Circus-Wanty Gobert wil alle aflopende contracten verlengen

vrijdag 26 juni 2020 om 09:01
Circus-Wanty Gobert wil alle aflopende contracten verlengen

Xandro Meurisse - foto: Cor Vos (archief)

De renners die momenteel uitkomen voor Circus-Wanty Gobert hoeven niet te vrezen voor de nabije toekomst. Ploegleider Hilaire Van der Schueren heeft aan Het Nieuwsblad laten weten dat ze aan boord worden gehouden voor 2021. “Indien de renners dat zelf wensen.”

Het wielrennen kreunt onder de coronacrisis: zo moeten steeds meer renners geld inleveren, aangezien ploegen genoodzaakt zijn om in de salarissen te snijden. De vraag is hoeveel banen zullen verdwijnen met het oog op 2021, maar Circus-Wanty Gobert heeft laten weten dat iedereen kan blijven bij de Belgische formatie.

“Ik denk dat de meeste ploegen deze vuistregel zullen hanteren. We zullen zien hoeveel renners alsnog zullen vertrekken”, zo vertelt Van der Schueren. “We zullen dan opnieuw de rekening maken.” Circus-Wanty Gobert heeft 26 renners op de loonlijst staan, maar liefst twaalf coureurs beschikken over een aflopend contract.

Xandro Meurisse
Dit is het geval voor sterkhouders als Jan Bakelants, Timothy Dupont en Xandro Meurisse. Die laatste hoopt, na enkele goede seizoenen voor de Belgische ploeg, op 28-jarige leeftijd nog de stap te maken naar het allerhoogste niveau. De West-Vlaming begon het jaar uitstekend met rit- en eindwinst in de Ronde van Murcia.

Van der Schueren: “Ik zeg je: als Xandro de stap maakt naar Deceuninck-Quick-Step of Lotto Soudal, dan zal dat aan mindere voorwaarden zijn dan bij ons. Vergeet niet dat hij nu een dik contract heeft.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Samlambeej 26 juni 2020 om 11:41

Gelukkig nieuws in deze tijden.

Samlambeej 26 juni 2020 om 12:10

Meurisse moet toch goed nadenken of hij wel weg wil. Het is geen man voor de Monumenten. Hij kan vaak voor de overwinning gaan bij Wanty in de koersen net onder de WorldTour. Hij verdient er ook meer. Maar hij wil allicht een rit in de Tour. Moet ie wel nog de Tourselectie halen met een vrijbuitersrol.

Peetvader 26 juni 2020 om 12:05

Straffe uitspraak toch over Meurisse.
Al denk ik wel dat die zou willen inleveren om volgend jaar bij Quickstep te mogen rijden. Hij heeft toch al openlijk gesolliciteerd.

LB108 26 juni 2020 om 13:10

Denken jullie werkelijk echt dat hij meer verdient bij Wanty?
En dan nog.. wanty staat op vele vlakken nog meerdere stappen achter; staff/chefs/materiaal.. dit werkt zeker ook niet zo motiverend voor zo een jongens
Verder lijkt mij en zoals hij zelf aangeeft een rol als wegkapitein ideaal.. zie maar EK in Yorkshire bv..
Hij heeft tenminste het verstand om in te zien dat een omgekeerde stap soms misschien net beter kan zijn. Niet altijd naar een andere ploeg willen gaan om af en toe misschien eens zelf te kunnen winnen maar je net in zetten om een kopman misschien net nog meer te laten winnen.. zovelen zijn weggelopen bij hun kopman om voor hunzelf te gaan maar dan komt er niks meer/veel minder van; Vermote, Poels, Renshaw,..

Headlines

Materiaalzone

Populair