Remco Evenepoel na Deense dubbelslag: “Geduldig gebleven na zware periode”
© Cor Vos
Nico Dick
donderdag 12 augustus 2021 om 20:46

Remco Evenepoel na Deense dubbelslag: “Geduldig gebleven na zware periode”

Voor het eerst na zijn zware val in de Ronde van Lombardije van vorig jaar won Remco Evenepoel een rit in lijn. Het jonge talent genoot van zijn solo en mikt nu vol op eindwinst in de Ronde van Denemarken. “Ik hoop dit gevoel mee te nemen naar de etappes van vrijdag en zaterdag.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We wisten dat het een zware etappe zou worden en het op een gegeven moment zou scheuren”, aldus Evenepoel na afloop. “Dus koersten we aandachtig en hielden we ons zo goed mogelijk voorin. Ik heb ook verschillende keren geprobeerd, en geraakte uiteindelijk voorop met een paar concurrenten.”

Maar na het verkeerd inschatten van een bocht, werd Evenepoel opnieuw opgeslokt door de eerste achtervolgende groep. “Foutje van mij, maar gelukkig had ik een geweldige ploeg om mij heen. Jannik (Steimle) en Michael  (Morkov) offerden zich helemaal op om ons terug voorin te brengen.”

Op het podium in Veje – foto: Cor Vos © 2021

“Ik wist van Michael dat er een steil stuk in het rondje lag en daar heb ik het verschil gemaakt.” Evenepoel is meteen ook leider, met een comfortabele voorsprong op de nummer twee, Tosh Van der Sande. “Het is nog niet voorbij, maar ik hoop dat ik dit gevoel kan meenemen naar vrijdag en zaterdag, zodat ik de eindzege kan pakken.”

Evenepoel hecht veel waarde aan zijn eerste overwinning in een rit in lijn, nadat hij eerder al de tijdrit en de eindzege in de Baloise Belgium Tour pakte. “Het is een zware periode geweest met veel ups en downs. Maar ik ben geduldig gebleven. Vandaag ben ik daarvoor beloond.

RIDE Magazine
52 Reacties
Sorteer op:
12 augustus 2021 21:01
Zowaar... een nieuw zegegebaar?

Remco is absolute wereldtop. Weldra moeten Pogacar, Bernal en consoorten tevreden zijn met dernycriteria.
    13 augustus 2021 08:12
    Kijk en dat is nu juist wat je niet moet doen. Rustig aan opbouwen en kijken hoever hij kan komen. Hij staat natuurlijk nog wel een heel stuk van bovengenoemde TdF winnaars.
    13 augustus 2021 08:15
    @FlecheWallonne/LaDoyenne: wat een cynische reactie! Met honing vang je meer vliegen dan met azijn! En dan maar zeggen dat de supporters van RE overdrijven in hun uitspraken. De enigen die overdrijven zijn anti-supporters zoals jij die RE woorden in de mond legt die hij niet heeft uitgesproken.
12 augustus 2021 21:18
“Ik ben geduldig gebleven”
Geduldig? We hebben het over enkele maandjes. Kelderman en Kruijswijk, die zijn pas geduldig.
    13 augustus 2021 08:46
    Ik las de de kop met "geduldig gebleven" en viel bijna uit bed. Sterk staaltje gebrek aan zelfreflectie weer. Waren RE en DQS maar wat geduldiger gebleven.
12 augustus 2021 21:26
Hebben wij het over mij of over ons? Hoeveel Remco's reden er vandaag rond? Of is REV aan het genderen en wenst met ons/hen aangesproken te worden? Afijn, ze hebben netjes gereden vandaag, die jongen van DQS.
12 augustus 2021 22:00
Fijn dat hij deze zege in Denemarken waarderen kan. Net als Polen of de Volta ao Algarve... het is niet eenieder gegeven om rittenkoersen te winnen en een carrière kan zomaar eindigen, helaas in het recente verleden teveel voorbeelden van gezien. Er is zo ongelooflijk veel meer dan de vermaledijde Tour. Dit soort koersen is het genieten waard.

Vraag dat aan de dertiger Kelderman. Enkel hier in Denemarken mocht hij een meerdaagse op zijn palmares bijschrijven.
    12 augustus 2021 22:04
    Die roze trui en dat podium in een GT is dan wat anders uiteraard.
    Overigens vergelijk je twee onvergelijkbare personen met elkaar. Je zou ook bijna generatiegenoot Pogacar kunnen noemen.
    12 augustus 2021 22:40
    Quote:
    Overigens vergelijk je twee onvergelijkbare personen met elkaar. Je zou ook bijna generatiegenoot Pogacar kunnen noemen.


    Doelde er vooral op dat juist de veel oudere Kelderman, met al zijn talent, nog altijd slechts één meerdaagse te vieren heeft. Had ik Pogacar genoemd, had ik vooral mijn eigen punt ontkracht. ;-)
    13 augustus 2021 11:03
    Wim, qua bravoure en talent zou een vergelijking met T. Dekker ook niet misstaan.
12 augustus 2021 22:13
Jij kan het weten.
12 augustus 2021 22:43
Ik heb niets gezien, het is een knappe prestatie als ik het wedstrijdverslag lees. Maar dit is tegen Jæneke en Møke. Op de Olympische Spelen kwam hij er niet aan te pas, het lijkt erop dat hij te laat gepiekt heeft. Ik ben benieuwd naar het najaar en of hij onder druk kan bevestigen.
12 augustus 2021 23:53
Om een echte grote ronde rijder te worden, zou ik em alsnog graag naar ineos of jumbo zien gaan.

Quickstep en met name patje mist de kennis en rust om dat bij te brengen..Zou veel kunnen leren van roglic, en dan op juiste moment overnemen
    13 augustus 2021 06:32
    Inderdaad veel beter voor een potentiële ronderenner. Ze hebben elkaar toch een tijdje lekker gemaakt, de entourage Evenepoel en Lefevere. Nu zitten ze in vlakke rondjes overwinningen te peuren, terwijl iemand als Remco in de schaduw, via Occitanie of Tour of the Alps, geduldig op de Vuelta had kunnen worden voorbereid.
    13 augustus 2021 08:14
    Naar Ineos om daar de 5e kopman te worden in de selectie voor een grote ronde?
    13 augustus 2021 08:50
    Of in schaduw van Kelderman/Vlasov/Buchmann een grote ronde kijken en zien hoe week drie gaat bevallen en of misschien top 10 of zelfs top 5 kan rijden. Lijkt me gezonder dan Patjes hysterie te moeten ondergaan.
    13 augustus 2021 09:04
    @MarkPeeters Misschien is INEOS niet direct de beste optie voor hem maar dat er het nodige zal moeten gebeuren om REV beter te omringen voor een podium in een grote ronde is duidleijk lijkt mij. DQS heeft sinds jaar en dag een ploeg voor klassiekers en rittenkapers en is daar heel succesvol in. De ploeg zal dan toch een andere richting op moeten gaan. Patje moet investeren in toppers die in dienst willen rijden van REV in het hooggebergte, maar aangezien Patje te pas en te onpas klaagt over geldgebrek zullen er niet veel renners staan te trappelen om voor “de eer” naar de ploeg te komen.
    Zo werkt dat nu eenmaal. Dus óf Patje trekt een multinationale sponsor aan die een bak geld meebrengt, óf REV kijkt heel langzaam uit naar een andere ploeg die hem overal kan bijstaan ipv alleen op het vlakke.
    13 augustus 2021 13:06
    @willem kieft: RE in de schaduw van Kelderman? Ik vrees dat eerder omgekeerd zal zijn. Kelderman in de schaduw van Evenepoel.
13 augustus 2021 01:01
Mooi, nette overwinning. En ik snap dat hij daar content mee is gezien zijn historie. Dat is zijn goed recht, en ook gewoon terecht.

Maar uiteindelijk ook niet meer van maken dan het is. Het is een rondje in Denemarken met een beperkt deelnemersveld. Een beetje vergelijkbaar met Baloise Belgium Tour, waar 1 of 2 sterke ploegen gewoon het hele peloton kunnen domineren. Riwal, Coloquick, UnoX en Bingoal maken het niet tot een wereldpeloton. Net zoals de overwinning van Groenewegen "mooi" is maar ook niet meer dan dat.

Ik erger me dan ook aan het Evenepoel juichvee dat ineens weer onder allerlei stenen vandaan is gekropen (de kenners hier weten wie er worden bedoeld) en met allerlei superlatieven begint te strooien. Begint te roepen over WK selecties etc. Alsof ze de verprutste Giro en de waardeloze prestatie op de OS allemaal weer vergeten zijn door een overwinning in de ronde van Denemarken.

Blij zijn voor die jongen mag, maar hou een beetje relativeringsvermogen...
    13 augustus 2021 06:58
    Dit is gewoon goed vergelijkbaar met die BinkieBankie raid van MvdP, dikke solo in marginale ronderit. Volgens mij was je toen zowat aan het huilen van emotie en kippenvel en aanverwante aanstellerij.
    13 augustus 2021 07:51
    @RV En daar zijn we weer.. Bij de geringste vorm van kritiek op een idool meteen de tegenstellingenkaart uit de achterzak halen. U weet wel; Die met België-Nederland erop met de MVDP-, TJV-, en Groenewegenbijlages. De kaart die meestal als reactie tevoorschijn wordt getoverd wanneer je het niet over inhoud wil hebben..
    13 augustus 2021 07:57
    Achteraf moet je gewoon concluderen dat de Giro te vroeg kwam, en dat het forceren ervoor gezorgd heeft dat de Spelen eigenlijk ook weer te vroeg kwamen. Maar dit was - ondanks het mindere veld - wel gewoon weer knap. Het was ook geen bergrit he zoals velen doen uitschijnen: 10-tal klimmetjes van 60-70 hoogtemeters. Dat is Vlaamse Ardennen. Normaal moeten Pedersen & Andersen dat toch wel aankunnen, zeker in hun thuisland.
    13 augustus 2021 08:12
    Niet netjes die woorden zoals “juichvee”. Supporter klinkt zoveel positiever …
    13 augustus 2021 08:47
    Zoals het ook niet netjes is om elke vorm van kritiek uit te leggen als jaloers en dan direct een NED-BEL vergelijking/tegenstelling te maken..
    13 augustus 2021 08:52
    Supporter klinkt inderdaad aardiger, Mark. Maar die supporters klinken vaak erg onaardig. Juichvee kan ik dan ook prima mee leven.
    13 augustus 2021 08:54
    Niet helemaal RV. Met name SKA en in zekere mate Pedersen ook kwamen in vorm of met degelijk niveau uit de TdF. Daarnaast waren er nog een paar meer dan degelijke tegenstanders die op de voorposten (kunnen) rondrijden in Vlaamse klassiekers. Goed het is misschien een B-koers (tis wel WT) maar das nog wel een tree of twee hoger dan dit geneuzel in Denemarken.

    Overigens is er best wel iets van te maken. Genoeg enthousiasme in Denemarken en een paar steengoede renners.
    13 augustus 2021 09:07
    Iedereen kent de steel van RV toch wel inmiddels? Kijk mij eens lekker anders zijn, kijk mij eens totaal niet patriottistisch zijn, kijk mij eens lekker schoppen tegen iedereen die ik wel patriottistisch vindt.
    13 augustus 2021 09:38
    Een hele nette overwinning, uiteindelijk rijdt hij anderhalve minuut weg in een ronde waarvan velen dachten dat de verschillen zo klein zouden zijn dat de beslissing in de tijdrit zou vallen.
    Maar natuurlijk is hij hiermee niet plotsklaps 'helemaal terug', en heeft hij nog steeds een lange weg af te leggen naar het hoogste niveau.

    En ja, het juichvee is er als de kippen bij (haha). Net als ander juichvee dat bij een overwinning van Groenewegen roept dat de wereldtop hier is en dat de zeges in de Tour van Cav niets waard zijn. Net als de criticasters die beginnen roepen dat dit makkelijk scoren is en helemaal niets voorstelt, wat evengoed onzin is.

    Ik ga op geen van bovenstaande categorieën in, want die mensen hun mening verander je toch niet.
    Beter discussiëren met reageerders die er wel een genuanceerde kijk op hebben.
    13 augustus 2021 09:50
    @ Kleomantre : Misschien moeten de Scandinavische landen eens de handen ineen slaan en een mooie 2 weekse pogen neer te zetten met het zwaartepunt in de Noorse bergen, ik kijk.

    Verder ben ik van mening dat de notoire anti-REV possé steeds verder begint in te bubbelen richting een eigenaardig sektetje die er een naargeestig boulevard gehalte op nahouden met hun zeikerige gedoe over elke zucht & scheet van hun slachtoffer. Dat staat los van patriottisme want dergelijke figuren heb je in alle landen zitten.
    13 augustus 2021 09:56
    "het juichvee is er als de kippen bij"

    Moet ik toch even om glimlachen.
    13 augustus 2021 09:57
    @Romans, of een echte Ronde van Noorwegen ipv die drie kleine rondjes die ze nu hebben. Zou zeker kijken. Alleen al vanwege de waanzinnige landschappen. Maarja, de magische UCI kalender....
    13 augustus 2021 10:38
    Vergelijking met Binckbank-overwinning van Matje is wel een goeie. Geen idee wat dat te zien heeft met anti-patriotisme.

    Vreemde wereld als je al afsteekt tegen de massa omdat je een renner van je eigen nationaliteit niet standaard de hemel in prijst en die van een andere nationaliteit minimaliseert als het om vrij gelijkaardige prestaties gaat in een 13-in-een-dozijn-rondje.
    13 augustus 2021 13:10
    @Michelangelo en Willem Kieft: en tot welk “juichvee” behoren jullie? Tot geen enkel want jullie supporteren voor niemand. Alleen anti-supporter zijn is jullie deel.
    13 augustus 2021 14:35
    Ik denk dat zij supporter zijn van de sport die wielrennen heet, wat mij voor volwassen mensen een hele gezonde benadering lijkt.
    13 augustus 2021 15:07
    @Markpeeters,
    Er zijn heel veel renners die ik graag zie koersen en winnen. Uit Nederland, Belgie of veel andere landen. En ook uit allerlei ploegen (ja, zelfs van de mannen van Lefevere). Ik kan prima genieten van overwinningen van pakweg Greipel, Gilbert, Lampaert, Asgreen, Cavagna, Ganna, Roglic, Jakobsen, Groenewegen en ga zo maar door. O ja, ook VDP, Van Aert en Pidcock kan ik alledrie heel goed pruimen. Net als eigenlijk driekwart van het peloton.

    Maar in tegenstelling tot jou ben ik geen voorzitter van de Evenepoel fanclub (of van welke fanclub dan ook). Je zult mij dus zelden door zien slaan in bewieroken van een renner of ploeg, tenzij er echt hele mooie en unieke dingen te zien zijn. Je zult van mij ook bij heel veel verschillende renners berichten lezen, zowel bij de dames als de heren, en bij zowel het wegwielrennen, MTB en cyclocross; ik kom niet enkel onder mijn steen vandaan als Evenepoel weer eens wint.

    En ja, er zijn ook een paar renners waar ik niks mee heb; niet zozeer vanwege hun prestaties maar wel met hun gedrag. Bouhouhanni is er eentje van, van Terpstra ben ik geen fan, Iserbyt vind ik een naar mannetje, en ook Evenepoel is voor mij gewoon een verwende voetballer met veel grootspraak zonder zelfreflectie, die niks liever doet dan zichzelf omhoog praten. En misschien mede daardoor een schare fans om zich heen heeft verzameld die exact hetzelfde doet. Jij mag het als voorzitter van de fanclub allemaal geweldig vinden, maar ik heb inmiddels zoveel verwensingen gehad bij kritische geluiden over deze jongen, dat mijn respect voor veel van zijn "fans" echt wel is verdwenen. En helaas lijk jij precies ook in dit straatje te passen, aangezien je me wegzet als "antisupporter van iedereen" terwijl iedereen die wel eens wat van me leest hier echt wel weet dat ik meer zeg en schrijf dan enkel over Evenepoel of Lefevere (mits je zelf ook verder komt dan berichten over hen).

    En voor mij: Evenepoel heeft een fantastische manier van koersen, maar moet nog bijna alles bewijzen in het profwielrennen. Hij zou veel fans winnen als hij zich ook op die manier zou gedragen in het peloton en tijdens interviews. Zelfvertrouwen is goed. En enige arrogantie ook. Maar arrogantie bij Ibrahimovic of Ronaldo kan ik prima plaatsen en bijna waarderen, omdat die zo'n beetje alles hebben laten zien, meegemaakt en gewonnen. Maar als een A-junior van Anderlecht, PSV of Ajax dezelfde arrogantie vertoont, dan ben ik er meteen klaar mee. Ook al kan hij alles met een bal. Dan ben je voor mij gewoon een jong ventje met een veel te grote waffel. En dan denk ik meteen terug aan zijn handelwijze rondom Groenewegen, of zijn motard-de-merde tweet, de opmerking dat hij Lombardije zonder de val gewonnen zou hebben, etc.

    Ik ben benieuwd hoe jij daar als Evenpoel fan tegenaan kijkt. Daar moet toch ook jij niet trots op zijn... En ook jij zult het toch ook gewoon met me eens zijn dat dit een mooie overwinning is in een B of C wedstrijd (tegen ploegen als Coloquick of Riwal), en dat je er vooral niet veel meer van moet maken dan dat. Als Anderlecht scoort tegen VV Minderhout, dan ga je neem ik aan ook niet helemaal uit je dak...
    13 augustus 2021 15:39
    @Panache Hele goede omschrijving. Tot die club behoor ik namelijk ook. En ik heb niets maar dan ook helemaal niets met zg fans die met met oogkleppen op hier de constante noodzaak voelen om bij de lichtste vorm van kritiek de BEL-NED tegenstelling uit de la te halen. Dat zijn voor mij de wielerhooligans met wie gezond discussiëren onmogelijk is.
    Die niet verder komen dan jijbakken en die ik moeiteloos schaar bij de groepjes die onder een koers of WK veldrijden spugen en schelden naar iemand van een ander land of een andere ploeg. En hier op WF niet verder komen dan “King of the oneliners” uithangen en zwijgen in alle talen wanneer er getracht wordt een discussie met hen te starten.
    13 augustus 2021 15:45
    @Michelangelo In grote lijnen ben ik het helemaal eens met jouw bericht aan Mark Peeters. Met sommige renners die je noemt heb ik dan weer wat meer mee maar daar kunnen we wel eens een keertje op een gezonde manier over twisten. Zoals dat hoort op WF..
13 augustus 2021 08:56
Steven, vooraf hadden ook heel veel mensen die conclusie al getrokken. RE lijkt niet intelligent genoeg om te begrijpen hoe narcist PL hem misbruikt. Dat is misschien nog wel de belangrijkste reden waarom ik denk dat hij het heel lastig gaat krijgen om de echte wereldtop te halen. Te weinig zelfreflectie en te weinig zelfstandig denkvermogen.
    13 augustus 2021 09:08
    Ik denk dat de kijk op PL hier in Nederland toch een stuk gekleurd is door de stukken die hier op WF verschijnen. En verder missen jullie hoe hard de Belgische (Vlaamse) pers al het doen en laten van Evenepoel analyseert en opblaast.
    13 augustus 2021 09:18
    @Steven Het probleem zit ‘m natuurlijk ook bij de pers met hun verwachtingspatronen. Maar REV doet er net zo hard aan mee! En niet zo zeer door letterlijk alles te bevestigen wat er in positieve zin over hem wordt geschreven, maar door zijn constante drang om in de publiciteit te zijn en te blijven. Vergelijk het nu met WVA en MVDP. Die lijken soms van de aardbodem verdwenen voor een maandje. Dat werkt voor iedereen heel verfrissend. Als fan van Mathieu hoef ik ook niet zijn mening over alles en nog wat te horen. Dat heet overexposure. En op dat vlak kan REV een voorbeeld nemen aan die 2 wereldtoppers.
    13 augustus 2021 09:54
    Steven, dat wordt altijd gezegd. Maar is die druk nou echt erger dan hoe de Nederlandse pers pakweg een Depay of Sven Kramer volgt? Ik bekijk de Belgische pers regelmatig en vind het allemaal wel meevallen. Veel van de aandacht wordt bovendien door zijn eigen ploeg en hemzelf gegenereerd. Dat hoeven ze niet te doen.
    13 augustus 2021 11:19
    Misschien heeft de dreumes nog wat tekenskills. Effe cartoon maken waarin Froome met een bommenvest om een Kibboets binnen fietst. Tekstbalonnetje erbij met “Pfft, ik heb er de puf niet meer voor”. Aandacht verzekerd!
    13 augustus 2021 17:17
    '..en MVDP. Die lijken soms van de aardbodem verdwenen voor een maandje.'

    Soms inderdaad een verstandig idee, af en toe wil je gewoon wat minder vragen beantwoorden en heb je geen zin om naar anderen te luisteren, heel menselijk.
13 augustus 2021 09:03
Iedere wielerliefhebber, fan of niet, mag, na de nodige tegenslag in zijn prille carrière, toch blij zijn met deze tussenstap op weg naar het allerhoogste niveau van zo’n superattractieve renner?
    13 augustus 2021 09:42
    Helemaal akkoord, moeilijker hoeft het niet te zijn.
    Net zoals iedere wielerliefhebber blij zou moeten zijn met een Groenewegen en Jakobsen op niveau en triest dat iemand als Aru stopt.
    13 augustus 2021 09:49
    Ik denk dat je hier, als hij na die bekkenbreuk met dit soort rondjes was begonnen, overwinningen had gehaald en daarna aan het grote werk was begonnen, je zomaar de helft minder discussies zou hebben gehad. Wat veel mensen hier ergert is de onrealistische verwachting van een Giro overwinning, vervolgens de even onrealistische OS verwachtingen en als hij dan in een kleinere ronde een overwinning haalt tegen beperkte concurrentie dit wordt gepresenteerd als een onherroepelijke bewijs van zijn ongekende talent. Die volgorde is helemaal fout. Zoals RE en PL m.i. eigenlijk alles fout doen sinds die val. Dat is geen misgunnen van een overwinning (die wij hier met zijn nooit zouden behalen). Dat is twijfels hebben bij de grote woorden die vooral door PL gesproken worden (en die RE zich mat wat graag laat aanleunen).
    13 augustus 2021 09:50
    @Maillot, om Aru ben ik niet rouwig tbh.
    13 augustus 2021 12:50
    Ook ik ben akkoord rennerske. Gewoon een mooie overwinning na een zware tegenslag, en dat gun ik die jongen van harte. En puur als je naar zijn koersgedrag kijkt is het ook gewoon een superattractieve renner, waar je graag fan van zou zijn.

    Jammer genoeg gedraagt hij zich te vaak als een voetballer op en naast de fiets, en heeft hij een schare fans om zich heen die meteen beginnen te kwijlen als hij twee keer zijn pedalen rondduwt. En zowel zijn eigen uitspraken en maniertjes, als de hele hype om die jongen heen (ook door hemzelf en DQS gecreeerd) maken dat ik hem nog niet in mijn hart gesloten heb.

    Nogmaals, ik gun Remco echt wel deze overwinning. Maar als je het mij vraagt had ik liever Teunissen met de handjes in de lucht over de streep zien komen, want ook die komt van heel ver terug. En komt op mij een stuk sympathieker over.
    13 augustus 2021 13:12
    Met alle respect voor Mike Teunissen maar die is toch van een heel ander niveau dan Evenepoel. En ik zou echt niet weten of Mike zo een toffe gozer is.
13 augustus 2021 09:05
Binqbanq rijden toch wel echt de wereldtop rond, wat betreft kasseiklassiekers. Jaarlijks kiest toch 2/3de wel om deel te nemen. Qua Waalse klassiekers is het hooguit b garnituur meestal
13 augustus 2021 09:11
Mooi voor die jongen. Gun het hem graag en al die zieligerds die hem steeds maar weer afzeiken: get a life! en dat zeg ik als kaaskop.
13 augustus 2021 17:27
@RWeinstein. Waar heb jij die Nederlandse 'taalvaardigheid' toch opgestoken? ík kan er in ieder geval vaak geen touw aan vastknopen. Zelfs als je bijdrage uit 2 zinnen bestaat. Je gedraagt je echt als een idolate fan van RE en duldt geen tegenspraak of een andere mening.Typerend voor mensen die slechts hun eigen gelijk erkennen. Tevens raar voor iemand die over het algemeen ook weinig inhoudelijks inbrengt als het over andere onderwerpen gaat (mijn mening). De toekomst zal m.i. laten zien dat deze jongen een prima, maar “gemankeerde” renner blijft als het aankomt op dalen, het ‘overmeesteren’ van bochtige en technische parcoursen en het 'afmaken' bij gebrek aan explosiviteit. Deze handicaps gaat hij niet overwinnen volgens mij en hij blijft daarom een achterstand op de echte top houden.Een beetje gedempte euforie is dan ook op zijn plaats.
PS je bent goed op weg om de meeste reacties in 2021 te scoren! Je schijnt er tijd voor te hebben.

Reacties zijn gesloten.