Rennersvakbond CPA pleit voor twee extra ploegen in grote rondes

woensdag 15 april 2020 om 19:47
Rennersvakbond CPA pleit voor twee extra ploegen in grote rondes

foto: Cor Vos (archief)

Als het aan rennersvakbond CPA ligt, starten er dit jaar twee extra ploegen in de Tour, Giro en Vuelta. “Dan hebben meer teams de zekerheid dat ze ook in 2021 nog bestaan”, zo legt José Luis De Santos, de voorzitter van de Spaanse delegatie van de CPA, uit in gesprek met Ciclo21.

“We zijn aan het kijken of het mogelijk is voor grote rondes om extra ploegen uit te nodigen. We willen dat er maximaal tweehonderd renners aan de start kunnen staan. Het is voor de wielersport ontzettend belangrijk dat er meer formaties kunnen deelnemen aan een Tour of Vuelta. Dan bestaan deze teams ook nog in 2021.”

De Santos geeft aan dat het geen initiatief is van enkel de CPA. “De UCI is ook aan het kijken of het mogelijk is. We willen eveneens in gesprek gaan met de organisatoren, maar ze hebben op dit moment wel andere dingen aan hun hoofd. Ik denk wel dat de UCI, organisatoren en de CPA voor deze regeling zijn. Het is voor iedereen een goede zaak.”

De Ronde van Frankrijk zal dit jaar worden verreden van 29 augustus tot en met 20 september. De Giro d’Italia en Vuelta a España vinden plaats na het WK wielrennen, maar het is nog wachten op de definitieve data. De UCI zal op vrijdag 15 mei met een nieuwe versie van de gehele kalender komen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

chasse patat 15 april 2020 om 20:30

Er is hoop! Ook voor Alpecin-Fenix en Mathieu.

bomb ba 16 april 2020 om 11:59

Lijkt mij duidelijk dat in alle grote koersen meer teams moeten worden toegestaan, niet alleen de Grote Ronden, maar ook de monumenten en evt zelfs andere grote World Tour wedstrijden.

De wielertak moet gered worden, sponsoren van alle teams hebben minder exposure. Het lijkt mij van groot belang om met zijn allen te zorgen voor het redden van de sport, grote wedstrijden met veel exposure kunnen hierbij uitstekend helpen.

koos1 16 april 2020 om 09:08

Als er extra ploegen aan de start komen van de grote rondes zal Alpecin met Van der Poel daar zeker bij zijn in de Tour.
Van der Poel die een etappezege zal opdragen aan opa dat zien ze graag in de Tour als eerbetoon.

Jean Dumas 16 april 2020 om 10:45

Alstublieft test alle Tourdeelnemers, begeleiding en volgers op corona, en houdt ze geïsoleerd van het publiek.

betonmolen 16 april 2020 om 10:59

Zo willen ze minder renners aan de start voor de veiligheid en zo moeten er weer meer mee doen.

Maenhout 16 april 2020 om 11:18

De portemonnee wil ook wat.

rovi 16 april 2020 om 17:06

Precies mijn gedachte… Als het om overeind houden van ploegen en koersen gaat dan is de veiligheid van renners opeens minder van belang?

Derierre de la course 16 april 2020 om 21:53

Dit wringt mentaal wel een beetje ja, eerst vonden we veiligheid heel belangrijk maar zo onveilig was het blijkbaar ook weer niet.

Headlines

Materiaalzone

Populair