Remco Evenepoel blijft maar zegevieren: wereldkampioen wint de Vlaamse Reus

vrijdag 2 december 2022 om 17:32
Remco Evenepoel blijft maar zegevieren: wereldkampioen wint de Vlaamse Reus

Evenepoel tijdens de uitreiking van de Kristallen Fiets - foto: Cor Vos

Remco Evenepoel blijft maar prijzen winnen. Deze week werd bekend dat de jonge Belg de Vélo d’Or had gewonnen en eerder won hij onder meer de Flandrien van het Jaar en de Kristallen Fiets. Evenepoel heeft nu de Vlaamse Reus gewonnen, een prijs voor de beste Vlaamse atleet. Hij volgt marathonloper Bashir Abdi op.

<!-- Castelli -->

In de uitslag haalde Evenpoel het voor Wout van Aert en Lotte Kopecky. Van Aert won de prijs al eens in 2020. “Het wil zeggen dat ik iedereen blij heb kunnen maken dit jaar”, vertelde Evenepoel na afloop aan Sporza. “Laten we hopen dat er nog een paar volgen. Ik laat het allemaal op mij afkomen. Ik geniet evenveel van elke prijs.”

De renner van Quick-Step-Alpha Vinyl kreeg natuurlijk ook een aantal vragen over het seizoen in 2023. “Momenteel ben ik rustig aan het opbouwen naar volgend jaar toe. Het is bijzonder om elke dag mijn regenboogtrui te mogen aantrekken, dat is een motivatie om te gaan trainen.” Het wonderjaar 2022 herhalen zal een moeilijk worden, gaf Evenepoel zelf aan. “Als een van die drie grote overwinningen van dit jaar in elk seizoen zit, zal ik al heel tevreden zijn.”

Ook Iljo Keisse valt in de prijzen
Tot slot was er tijdens de uitreiking van de Vlaamse Reus ook nog een prijs voor Iljo Keisse, die de lifttime achievement award in handen kreeg. De oud-ploeggenoot van Evenepoel zette vorige maand een punt achter zijn carrière.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Baroudeur Baroudeur 2 december 2022 om 21:15

Op de uitreiking zou hij een nieuwe tip van de sluier gelicht hebben over zijn programma. Giro – Wk tijdrijden en Lombardije zouden de grote doelen moeten worden. In het voorjaar zou hij “enkele mooie rondes van een week” rijden waar hij de concurrentie zou aangaan met eventueel Pogacar en Vingegaard. Uae-Tour? Tirreno?

1
Marcel de Gendt 3 december 2022 om 11:11

Evenepoel heeft niet de dikste en felst begeerde vis binnengehaald. Die was voor Vingegaard.
Evenepoel was ook niet de visser die op het hoogste niveau bezig was. Dat was m.i. Wout van Aert in de TdF, dat niveau heb ik in jaren niet meer gezien. En over het hele seizoen was dat “gewoon” Pogacar.

Maar als je aan het eind kijkt wie welke vissen in het leefnet heeft zitten, dan kom je toch gewoon uit bij Evenepoel. Niet die allergrootste vis, maar wel enkele hele mooie kanjers, en verschillende soorten.

Terecht dus dat zowel de Velo d’or als de Vlaamse Reus naar Evenepoel gaan. Hoewel de Velo d’or eigenlijk gewoon toebehoort aan Annemiek van Vleuten. En het duidelijk mag zijn dat er nu snel een extra rubriek in het leven geroepen is omdat anders alle wielerjournalisten zich voor joker zouden zetten door te stemmen op Evenepoel terwijl Annemiek een dubbel zo indrukwekkende erelijst heeft dit jaar.

0
eddyvv 2 december 2022 om 22:11

Een konijn?

-1
Jean Dumas 3 december 2022 om 10:48

Die trofee is vast ontworpen door Christophe vd Goor.

-1
Mooie Sjors 3 december 2022 om 10:53

Haha lekker Jean! :D

-1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone