Remco Evenepoel zinspeelt op deelname Tour de France 2024: “Op naar La Grande Boucle”
dinsdag 21 november 2023 om 08:18

Remco Evenepoel zinspeelt op deelname Tour de France 2024: “Op naar La Grande Boucle”

Officieel is er nog niets bevestigd, maar het lijkt er sterk op dat Remco Evenepoel volgend jaar de Ronde van Frankrijk zal rijden. De Belg hint op Strava nu ook zelf op zijn Tourdebuut. “Op naar Le Grand Boucle“, schrijft hij in het Frans bij een trainingsfile.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Daar gaan we!”, wijst Evenepoel erop dat hij begint aan zijn voorbereiding. Vorige week deed hij al enkele ritjes in België, maar nu lijkt hij echt vertrokken. De Aerokogel van Schepdaal stoomt zich klaar voor het nieuwe seizoen in de regio Calpe, waar hij vaker verblijft. Op zijn eerste trainingsdag aldaar legde Evenepoel dik honderd kilometer af.

Evenepoel plaats bij zijn tekst overigens niet alleen een Frans vlaggetje, maar ook een Italiaanse. Eerder liet de renner van Soudal Quick-Step weten te denken aan de dubbel Giro d’Italia-Tour de France in 2024, maar teammanager Patrick Lefevere raadt dat hem af. De Italiaanse vlag zou natuurlijk ook kunnen duiden op het feit dat de Ronde van Frankrijk volgend jaar van start gaat in de Toscaanse hoofdstad Firenze.

RIDE Magazine
23 Reacties
Sorteer op:
21 november 2023 08:28
Quote:
De Italiaanse vlag zou natuurlijk ook kunnen duiden op het feit dat de Ronde van Frankrijk volgend jaar van start gaat in het de Toscaanse hoofdstad Firenze.

Dit lijkt mij gezien zijn omschrijving bij het Strava-ritje de meest logische verklaring voor het Italiaanse vlaggetje.
21 november 2023 09:07
Over Italië gesproken, gelet op de gravelrit in de Tour, zou ik een deelname van Remco aan de Strade helemaal niet onverstandig vinden. Met een Tirreno en eindelijk eens een Milaan - San Remo daar achteraan.
21 november 2023 09:01
'De Italiaanse vlag zou natuurlijk ook kunnen duiden op het feit dat de Ronde van Frankrijk volgend jaar van start gaat in het de Toscaanse hoofdstad Firenze'

Hmmmmmmmmmmmm
21 november 2023 09:40
Die REVKET toch.....geweldig toch van hem om een Italiaans vlaggetje aan het Franse te koppelen, goed wetende dat dit de speculatie's zal doen oplaaien. Het lijkt haast of hij met Pogacar en Mathieu een pact gesloten heeft....want eerder dit jaar liet de Sloveens wonderboy zich ook al "ontvallen" dat ook de Giro nog op zijn wishlist staat.....of zoals Mathieu onlangs in Spanje "verklaarde" van de Vuelta als optie te beschouwen. Tja, die mind games...waaraan haast niemand geloof aan hecht.....maar gelijkertijd een stemmetje zegt: "wat als dit toch waar zou zijn?"
21 november 2023 17:04
Voor de Remco haters hier , noem nog eens 1 van de zogenaamde groten die zowel wk op de weg , wk tijdrijden , monumenten en een grote ronde gewonnen hebben en dat dan reeds op 23 jarige leeftijd? En toen werd het stil
  22 november 2023 10:34
  Ze zijn nog aan het zoeken, Sus. Laat ik het antwoord verklappen: er is NIEMAND, zelfs niet in de volledige geschiedenis van het wielrennen, buiten Merckx (die was geen WK ITT, maar dat bestond toen nog niet). Zakje chips!
21 november 2023 22:16
Ik twijfel er niet aan dat hij de fysieke kwaliteiten heeft om zich met de andere podiumkandidaten te meten, maar hij moet eens overeind leren blijven.
In elke grote ronde is hij minstens 1 keer gevallen en in drie van de vijf gevallen was het zijn eigen schuld. Dat belooft weinig goeds in een TdF die nog zoveel hectischer is.
21 november 2023 22:52
Roglic idem. Ik verheug me nu al op de Tour. Wat een gevecht gaat dat worden.
22 november 2023 13:00
Ben het met ernstige appel eens dat rev niet vergeleken mag worden met Eddy. Eddy was uniek. Komt niemand bij in de buurt
21 november 2023 20:33
We beginnen gewoon met de Volta San Juan toch?
21 november 2023 13:51
Shocking nieuws zeg. Daar is toch minstens 3 jaar na toegewerkt, kan me niet voorstellen dat een meerderheid dat niet had zien aankomen.
21 november 2023 09:50
Wat óók nog kan.. Na zijn falen in de Giro nu maar eens een poging wagen in de Tour.. Speculeren kun je leren
  21 november 2023 11:49
  Tja, falen deden in elk geval de uiteindelijke 3 AK renners in de Giro'23....toen the little bastard hun allen een dreun verkocht in de 1ste tijdrit.....in de 2de tijdrit werd dit al een mokerslag voor dezelfden, want op de koop toe kwam er naar boven dat Remco deze prestatie leverde terwijl het Covid-beestje al aan het huishouden was en Remco de Giro diende te verlaten, maar wél in de wetenschap dat hij zijn grootste concurrenten, zelfs in zijn belabberde toestand verslagen had.....en die concurrenten met deze wetenschap, zich nog belabberder voelden in hun verlies. Falen doe je indien je verslagen wordt door anderen die beter zijn dan jezelf.....maar de strijd verliezen door het Covid-beestje is brute pech hebben.
  21 november 2023 11:51
  Tja, hij heeft gefaald in de Giro en Vuelta. Dus die gaat ie niet meer rijden dan.

  Als die faalt in de Tour, dan is Belgie te klein, want dan zal die nooit meer een grote ronde rijden.

  Zo... speculeren is begonnen.
  21 november 2023 12:02
  Nog niets bereikt en meteen weer blaten. Jochie, jij wordt nog niet eens tiende in de Tour. Je beentjes zijn niet sterk genoeg, iedereen kruipt voor je en niemand vertelt je een keer de waarheid en je hebt een waardeloze rondeploeg. Ik snap dat je de koning van belgie bent in het land der blinden, maar voot o
  21 november 2023 12:20
  Mijn eerdere post was een aasje uitsmijten....en afwachten of er vissen van het zwaar kaliber zouden toehappen, en ja hoor dat gebeurde volgens verwachting. Nu, aan de povere voorspelbare reactie's te lezen, is het aasje moeilijk verteerbaar?
  21 november 2023 13:18
  @badgio. Remco is een betere tijdrijder, dat die de 1e tijdrit wint, is niet gek. De 1e echte bergrit is hij gwn op waarde geklopt. Toen had hij nog geen last van corona. Dus ja hij heeft de rest op waarde geklopt en heeft zelf ook een rit verloren op kwaliteit. Is niks mis mee toch?
  21 november 2023 14:27
  En ik die dacht dat badgio al een extreme wva hater was, jos bos doet er echter nog een schepje bovenop tegenover evenepoel. We moeten gewoon kunnen toegeven dat evenepoel een topcoureur is die mijns inziens volgend seizoen wel podium kan rijden in de tdf als hij zich daar volledig op toelegt. Winnen lijkt mij nog een brugje te ver momenteel.
21 november 2023 12:04
ns blijf je dat schreeuwende pestkopje dat in zijn broek pist als de grote jongens (Jonas, Tadej, Primoz, Team Sky etc) meedoen. Leer verdomme eens van je fouten. Nieuwe Eddy van de Aldi.
  21 november 2023 15:11
  Sjatte Sjos toch
  21 november 2023 15:13
  Heb zo’n vermoeden dat jij geen voorzitter van de fanclub van REV wilt zijn
  21 november 2023 22:51
  Normaal ben ik geen fan van onze sjoz maar dit vuurtje opstoken , wolven zien happen vind ik wel grappig.

Reacties zijn gesloten.