dinsdag 18 juli 2023 om 13:15

‘Remco Evenepoel is niet in de Tour, maar toch ook weer wel’

Video Het peloton in de Tour de France 2023 is aanbeland op de tweede rustdag. Maar voor onze mannen zijn rustdagen allesbehalve een rustdag. Maxim en Youri maken aan de hand van vijf conclusies de balans van de eerste twee Tour-weken op. Daarnaast ging Youri op bezoek bij Team dsm-firmenich om een reportage te maken over hun innovatieve tijdritwielen. Dat en meer in de nieuwe WielerFlits Update.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

In tegenstelling tot de Giro d’Italia is de Tour de France dit jaar wel uitgedraaid op een gevecht tussen de twee topfavorieten op voorhand. Na twee weken is het nog altijd een secondespel, waarover geen enkele voorspelling te maken is in wiens voordeel het nu ligt. “Ze zijn op alle fronten aan elkaar gewaagd”, zegt Maxim. “Het is niet uit te sluiten dat zelfs de tijdrit – als ze niet in elkaars wiel kunnen zitten – niet doorslaggevend is. Het is ongekend spannend. Dit is de ultieme ontknoping voor de Tourorganisatie en eentje die nog tot in Parijs kan blijven duren.”

Waar we het vooral over beide kemphanen hebben aan de voorkant, gonst het in de perszaal van de geruchten rondom Remco Evenepoel. “Juist op rustdagen maken makelaars heel veel transferdeals met de verschillende ploegbazen. Dat achtervolgt Soudal-Quick-Step, want Remco Evenepoel zou willen vertrekken. INEOS Grenadiers trekt stevig aan hem en inmiddels zou ook Israel-Premier Tech een aanbod voorbereiden. Tijdens deze Tour rinkelt de kassa wat betreft resultaten nog niet voor de Belgische ploeg, maar mogelijk straks dus wel op de transfermarkt.”

Nog een heet hangijzer deze Tour is de veiligheid. Gevaarlijke aankomsten, valpartijen door toeschouwers of hekken die niet goed staan: het is allemaal wel een keertje gepasseerd deze Tour. Jumbo-Visma-ploegbaas Richard Plugge legt uit wat er allemaal nog meer aan de hand is. “Eigenlijk past dat niet bij de allure die de Tour heeft”, vindt Youri. Maxim hekelt dan weer de meerenners bergop: “Schop ze van de straat af!”, roept hij op. “Of zet het af”, zegt Youri. “Op het WK veldrijden deden ze dat ook fantastisch met dubbele hekken. Dat werkte heel erg goed.”

En verder…
Bespreken Maxim en Youri het feit dat Eddy Merckx rustig op twee oren kan slapen, de fletse Tour voor de Nederlanders tot de ritzege van Wout Poels, een vooruitblik op de individuele tijdrit van komende dinsdag en is er een reportage in verwerkt die de nieuwe tijdritwielen van Scott belicht. Team dsm-firmenich zal er tussen Passy en Combloux dinsdagmiddag voor het eerst mee rijden. Lost but not least komt ook de FlitsMobiel aan bod. Maxim en Youri rijden deze Tour namelijk in een Skoda van Van Mossel. Dat en meer zie en hoor je in de nieuwe WielerFlits Update!


Ook te beluisteren als podcast in je favoriete app, of gewoon hieronder via WielerFlits.

iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
17 juli 2023 20:12
Nee.

Hij is er niet en dat is misschien jammer maar dan is ie er niet ‘toch wel’. Hij is er niet. Ik denk ook niet dat hij nou per se enorm gemist wordt deze tour want het is een prima uitgave. Daarbij, het geweld tussen de kemphanen aanschouwend, denk ik niet dat hij daar al bij had gezeten, heel eerlijk gezegd.

Maar goed, misschien is hij aankomend jaar wel in de tour en daarbij er ook daadwerkelijk.
17 juli 2023 19:45
Remco is zeker in de tour. Sinds Remco in de ploeg is, presteert de oude klassieker/sprint trein van Quickstep beduidend minder. Zo ook deze tour.
  17 juli 2023 19:54
  Als je hem niet kan pakken op zijn prestaties, dan maar iets anders zoeken?
  17 juli 2023 20:09
  Ik begrijp ook niet goed hoe het Evenepoel zijn schuld is dat jakobsen, alaphilippe, asgreen, lampaert… hun niveau niet halen. Misschien is evenepoel de trainer van die mannen?
  17 juli 2023 20:45
  Zijn ploeggenoten zijn stuk voor stuk na een hoogtestage met Remco met een zwaar minderwaardigheidscomplex teruggekeerd. Best wel begrijpelijk, maar wellicht dat een goede psycholoog nog het één of ander kan bewerkstelligen.
  17 juli 2023 21:31
  Het niet Remco de schuld geven, maar idd door de keuze van de ploeg om voor REV te gaan in de toekomst zijn alle andere wedstrijden van de ploeg een regelrechte aanfluiting. Gewoon te weinig kwaliteit in de breedte.
  17 juli 2023 21:40
  Vergelijk deze Sqs ploeg eens met die van de voorbije jaren in de tour. Op papier is die niet minder. Alaphilippe en jakobsen geven gewoon niet thuis.
  17 juli 2023 23:30
  Echt he. Ook dat gezever over die voorjaarsploeg. Er is al jaren niemand vertrokken van die kern, Ala en Asgreen hielden vroeger minstens gelijke tred met Wout en Mathieu. Wat heeft Remco daar mee te maken.
Maar goed ook dat Remco er niet is, die was nu al in Parijs geweest. Nu hebben we in ieder geval een spannende Tour.
17 juli 2023 20:30
#FreeRemco
17 juli 2023 21:18
Tja als je denkt dat Israel een valabele initiatief zou zijn, dan weet je het wel. Het is gewoon sensatie zucht, toch?
  17 juli 2023 21:32
  Eerst klagen over Froome. Die moet weg, dan komt er genoeg geld vrij voor Remco. Voor de breedte vd sport zou het wel mooi zijn.
18 juli 2023 12:34
Wel enigszins onpassend dat deze zijtakbabbel met de koppen van een verslaggever en een coureur die er helemaal niet is zo lang pontificaal als hoofdartikel rondzwerft.
  18 juli 2023 12:56
  Misschien hadden ze zonder deze click-machine geen hele équipe kunnen afvaardigen naar Frankrijk en is het meer als tribute bedoeld?
18 juli 2023 08:44
Helemaal niet gewoon. Is er een Remco in de Tour?? Remco wie? .... Terug naar de Tour.
  18 juli 2023 12:42
  Remco is nergens. Nou ja, misschien is hij bezig met iets als een voorbereiding voor een wedstrijd, die hij al gewonnen heeft, en waarvan eerder gezegd werd dat ie er niet aan zou deelnemen. Verder verbaast deze zin me "want Remco Evenepoel zou willen vertrekken" ? Uhh, bron? Uit z'n eigen mond vernomen? Wanneer? Weet z'n papa het al? En de Gotfather aller wielerteams, van België en omheining? Die zal dan wel woest zijn en snakken naar een hypo.

Reacties zijn gesloten.