Renners uiten ongenoegen over acties motards in Algarve

Door , zondag 19 februari 2017 om 12:10
foto: Nick Doup/WielerFlits

foto: Nick Doup/WielerFlits

In de Volta ao Algarve is al enkele dagen veel te doen over de motoren. Op de sociale media laten renners van zich horen. Volgens hen had het peloton al enkele dagen profijt van een camera-motard die vlak ervoor reed, terwijl ook in de individuele tijdrit ophef ontstond. Onder meer Sep Vanmarcke en André Greipel spreken zich uit.

Ook ritwinnaar en tevens de nummer twee in het klassement Daniel Martin heeft al zijn onvrede geuit. “Beste UCI, regels zijn waardeloos zonder handhaving. Niets is veranderd aangaande motoren”, schrijft de Ier, die ook aangeeft dat er nog steeds motoren in het peloton rijden. Tosh Van der Sande kaart het probleem ook aan. “Dit moet stoppen! Of koop een betere camera of ga aan de andere kant van de weg rijden”, zegt de Belg.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Wim Kruithof 19 februari 2017 om 12:21

Mooi dat Greipel zich nog even herstelt aangaande Roglic, eerlijk antwoord. Greipel is wel consistent, zeurt vaak maar altijd wel respectvol en heeft doorgaans gewoon een legitiem punt.

achtpuntzes 19 februari 2017 om 12:25

ik heb er niks van gezien, maar beter toch maar weer een paar nieuwe regels toevoegen. minimale afstand van renners voor motoren en aan de andere kant van de weg rijden dan waar de renners rijden.

Koffiemolen 19 februari 2017 om 12:27

Bijzonder dat dit hier in dit rondje zo’n structureel probleem is. Gebeurt overal wel eens, maar hier kennelijk extreem veel.
Lijkt niet zo moeilijk om controle op te houden…

Orakel 19 februari 2017 om 12:34

Tja, aan de andere kant van de weg rijden is in principe een extra zijwaardse beweging, richting het wegdeel waar ook gedemarreerd wordt. Dat maakt het juist gevaarlijker. Minimale afstand klinkt logisch (bijvoorbeeld 50 meter), maar in een bochtig gedeelte ziet de kijker thuis de koers dan niet meer. Dat maakt de sport commercieel minder interessant (lees: lager loon) en dat willen de renners zelf ook niet.
Probleem is gewoon dat je met het verbeteren van het een (de veiligheid), dat je verlies leidt op het ander (bijv commerciële waarde). Misschien moet iedereen maar eens de juiste balans benoemen en aangeven wat de extra veiligheid mag kosten.

vlek 19 februari 2017 om 12:41

Volgens mij bestaan er regels voor de afstand. Strakker daar op zitten is al jaren een punt. De andere kant van de weg aanhouden is dan niet nodig en sowieso eerder een kwestie van het peloton dat de kant van de motor kiest.

flashke 19 februari 2017 om 12:45

Dan wint Lotto nl al eens een rondje, staat het hele peloton op zijn achterste poten.

Arry1337 19 februari 2017 om 12:45

@Orakel dat is alleen een gevaar wanneer ze er te dicht op zitten. Rij er gewoon minimaal 50 meter voor, en dan kun je heen en weer gaan zonder gevaar voor de renners. En als het een bochtig gedeelte is, dan hebben we maar te accepteren dat ze het niet goed in beeld kunnen brengen vanaf de motor. Moeten ze maar een helikopter beeld gebruiken.

klootje kriekeljon 19 februari 2017 om 12:51

Gisteren viel ook op hoe hard de motoren het peloton inhalen in deze koers. Ook daar is nog weinig veranderd lijkt me.

limburgia 19 februari 2017 om 13:16

Motoren in de wedstrijd vervangen door Drones en dan is het
motorengevaar van de baan .

Piet Lut 19 februari 2017 om 13:22

Benieuwd hoe het aankomende maand in Vlaanderen zal vergaan want afgelopen jaar waren daar de meeste motor accidenten (en dan doel in niet alleen op het aanrijden van renners)

Rosanero 19 februari 2017 om 13:46

Van der Sande had het dan wel over de Ruta del Sol.

aardappeljager 19 februari 2017 om 15:52

@limburgia. Drones lijkt een goede oplossing tot er daar eentje van uit de lucht valt en het peloton over de drone valt. Of je moet ze ruim boven de bebouwing/begroeiing laten vliegen. Dit geeft dan weer vergelijkbare beelden met een helikopter (wel goedkoper). Dus gaan mensen toch de beelden vanaf ooghoogte missen.

Maar ik ben wel in voor iets nieuws. Laat ze het maar proberen

Marsellus 20 februari 2017 om 08:21

Afgelopen zaterdag is bij het wk skiën maar weer aangetoond dat drones nog niet klaar zijn voor dit werk.

Binda 20 februari 2017 om 13:40

@Marsellus, dat was geen drone, maar een skycam aan een kabel. De kabel werd geraakt door een stuntvliegtuig.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.