Renshaw: “Rabobank wil niet kiezen”

woensdag 9 mei 2012 om 11:58

foto: Sirotti

De komende dagen moet het gebeuren voor Rabobank, aldus Mark Renshaw. De val van Theo Bos in de eerste sprintetappe gooide roet in het eten van de Nederlandse ploeg, dus zal in de volgende twee ritten in lijn succes moeten worden geboekt. Maar de ploeg maakt nog geen keuze tussen beide snelle mannen.

“We moeten kijken wat het plan is, want Theo viel redelijk hard en er zijn ook andere renners gecrasht”, schrijft Renshaw in zijn blog voor Cyclingnews. “Eén ding is zeker: in de volgende twee sprintritten heb ik één kans voor een resultaat. Rabobank wil doorgaan op de ingeslagen weg met twee sprinters, ze willen niet één ervan kiezen. Dus moeten we eerlijk tegenover elkaar zijn en voor de beste renner van de dag gaan. Maandag had ik Brown voor de laatste twee kilometers, maar hopelijk kunnen we morgen weer drie of vier man bij elkaar krijgen.”

Renshaw lijkt in de rit van vrijdag een mogelijkheid te krijgen, want de drie bergen van de derde en één van de tweede categorie zullen Theo Bos waarschijnlijk teveel zijn.

Ook over de sprintactie van Roberto Ferrari had de Australiër het nodige te zeggen. “Ferrari’s beweging was kamikaze, de straffen moeten strikter zijn. Een aantal jaar geleden werd ik als voorbeeld gesteld in de Tour, nu had de UCI de kans om een standpunt in te nemen tegen sprinters die van hun lijn afwijken. Zo sprinten is onacceptabel.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair