Remco Evenepoel klaar voor Catalonië: “Hoe beter de tegenstand, hoe beter ik weet waar ik sta”

zondag 19 maart 2023 om 17:21
Remco Evenepoel klaar voor Catalonië: “Hoe beter de tegenstand, hoe beter ik weet waar ik sta”

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel vervolgt maandag zijn seizoen in de Ronde van Catalonië. Deze WorldTour-ronde is voor de wereldkampioen van Soudal Quick-Step een belangrijke graadmeter richting de Giro d’Italia. Hij treft onder meer Primož Roglič in Catalonië. “Maar er zijn veel meer concurrenten voor de eindzege dan enkel Roglič”, stelt Evenepoel.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Roglič won onlangs Tirreno-Adriatico, terwijl Evenepoel na zijn eindzege in de UAE Tour op hoogtestage trok. Bang van de Sloveen van Jumbo-Visma is hij niet. “Waarom zou ik het duel niet graag aangaan? Hoe beter de tegenstand, hoe beter ik weet waar ik sta. Van mij mogen alle toppers naar Catalonië komen. Ik mag geen schrik hebben om het duel met hen aan te gaan”, aldus de Belg, die meer favorieten ziet dan alleen Roglič. “De buitenwereld mag zich niet te veel focussen op maar twee renners.”

“Mijn vorm is mogelijk nog beter dan vorige maand. Met mijn kracht zit het goed, misschien zelfs beter dan verwacht”, tekent Sporza op uit de mond van Evenepoel. “Er moet nog een beetje gewicht af, maar dat is een kwestie van tijd en finetunen op hoogtestage voor de grote rondes.”

‘Goede test in aanloop naar Giro’
Soudal Quick-Step stuurt een sterk team mee rond Evenepoel. Het vertrouwen van de kopman is groot. “Onze ploeg vertoont veel gelijkenissen met die van tijdens de Vuelta en daar lieten we zien hoe sterk we zijn”, zegt hij. In de zware Ronde van Catalonië zal Evenepoel tot het uiterste moeten gaan. “Ik zie het als een goede test in aanloop naar de Giro. Ik zal proberen een rit te winnen en het podium te halen in het eindklassement. Als we daarin slagen, kunnen we tevreden zijn, volgens mij.”

Lees ook:
Voorbeschouwing: Ronde van Catalonië 2023 – Eerste keer Roglic versus Evenepoel dit jaar

voor

Dit artikel delen:

22 Reacties

S.t.B 19 maart 2023 om 18:34

Aan zelfvertrouwen geen gebrek en het downgraden van de tweestrijd is leuk geprobeerd. Natuurlijk houden die twee elkaar geen moment uit het oog en dat is dan weer leuk voor de jongens die net onder die hiërarchie staan.
Gaat een mooi weekje worden.

4
wielerlover 19 maart 2023 om 18:00

Niemand uit de weg willen gaan, dat klinkt natuurlijk als een echte kampioen. Ik heb wel zin in dit rondje, een hoop toppers inderdaad, waarin we al het nodige kunnen leren over het vormpeil van de Giro-kandidaten

3
Tom Bidon 19 maart 2023 om 18:11

Het zijn ook geen loze woorden. Remco had de UAE Tour al in zijn programma opgenomen in de veronderstelling dat Pogacar er ook zou zijn en Pog blijft toch de maat der dingen, zeker buiten de Tour.

3
tramontana 20 maart 2023 om 06:09

Meer nog naar het vormpeil van de wereldkampioen, is het uitkijken naar wat QS als ploeg kan brengen. Benieuwd waar Hirt, Masnada en Van Wilder staan en welk tactisch plan er achter zit. Het leuke aan dit soort voorbereidingskoersen is dat er ruimte is om te experimenteren met het wedstrijdplan.

3
Dikke Vrouw 19 maart 2023 om 18:46

Hoe beter de tegenstand hoe beter remco wordt een heerlijke strijd met rogla !

1
Dr.Watt 20 maart 2023 om 10:57

Het jongetje is een man geworden.

1
dakraamflats 20 maart 2023 om 13:12

Man ben je pas na 2 keer wereldkampioen, driedubbele monumentenwinst, 3 keer vueltawinst, 2 keer girowinst. Superheld ben je na 1 keer tourwinst. Ne Remco heeft nog een lange weg te gaan.

-1
thenewGOAT 20 maart 2023 om 14:29

Hoeveel achterlijke posts zouden er nodig zijn om officieel als idioot bestempeld te worden?

1
Lars Maden 20 maart 2023 om 14:38

Hup Remco!

0
Cees 19 maart 2023 om 20:04

Patlef heeft hem op tijd voor jaren vast weten te leggen voor een appel en ei. Hij zal vast veel verdienen, maar lang niet zoveel als de andere toppers. Hopelijk heeft ie een beetje fatsoenlijk bonussysteem in zijn contract.

-2
Cycling 19 maart 2023 om 20:42

@Cees Dat geldt toch ook voor Roglic en Vingegaard dat Jumbo-Visma ze voor een appel en ei gehaald heeft. Nog veel minder dan de 2 miljoen die Evenepoel nu al krijgt. Deze renners waren toen nog onbekend. Op dat moment was dat gewoon de waarde van deze renners. Evenepoel kon naar veel ploegen toe voordat hij tekende bij QS, oftewel als hij voor een appel en ei getekend heeft, had hij wel een hele slechte makelaar.

5
Albeijing Feeniks 19 maart 2023 om 19:03

Hij komt hier met een pracht team aan de start. Zij moeten het doen met passie ipv vetbetaalde renners…zoals TJV en UAE die overlopen van het geld en maar kopen wie ze willen.

-12
AdZ 19 maart 2023 om 19:11

Wat een kul post. Die gast heeft een miljoenen contract en zijn ploegmakkers zitten ook in de tonnen/jaar…. iets waar Jan Modaal alleen maar van kan dromen.

5
Albeijing Feeniks 19 maart 2023 om 19:22

@AdZ
Je kan niet ontkennen dat SQS een heel beperkt budget heeft in vergelijking met TJV, Ineos, UAE,… Als Evenepoel voor het geld reed zat die nu al ergens anders! En dat siert hem. Want andere teams hebben veel betere knechten en gooien daar bergen geld tegenaan..SQS kan dat niet. Respect voor Evenepoel en team om de uitdaging aan te gaan.

-5
de adelaar 19 maart 2023 om 19:26

edit wf: pas je taalgebruik aan

2
Cycling 19 maart 2023 om 20:10

Het verhaal dat JV alleen uit vetbetaalde renners bestaat, is ook sterk overdreven. JV heeft zijn huidige renners voornamelijk zelf opgeleid en beter gemaakt. Hierdoor is het salaris van deze renners omhooggegaan. Ook QS heeft dit jaar een sprinter van wereldklasse en topklimmer (nr 6 Giro + giro etappe) binnengehaald. Ga nu niet doen dat deze renners alleen voor hun passie rijden. Merlier rijdt heus niet voor een appel en ei. Merlier geeft zelfs in een interview dat hij qua salaris een flinke stap voorwaarts heeft gedaan. Ook andere knechten van Evenepoel hadden al een Giro etappe gewonnen voor ze naar QS kwamen.

7
plattenband 19 maart 2023 om 21:45

Budgetten ken ik niet, maar als je alleen al naar de teambezetting kijkt, dan zal TJV SQS toch wel degelijk overtreffen.
Als je 2 GR-winnaars kan betalen mét een stevige crew errond én ook nog ’n Van Aert met zijn kwaliteiten én zijn klassiekercrew en dan nog enkele stevige talenten tussenin, dan heb je een deftig budget.
Bij SQS is het bekend dat doorbrekende talenten afzwaaien omdat ze elders meer kunnen verdienen, ondanks misschien zelfs minder eigen kansen te gaan krijgen. Van SQS werd al langer gezegd dat ze gaan moeten kiezen. Of een degelijke klassiekerkern of een goede rondploeg. SQS blijft dit jaar voorlopig recht dankzij de sprinters.
TJV heeft voor de beide een topploeg en zelfs 2 winnaars van GR. Dat heb je niet zonder reuzebudget.

1
Cycling 19 maart 2023 om 22:06

@Plattenband Het afzwaaien van doorbrekende talenten valt reuze mee. Er wordt steeds gedaan alsof QS veel talenten opleidt, maar dat is al van jaren geleden. QS is niet meer de opleidingsploeg. Veel WT ploegen (+ Lotto), zijn QS voorbij geschoten.

2
Vincent Kleijn 19 maart 2023 om 23:08

Klopt niet. Vorig jaar was het verschil tussen QS en TJV 7 miljoen Euro. Ja, een hoop geld, maar nog niets in vergelijking met INEOS en UAE. Die geven pas veel geld uit. Ja, er is een verschil tussen TJV en QS maar dat is echt niet zo groot als jij doet vermoeden.

0
plattenband 19 maart 2023 om 23:12

@ cycling
het is wel geweten dat veel talent dat bij SQS wegloopt nadien of niet verder geraakt of zelfs wegzakt.
Ik herinner me nog Gaviria die bij QS destijds dé topsprinter werd en toen aankondigde naar UAE te gaan (voor het grote geld) met de woorden ‘ik ben blij te kunnen rijden bij een echt topteam’ terwijl QS toen al jaren de nr1 ploeg was.

1
Cycling 19 maart 2023 om 23:12

@Albeijing Feeniks het grappige van de selecties van QS en JV voor Catalunya is dat JV volledig bestaat uit renners die ze zelf hebben opgeleid, terwijl het merendeel van de renners van QS (Cattaneo, Masnada, Hirt, Vervaeke, Van Wilder) een WT verleden hebben bij andere ploegen. Geloof je nu echt dat ze alleen voor hun passie naar QS zijn gegaan om te knechten

3
Cycling 19 maart 2023 om 23:16

@Plattenband zoals ik ook zeg jaren geleden dat er talenten bij QS zijn weggegaan. Gaviria is zo’n voorbeeld van jaren geleden. Om precies te zijn 2018.

-1

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone