen waren het altijd Robert Gesink, Bauke Mollema, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam die ervoor zorgden dat het niet ontplofte in de groep. Stef Clement reageerde voortdurend op ontsnappingen. Indrukwekkend om hulp te krijgen van dit soort mannen.”

Coach Merijn Zeeman kon eveneens enkel tevreden terugblikken. “De ploeg heeft voortdurend initiatief getoond: tijdens de beklimmingen trokken ze door om het andere sprinters lastig te maken, en vijftien kilometer van de finish zijn we gaan controleren om Mark goed af te zetten. David Tanner loodste Mark door het peloton in de laatste kilometers, zodat hij het kon afmaken in de sprint.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair