Evenepoel: “Flandrien-titel is Van Aert meer dan gegund”

Evenepoel: “Flandrien-titel is Van Aert meer dan gegund”

Remco Evenepoel - foto: Cor Vos

woensdag 6 november 2019 om 13:23
Interview

Eén puntje. Zo klein was het verschil tussen Wout van Aert en Remco Evenepoel in de verkiezing van de Flandrien 2019. Maar het toptalent toonde zich groots in de ‘nederlaag’. “Wout verdient het. Hij stond trouwens ook in mijn top drie. Het is al zot dat ik hier als neoprof zo hoog eindig.”

Remco Evenepoel ging Van Aert persoonlijk feliciteren. Een hartelijke begroeting, waarbij de Vlaams-Brabander nog een grapje maakte. “Jij bent rapper in de sprint, hé. Ik had het kunnen weten.”

De youngster had vrede met het resultaat. “Ik ben niet ontgoocheld, nee. Al had het net zo goed andersom kunnen zijn. Had ik Wout op mijn stembriefje niet zo hoog ingeschat. Of had hij mij een plaatsje hoger gezet. Maar hij staat in mijn top drie omdat hij het verdiende daar in te staan. Dan is hij uiteraard ook een verdiende winnaar”, deed Evenepoel achteraf zijn verhaal.

Evenepoel had wel verwacht dat hij hoog zou eindigen in de verkiezing. “Voor alle duidelijkheid, ik heb mezelf verrast, dit jaar. Ik wist dat ik een beetje kon tijdrijden, maar om nu al zo goed te zijn. En ook wat het klimmen betreft had ik niet verwacht zo snel dat niveau te halen. Maar dan is het niet abnormaal dat ik hoog scoor op zo’n verkiezing, denk ik.”

Waarop hij nog eens zijn belangrijkste resultaten prestaties opsomt. “Ik eindig drie keer op het podium in evenveel tijdritkampioenschappen (3de op BK, 1ste op EK en 2de op WK, red), die zege in San Sebastian, de Ronde van België, die solo in Duitsland, mijn overwinning in Italië (3de etappe in de Adriatica Ionica Race). Ik kende ook een mindere periode, maar dan was het kwestie van rustig te blijven. Ook daarin ben ik geslaagd.”

foto: Cor Vos

“Er is aan mij getwijfeld. Of ik de stap naar de profs niet te vroeg zette. Ik denk nu wel te mogen zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Bij Deceuninck-Quick Step leer ik veel. Van de renners, van de mensen in de omkadering. Alles wat ze mij vertellen, neem ik ook ter harte. Ik ben ervan overtuigd dat ze allemaal het beste willen voor mij. Dat is het geweldige aan deze ploeg.”

Geen Tour en Vuelta in 2020
Over zijn programma van volgend jaar, blijft Evenepoel zich voorlopig op de vlakte houden. “Ik vertelde eerder al dat ik twee grote doelen heb: de Olympische Spelen in Tokio en het wereldkampioenschap. Wat dat grote rondedebuut betreft, zijn we er nog niet uit. De Tour en Vuelta zijn geen opties. De Tour wegens te dicht bij de Spelen. De Vuelta past niet in de planning voor het WK.”

De Ronde van Italië is wel een mogelijkheid. “We praten erover. Maar er is nog geen beslissing genomen. Ik weet niet of ik er klaar voor ben”, besluit Evenepoel, die ondertussen de trainingen hervat heeft en al twee kilo is afgevallen. Donderdag mag hij nog op bezoek in het koninklijk paleis. Daarna vliegt hij terug naar Calpe. Waar hij zijn seizoen in 2020 begint, ligt ook nog niet helemaal vast. “Al zeker niet Down Under”, besluit hij.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Voorgeborchte 6 november 2019 om 13:28

Gewoon doen die Giro!

josi 6 november 2019 om 14:14

Die laatste Giroweek lijkt me wel erg zwaar voor zo’n jonge coureur. Misschien eerst nog een jaartje met een aantal grote eenweekse rondes zoals Tirreno, Baskenland, Dauphiné. Dit jaar was hij toch vooral in de kleinere rondjes actief.

Melkzuur 6 november 2019 om 15:24

Vind ik ook. En als hij toch wil starten in de Giro, ergens halverwege afstappen.

assen 6 november 2019 om 15:55

Kijkend naar de prestaties, dan verdiende deze gast meer de titel van Flandrien dan Wout, wat mij betreft. Allebei klasbakken natuurlijk.

Lord Melchett 6 november 2019 om 17:09

Zijn tijd komt nog wel.

Angelo Pauwels 6 november 2019 om 17:43

Gewoon meedoen aan de Giro en dan na de 2de tijdrit er uit stappen.

Titaantje 6 november 2019 om 17:56

“die solo in Duitsland”, haha, als pak em beet Quemeneur, Gesbert of Vaugrenard solo vooruit gaat dan noemen we het een kansloze missie, maar bij Evenepoel is het een prestatie?
Verder natuurlijk een fantastisch jaar voor Remco en hopelijk gaat hij zich nog verder doorontwikkelen. Deze jongen gaat zo enorm goed worden.

FDJ 6 november 2019 om 18:30

Buiten het feit dat ik ook wel moe wordt van de hype en de in mijn ogen veel te grote aandacht voor deze renner was die aanval in Duitsland wel een kunststukje. Op relatief lastig terrein is het daar de hele dag koers geweest en het peloton was in meerdere stukken gebroken. Er is die dag echt gekoerst. Dat is wat anders dan een solo met controlerende spurtersploegen.

moa 6 november 2019 om 20:12

Als Roglic en Nibali nodig waren om op kop te sleuren en het gat met moeite dicht kregen, dan is dat inderdaad een prestatie.

josi 7 november 2019 om 10:32

@moa, Het lijkt me dan toch nog een grotere prestatie van Roglic, een gat dichtrijden in een koers waaraan je niet meedoet.

Headlines

Materiaalzone

Populair