Renshaw: “Ik ben Rabo’s nummer één in de Giro”

donderdag 3 mei 2012 om 13:53

foto: © Foto Rudie Ottens

Hoewel veel Nederlandse Rabo-supporters Mark Renshaw eerst en vooral zien als de man die gehaald is om Theo Bos naar de sprinttop te brengen, heeft de Australiër hier zelf andere gedachten over. In de aankomende Giro d’Italia wil hij zelf winnen. “Ik heb alleen Mark Renshaw nodig voor de lead-out.”

“Mensen hebben me gevraagd wat ik ervan vond dat Jan Boven me de perfecte lead-out voor Theo noemde”, vertelt Renshaw aan Cyclingnews. “Ik ga naar de Giro om etappes te winnen. Theo kan wel een lead-out krijgen aan het begin, maar ik geloof dat ik de vorm en de capaciteiten heb om een rit in een grote ronde te winnen.”

Renshaw won één rit in de voorbije Ronde van Turkije, ‘concullega’ Bos twee. “Ik zou oorspronkelijk de Ronde van Romandië rijden, maar daar waren geen sprintersritten. Deze switch werkte best goed. De Ronde van Turkije was een ideale voorbereiding op de Giro en het winnen van een etappe, zeker van Matthew Goss, geeft mijn zelfvertrouwen een flinke boost.”

De twee sprinters lijken dus met elkaar te gaan concurreren om het kopmanschap bij Rabobank. “Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik niet hierheen kwam om de lead-out man te worden. Het is helaas iets dat me makkelijk af gaat, was winnen maar zo makkelijk! Ik heb alleen Mark Renshaw nodig voor de lead-out.”

De Aussie mag dit dan gekscherend bedoelen, hij ziet wel iemand die deze rol op zich zou kunnen nemen. “Graeme Brown is dit seizoen zowel fysiek als mentaal gegroeid, en wordt een echte lead-out renner. Ik probeer hem alles te leren wat ik weet. Hij heeft zeker de kracht, maar leert nu ook deze te gebruiken en zich te positioneren.”

Al met al blaakt hij van het zelfvertrouwen. “Voorlopig heeft nog geen sprinter het seizoen kunnen domineren, en is het een kwestie van pieken. In de eerste twee weken van de Giro liggen veel kansen, plus een rit in de derde week. Ik voel ook het vertrouwen van de ploeg. Mijn resultaten zijn consistent, maar mijn overwinningen nog niet. Ik ga ervoor, maar er zijn nog grotere doelen in juli.”

Frans Maassen
Ploegleider Frans Maassen voorziet geen problemen. “Het zijn allebei haantjes, ze hebben allebei gewonnen in de Ronde van Turkije. Ik heb dit liever dan dat we alleen maar achter de feiten aanrijden”, vertelt hij Telesport. “We gaan ermee stoeien, bekijken het van rit tot rit. Renshaw kan in de lastige ritten wat langer mee. Een ritzege is in ieder geval het hoofddoel.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair