Remco Evenepoel verwacht ’tricky’ finale: “Positioneren is vandaag key”

maandag 20 maart 2023 om 14:50
Remco Evenepoel verwacht ’tricky’ finale: “Positioneren is vandaag key”

foto: Cor Vos

Voor Remco Evenepoel is het vandaag zaak om geen tijd te verliezen in de openingsetappe van de Ronde van Catalonië. De renners krijgen een verraderlijke finale voorgeschoteld op weg naar Sant Feliu de Guíxols. “Ik wil de rit veilig doorkomen”, vertelde Evenepoel voor de start aan Het Laatste Nieuws.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Ronde van Catalonië begint, net als vorig jaar, met een rit met start en finish in Sant Feliu de Guíxols. De aankomst wordt bereikt na een snelle en technische finale, met af en toe nog een vervelend pukkeltje. Ook de laatste kilometer is niet te onderschatten: die loopt namelijk omhoog aan een procent of vier. “Een tricky etappe. Ik denk dat we van geluk mogen spreken dat het vandaag droog blijft. Vorig jaar was het hier nat”, analyseert Evenepoel.

“Het was een vrij tricky finale, maar wel eentje waar de benen zullen spreken. Het is voor mij geen etappe om te winnen, er zijn snellere mannen te vinden in het peloton. Veilig doorkomen en geen tijd verliezen is het devies.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Catalonië 2023 – Eerste keer Roglic versus Evenepoel dit jaar

Evenepoel heeft een helder beeld van de technische finale. “Het is belangrijk om bij de eerste vijftien renners te zitten op 1,5 kilometer van de streep, voor de laatste bocht. Positioneren is key vandaag. Dat is al het geval op zes kilometer van de meet, want vanaf dan blijft het voortdurend smal en snel. Als je op zes kilometer van het einde van voren zit, zal je niet snel meer worden weggedrumd”, aldus de coureur van Soudal Quick-Step.

Lees ook:
Remco Evenepoel klaar voor Catalonië: “Hoe beter de tegenstand, hoe beter ik weet waar ik sta”
Dit artikel delen:

1 Reactie

Dr.Watt 20 maart 2023 om 14:59

Denk dat hij gaat meesprinten.

De laatste 10km gaat het verschroeiend hard gaan.

1

Headlines

Populair

Materiaalzone