Renners Quick-Step toegesproken door Patrick Lefevere: “Serieuze wake up-call”

Renners Quick-Step toegesproken door Patrick Lefevere: “Serieuze wake up-call”

foto: Cor Vos

zondag 27 februari 2022 om 14:59

Na Omloop Het Nieuwsblad werd de loftrompet getrokken voor het optreden van Jumbo-Visma en diens winnaar Wout van Aert. Ze bliezen dé klassiekerploeg bij uitstek naar het achterveld. Quick-Step Alpha Vinyl was namelijk nergens te bekennen en daarom riep teammanager Patrick Lefevere zijn renners op het matje, vertelden ze voor de start van Kuurne-Brussel-Kuurne.

Yves Lampaert trok ook zelf het boetekleed aan. “Patrick was een beetje in ons ontgoocheld, zoals wij allemaal. We hebben in De Omloop geen goede koers gereden. A-typisch voor Quick-Step, alleszins. We koersten altijd achter de feiten aan. Patrick heeft ons gezegd dat hij niet content was, dat hij ons niet gezien heeft in de koers. En dat is terecht ook. Dat ligt aan onszelf, niet aan de kracht van Jumbo-Visma. Hopelijk kunnen we vandaag tonen dat we sterk zijn.”

Jarenlange, trouwe helper Iljo Keisse vult zijn ploeggenoot aan: “In de breedte was het niet goed genoeg. We zijn al vaker in het defensief gedwongen, maar dit is wel een serieuze wake up-call. Iedereen staat terug met de voeten op de grond, iedereen is goed wakkergeschud. Er is nu druk, ja. Zaterdag was het niet goed en dat moet het vandaag wel zijn. Je bent altijd maar zo goed als je laatste wedstrijd en die was van ons niet goed. We weten wat ons te doen staat.”

Fabio Jakobsen is vandaag nieuw in de ploeg, maar ook hij zag dat zijn team het moeilijk had in Omloop Het Nieuwsblad. “Op de momenten dat er eigenlijk één mannetje mee moest zijn, zat er niemand mee. Dat kan gebeuren, maar dat mag eigenlijk niet gebeuren. Zeker niet bij onze ploeg. Daarom zijn we toegesproken door Patrick en die was vrij streng. We waren als ploeg niet te zien. Aan de anderen vandaag om recht te zetten wat gisteren niet is gelukt.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

$kedel 27 februari 2022 om 15:05

Volgens mij verwacht Patje nogal veel van zijn vrij matige selectie.

Steven_E 27 februari 2022 om 15:08

Op het moment dat Vliegen en Vermeersch gingen, of later Küng, moest er altijd iemand mee zijn. Dat je niet mee kan met Van Aert en Benoot op de Berendries, dat hoeft nog zo geen ramp te zijn.

adelaarvanantwerpen 27 februari 2022 om 15:07

Dat Pat niet tevreden was, was gisteren wel duidelijk in zijn interview. BTW lampaert moet in elk interview wel benadrukken dat Jumbo niet zo sterk is.

Roeleboelie 27 februari 2022 om 15:10

Mss de eerste scheuren in het pantser. Met evenepoel gaat er veel aandacht en wellicht ook geld naar andere koersen dan die waar de ploeg altijd in wil presteren.

Maar allee, het is wel heel vroeg in het jaar natuurlijk

vanSpringel 27 februari 2022 om 15:20

Dat ist hè !

JelleNijdam88 28 februari 2022 om 09:24

Haha skitterend toch dat Evenepoel zelfs een stukje kritiek ontvangt op WF voor een koers waar hij niet eens bij was haha

reusjen 28 februari 2022 om 09:56

Dit lijkt me geen kritiek op Evenepoel, maar het zoeken naar een al dan niet vergezochte oorzaak voor het matige presteren van de voorjaarsploeg. In dit geval door een verschuiving van aandacht van het voorjaar naar rondes. Iets wat op naam van de ploeg(leiding) komt en niet van Evenepoel. Niet te gevoelig worden.

RLM 27 februari 2022 om 15:43

QS is standaard zwak in de Omloop, zo heeft Boonen die koers nooit gewonnen. 1 slechte dag kan best, maar als vandaag weer zielig blijkt te zijn dan is er toch een probleem.

Wim Kruithof 27 februari 2022 om 15:51

Lefevere heeft met zijn slipper gegooid, stop de persen.

Aerosolo 27 februari 2022 om 17:13

Lefeveres ploeg heeft vaker Kuurne gewonnen na een slechte Omloop en goede donderpreek.

xistnc 27 februari 2022 om 17:48

Ik ben benieuwd in welke bewoordingen PatLev de zege van Fabio komt claimen, nadat zijn ploeg twee dagen lang geen deuk in een pakje boter reed.

Erik33 27 februari 2022 om 19:07

Het is flipje met 2 sprinters of vergeet ik dan iemand.