Renners Lampre-Merida naar Chinees WorldTour-team, Colnago fietsensponsor

zondag 4 september 2016 om 12:35
Renners Lampre-Merida naar Chinees WorldTour-team, Colnago fietsensponsor

Teambaas Giuseppe Saronni onthulde dit weekend aan La Gazzetta dello Sport de nodige details over zijn nieuwe project. De Italiaan kondigde vorige maand zijn samenwerking met het Chinese TJ Sport aan, waardoor de eerste Chinese WorldTour-ploeg ontstaat. Lampre blijft aan als sub-sponsor en met onder meer Rui Costa, Diego Ulissi, Sacha Modolo en Louis Meintjes blijft de kern van de huidige ploeg intact. De eerste WorldTour-ploeg uit China rijdt volgend seizoen op fietsen van Colnago.

Saronni blijft eigenaar, renners verhuizen mee
De licentie wordt niet verkocht. Saronni blijft met zijn CGS Cycling eigenaar. “Hierdoor blijven we in de top 16 van de ranking en zijn we verzekerd van een WorldTour-licentie. We respecteren alle doorlopende contracten.” De ploeg gaat wel rijden op een Chinese licentie, waardoor de laatste Italiaanse WorldTour-ploeg verdwijnt.

120 miljoen
Het team wordt gefinancierd door een overheidsfonds in China. “De overheid bepaalt alles en in ons geval is dat het Ministerie van Sport. We hebben geen direct contact gehad, maar via TJ Sport. Dat is een fonds dat opgericht is om de middelen voor het project te vinden. In 20 dagen is er 120 miljoen euro opgehaald, bij onder andere Alibaba, J-One en Wanda Sport. Om het hoofdsponsorschap wordt nu gestreden.”

Ontwikkeling Chinese wielersport
De ploeg moet de ontwikkeling van de Chinese wielersport stimuleren. “We willen elk onderdeel van de sport ontwikkelen. Er wordt geïnvesteerd in sociale programma’s en de ploeg is slechts de top van een uitgebreid programma met slechts één doel: de Chinezen op de fiets te krijgen. In China zijn overal auto’s, maar de problemen met vervuiling en overgewicht nemen toe”, legt hij uit. “Ze verwachten van ons dat we renners en coaches gaan ondersteunen”, aldus Saronni. “Over een paar jaar verwachten we een renner te hebben die iets kan laten zien in de Tour de France,” kondigt hij aan.

Dit artikel delen:

26 Reacties

Hoebele 5 september 2016 om 13:43

Zo krijgen we, naast Astana, nog een Italiaans team met een buitenlandse licentie.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair