Remco Evenepoel hervat competitie in Nokere Koerse

maandag 18 maart 2019 om 13:15
Remco Evenepoel hervat competitie in Nokere Koerse

foto: Cor Vos

Remco Evenepoel keert woensdag in Nokere Koerse terug in competitie na zijn opgave in de UAE Tour. Een valpartij in de rit naar Hatta Dam was de oorzaak van het vroegtijdige einde voor de jongeling van Deceuninck-Quick Step, die op dat moment zeventiende stond in het klassement.

Evenepoel is in de Belgische koers over 195,6 kilometer een van de speerpunten bij Deceuninck-Quick Step, dat voorts met Alvaro Hodeg en Pieter Serry nog enkele troeven in de hand heeft. “Nokere, met zijn smalle straten en beroemde oplopende finish over kasseien, beloofde al zwaar te worden, maar met de wind en de regen lijkt de koers uit te draaien op een slijtageslag”, verwacht ploegleider Rik Van Slycke.

“Als het uitdraait op een massasprint, kan Alvaro vertrouwen op Florian (Sénéchal) en Davide (Martinelli). Maar we hebben ook andere renners die een woordje kunnen meespreken in de finale, afhankelijk van hoe de koers zich ontwikkelt. Denk aan Pieter en de jonge Remco, van wie we heel benieuwd zijn hoe hij het doet in dit soort wedstrijden”, zei Van Slycke nog.

Voor Evenepoel wordt dit zijn eerste koers in België, sinds hij prof werd begin dit jaar.

Selectie Deceuninck-Quick Step voor flag-be Nokere Koerse 2019
flag-fr Rémi Cavagna
flag-be Remco Evenepoel
flag-co Alvaro Jose Hodeg
flag-be Iljo Keisse
flag-it Davide Martinelli
flag-fr Florian Sénéchal
flag-be Pieter Serry

Dit artikel delen:

5 Reacties

Ruben_ 18 maart 2019 om 13:48

Evenepoel versus Van der Poel!

Angelo Pauwels 18 maart 2019 om 15:41

Hij moet alleszins niet werken voor Hodeg, dus hij kan eens ten aanval trekken.

Ivanoviclover 18 maart 2019 om 17:23

Geweldig. De rest kan beter vandaag al vertrekken

sooike 18 maart 2019 om 23:05

Hoezo? Overschatten we Evenepoel niet een beetje of hunkeren ze in Vlaanderen wel erg naar jong, opkomend talent ?

EddyB1958 19 maart 2019 om 00:03

Na zijn raid op het WK denk ik dat de verwachtingen niet alleen in Vlaanderen zeer hoog zijn, natuurlijk hij zal het moeten bewijzen. En volgens ene K zijn wij Vlamingen hyper als het om Remco Evenepoel gaat en diezelfde K is dan hysterisch bij een sprintje van Dylan Groenewegen in Parijs Nice. En Remco zal wel iets extra willen doen voor de ongelukkige Stef Loos, want verleden jaar waren het ploeggenoten. En als je het Humo interview met Mathieu van der Poel gelezen hebt dan weet je dat ook hij veel van Evenepoel verwacht. Maar laat ons niet hysterisch doen, dat laten we over aan K bij een sprintje van Groenewegen en aan J bij een goede prestatie van Wout Van Aert.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair