Rémi Cavagna gaf alles voor zijn Franse tijdrittitel: “Het was net een sprint”

Rémi Cavagna gaf alles voor zijn Franse tijdrittitel: “Het was net een sprint”

Cavagna op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Rémi Cavagna had al twee Franse titels in het tijdrijden bij de beloften op zak, maar bij de elite kon hij nog niet winnen. Tot gisteren. Het parcours naar Grand-Champ wikkelde hij af met een snelheid van bijna 48 per uur, waarmee hij zich verzekerde van de tricolore.

Cavagna reed het Frans kampioenschap tijdrijden met het Critérium du Dauphiné in de benen. “Ik voelde dat de vorm er was, dus ik had een goed gevoel en veel vertrouwen bij de start. Ik wist dat Benjamin Thomas mijn grootste tegenstander zou zijn, maar ik bleef de hele tijd in controle en in de laatste twee kilometer gaf ik alles, het was bijna een sprint.”

Dat hij van tijdrijden houdt, vertelde de Deceuninck-Quick Step-renner nog. “Deze tijdrit was het grootste doel van het seizoen, dus dat ik kon winnen maakt me erg blij. De gedachte dat ik deze prachtige trui de komende twaalf maanden mag dragen, maakt me erg trots. Ik wil ervan genieten en de trui eren in de wedstrijden waarin ik haar mag dragen.”

Nationale kampioenschappen

Ook vandaag staan in verschillende landen nationale titels op het spel, onder andere in Nederland waar de vrouwen vanaf 14.30 uur om de driekleur gaan strijden. Beelden van die wedstrijd zijn om 15.30 uur te zien op NPO1, via NOS.nl en in de NOS-app. In Spanje en Frankrijk wordt eveneens door de elite-vrouwen gestreden om de nationale wegtitels. Via de Eurosport Player zijn allebei de koersen rechtstreeks te volgen.

Dit artikel delen:

1 Reactie

vanSpringel 22 augustus 2020 om 13:38

Als ie opschiet kan ie in z’n nieuwe TT kampioenstrui ook nog de individuele tijdrit in Rheden ook nog meerijden. Zowel individueel als met een paar ploegmaten.

Zie: https://www.ttposbank.nl/

Headlines

Materiaalzone

Populair