Rémi Cavagna vijfde in Turijn: “Gemengde gevoelens”

zondag 9 mei 2021 om 10:16
Rémi Cavagna vijfde in Turijn: “Gemengde gevoelens”

foto: Cor Vos

De ritzege en de eerste roze trui: Rémi Cavagna had grootse plannen vlak voor de openingstijdrit van de Giro d’Italia. De Franse kampioen kwam uiteindelijk niet verder dan een vijfde plek in de daguitslag, op achttien tellen van ritwinnaar Filippo Ganna.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Cavagna stond na afloop L’Équipe te woord. “Ik heb nu toch wel gemengde gevoelens. Ik was ontzettend gemotiveerd, zeker na mijn tijdritzege in de Ronde van Romandië. Ik was vandaag echter een tikkeltje minder goed en het parcours was uiteindelijk ook niet op mijn lijf geschreven. Ik had graag een iets langere tijdrit gehad.”

Deceuninck-Quick-Step, de werkgever van Cavagna, eindigde wel met drie renners in de top-10 van de tijdrit. João Almeida finishte als vierde in Turijn, net voor zijn ploegmaat Cavagna, terwijl Remco Evenepoel zijn comeback wist te bekronen met een zevende stek. “Het is nog altijd een goede start van deze Giro”, concludeert Cavagna.

Na drie weken Giro volgt er normaal gesproken nog een sportieve herkansing voor Cavagna, aangezien de renners op zondag 30 mei eindigen met een tijdrit van ongeveer dertig kilometer richting Milaan.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Michelangelo 9 mei 2021 om 10:29

Was voor mij ook wat tegenvallend. Ik had hem eigenlijk wel dichter verwacht, zowel in de uitslag als qua achterstand.

Hopelijk mag hij lekker zijn eigen kans gaan in de komende etappes, en wordt hij niet meteen al de waterdrager voor de twee klassementsmannen van DQS. Wie weet zit er ergens een “Nijdammetje” in.

0
tvm 9 mei 2021 om 10:35

@michelangelo, Hoewel ik met je mee hoop, verwacht ik dat de ploeg volledig in dienst van Remco en/of Joao zal moeten rijden, en dus sparen, zolang deze renners nog kans maken op eindwinst.

0
Michelangelo 9 mei 2021 om 10:44

Weet ik niet… normaal gesproken is DQS wel een ploeg die altijd probeert ergens wat te winnen. Zelfs als ze voor het klassement rijden, zie ik ze best ook gaan voor een etappezege. Ploegleiding is altijd bezig met winnen, nooit met consolideren.

Dat is 1 van de weinige goede dingen van deze ploeg als je het mij vraagt ;-)

0
Abdoe 9 mei 2021 om 11:51

Vooral naar het einde toe zitten nog wel wat leuke etappes voor hem (15, 18) om er vanuit een vlucht een solo uit te kletsen.

0
Arry1337 9 mei 2021 om 12:35

Precies dat. Ik moet dan ook altijd denken aan een etappe in de Vuelta van een paar jaar terug waarbij een korte afdaling op een kilometer of 2 van de finish genoeg was om Stybar een gaatje te geven. Ze gingen met een paar man voorop die eerste bocht van de afdaling in zonder dat ze een sprinter bij hadden. Duidelijk gebruik gemaakt van de parcourskennis en een kans op een etappezege gepakt toen deze zich voordeed.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone