Remco Evenepoel wint Kristallen Fiets als beste Belgische renner
Eddy Merckx met Remco Evenepoel - foto: Cor Vos
woensdag 4 december 2019 om 20:28

Remco Evenepoel wint Kristallen Fiets als beste Belgische renner

Remco Evenepoel is verkozen tot winnaar van de 28e Kristallen Fiets. Voor de Deceuninck-Quick Step-renner is dit zijn eerste uitverkiezing voor de trofee van de beste Belgische wielrenner van het jaar. Wel werd hij vorig jaar al uitgeroepen tot beste jongere.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel beleefde een droomdebuut bij de profs met als absolute hoogtepunten winst in de Clásica San Sebastián en op het EK tijdrijden. Ook werd hij vice-wereldkampioen in Yorkshire achter Rohan Dennis. In de Hammer Series Limburg en de Deutschland Tour baarde hij opzien met monstersolo’s tegen de sterkere mannen van het peloton. Hij bleef in de verkiezing Wout van Aert, Victor Campenaerts, Thomas De Gendt, Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet voor.

De Kristallen Fiets is een initiatief van de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws. De winnaar wordt verkozen voor een vakjury van ex-winnaars, journalisten, afgevaardigden van de Belgische bond en ruim veertig wielercoryfeeën.

Cant wint de Kristallen Fiets voor vrouwen
Sanne Cant won voor de eerste keer de Kristallen Fiets voor vrouwen en trad zo in de voetsporen van Jolien D’Hoore en Nicky Degrendele, die de trofee eerder in ontvangst namen. Evenepoels ploegmaat Tim Declercq werd uitgeroepen tot winnaar van de Kristallen Zweetdruppel voor de beste helper. Deceuninck-Quick Step-manager Patrick Lefevere was de beste ploegleider van afgelopen seizoen. Ilan Van Wilder volgde Evenepoel op als beste jongere.

Overzicht winnaars 2019
Kristallen Fiets voor mannen
flag-nr1 flag-be Remco Evenepoel

Kristallen Fiets voor vrouwen
flag-nr1 flag-be Sanne Cant

Jongere van het jaar
flag-nr1 flag-be Ilan Van Wilder

Ploegleider van het jaar
flag-nr1 flag-be Patrick Lefevere

Kristallen Zweetdruppel (beste helper)
flag-nr1 flag-be Tim Declercq

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
4 december 2019 21:03
Hoeveel 'Wielrenner van het Jaar' verkiezingen krijgen we nog in België?
    4 december 2019 21:11
    Ik ben alvast benieuwd naar de reacties van Evenepoel, Van Aert, Gilbert, Cant, Van Wilder en Lefevere.
    4 december 2019 21:18
    Er zijn er maar 2? De flandrien van het jaar georganiseerd door Het Nieuwsblad waarbij de renners zelf stemmen en De kristallen fietst georganiseerd door HLN waarbij het vooral journalisten zijn die stemmen.

    En blijkbaar hebben de renners een andere mening dan de journalisten (Wout i.p.v. Remco)
    4 december 2019 22:07
    Salb het verschil tussen v Aert en evenepoel was toen mr 1 punt
    4 december 2019 22:10
    Maar nu is Wout pas 3de. Als Remco bij de flandrien 2 punten meer had was Wout nog 2de. Er is dus een verschil in stemgedrag.
4 december 2019 21:23
1ste keer dat 1ste jaars dit krijg denk ik
4 december 2019 21:31
Wielerflits.be voer. Geen.nl
    4 december 2019 21:35
    Je hoeft niet te klikken en te lezen. Het is niet zo dat je inlog wordt verwijderd als je niet alles aan hebt geklikt...
    4 december 2019 22:19
    Aan de andere kant mag je op een medium als dit je mening laten horen dus dan doe ik dit ook. Mij interesseert het als Nederlander geen mallemoer wie er in België een of andere feestje voor bobo's met een prijs verlaat.
    4 december 2019 22:21
    En mij wel als hollander. C'est la vie.
    5 december 2019 13:53
    Zeg tegen de redactie maar dat ze alles artikels over mvp ect ook van de be halen?
    Ik denk trouwens niet dat er veel mensen de be site bezoek...
4 december 2019 23:38
Hier zal hij vast nog arroganter van worden
4 december 2019 23:52
Toch vreemd. Ik zou persoonlijk Roubaix en twee Vuelta etappes hoger aanslaan dan hetgeen Evenepoel heeft gepresteerd. Daarnaast is Van Avermaet op de UCI ranking de beste Belg, voor Naesen en Wellens. Evenepoel is daar slechts de zevende Belg. (Zie hier de volledige Belgenranking). Zowel voor mijn gevoel als afgaande op deze verkiezing en de Flandrien verkiezing lijkt me die ranking toch niet echt een goede afspiegeling van het seizoen.
5 december 2019 00:19
De hype gaat door en mensen verliezen in hun nationalistische euforie de werkelijkheid wat uit het oog. Het is de ultieme nationale hoop voor een 2e Merckx. Hij staat er alvast naast!
5 december 2019 00:26
Een hele kristallen fiets? In een keer? Begin nu eens met een reeks kristallen spaken dan heb je nog heel lang tijd om naar die complete fiets toe te groeien.Of is het volgend jaar tijd voor een complete gouden?.......Oh nee die heeft Greg al.
5 december 2019 05:58
Hoe meer Belgische wielergalas hoe beter.

Al was het maar om de fotos van de opgedofte belgen met aanhang op de rode loper!
5 december 2019 08:20
Lijkt me niet terecht dat Evenepoel heeft gewonnen, maar kan me verder ook niets schelen. Kristallen Zweetdruppel? WTF! Alleen Belgen kunnen zoiets verzinnen.
    8 december 2019 19:01
    en alleen Ollanders kunnen zo rancuneus reageren, zwijg dan gewoon als het je toch niet veel kan schelen

Reacties zijn gesloten.