Reichenbach maanden uitgeschakeld

dinsdag 10 oktober 2017 om 16:24
Reichenbach maanden uitgeschakeld

Sebastien Reichenbach is maanden uitgeschakeld door de gevolgen van zijn val in de Tre Valle Varesine. De renner van FDJ brak vorige week zijn elleboog en bekken. Reichenbach beweert opzettelijk ten val te zijn gebracht door Sky-renner Gianni Moscon.

Volgens zijn ploeg FDJ kan hij waarschijnlijk pas in januari de trainingen hervatten, waardoor zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen een forse vertraging oploopt. Reichenbach is inmiddels thuis in Zwitserland om verder te revalideren.

Volgens Reichenbach haalde Moscon verhaal na een tweet van de Zwitser eerder dit jaar. Toen Moscon in de Ronde van Romandië Reichenbachs ploeggenoot Kévin Reza racistisch bejegende, schreef de Zwitser op Twitter het volgende: “Ik ben geschokt dat er nog altijd dwazen in het profpeloton rijden die collega’s racistisch beledigen. Je bent een schande voor onze sport!”. Naar aanleiding van dat bericht, zou de 23-jarige Italiaan de Zwitser tijdens de koers hebben opgezocht. Reichenbach heeft inmiddels een klacht ingediend tegen Moscon.

Dit artikel delen:

45 Reacties

ddjong67 10 oktober 2017 om 18:20

asjeblieft … sluit dat forum of laat deelnemers wat meer nadenken voordat ze stuurlui aan de wal gaan spelen … nee … ik moet het gwn niet meer lezen (blush) …

0
ONCE 10 oktober 2017 om 18:30

ach, komkommertijd is nu eenmaal aangebroken

0
Fast Freddy 10 oktober 2017 om 18:45

En na de rechtzaak blijkt: Herstel ging veel sneller dan verwacht en half november kon Reichenbach alweer op de fiets. Wat een gossip…

0
schipperaar 10 oktober 2017 om 18:47

Aan zn gezicht te zien breekt ie al bij windkracht anderhalf en drie maanden uitgeschakeld zal ook wel mee vallen. Tijd voor rugby training in de winter om die peddelende skeletten wat body te kweken, roeien mag ook natuurlijk.

0
Chaba 10 oktober 2017 om 18:51

Schande! Opzettelijk vallen en dan Moscon de schuld geven.

0
Tom Opheij 10 oktober 2017 om 19:10

Ik zie de en dit en het gerefereerde artikel ook weer staan dat hij een klacht heeft ingediend. Wat is nou eigenlijk een klacht in deze? En waar wordt deze zogenaamde klacht dan ingediend.

Of dient hij een aanklacht in. Dat is heel wat anders natuurlijk.

0
dark-knight 10 oktober 2017 om 19:29

Hele slechte titel, pure stemmingmakerij. Onschuldig tot het tegendeel is bewezen, behalve als je Moscon heet dan.

0
Haanaf 10 oktober 2017 om 19:35

@ Tom
In het artikel van WF waarnaar gerefereerd wordt, staat dat hij een klacht heeft ingediend. De bron hiervoor, La Nouvelliste zegt dat hij een klacht zal gaan indienen bij de UCI en de Italiaanse politie.

Ik nergens nog kunnen lezen of dit al gebeurd is. Ben benieuwd wat de rol van Madiot is.

0
Leukefans 10 oktober 2017 om 19:40

Wielerflits gaat hln.be? Geen idee wat de Nederlandse tegenhangers is, maar deze titel is bedroevende stemmingmakerij, doe dat nou toch niet!

0
skylimit 10 oktober 2017 om 19:43

Wielerflits zoekt nog versterking voor de redactie. De titel van dit artikel geeft wel aan waarom….

0
Nils96 10 oktober 2017 om 19:52

Journalistiek wanproduct dit, niet meer niet minder. Hoe kan je ooit een bewering in je titel zitten die in de inleiding alweer in twijfel wordt getrokken. En een klacht ingediend, bij welke instantie? Misschien de focus meer leggen het verschaffen van informatie dan op het zoeken naar sensatie.

Lijkt me belangrijk dat er nu actief naar getuigen en/of beelden van het incident wordt gezocht. Mocht dit waar zijn moet er zeker stevig actie ondernomen tegen Moscon. Dat hij de schijn tegen heeft lijkt mij duidelijk

0
Ab Normaal 10 oktober 2017 om 19:53

Zijn er nergens beelden van de val?

0
schipperaar 10 oktober 2017 om 20:02

@ab
Er wordt nog gezocht naar de zwarte doos.

0
zeewolde 10 oktober 2017 om 21:45

Wielerflits corrigeer alsjeblieft de kop van dit artikel. Zet desnoods “opzettelijk” tussen aanhalingstekens of maak er “vermeend opzettelijke val” van. Dit is journalistiek beneden peil.

0
peervaneynthoven 11 oktober 2017 om 00:29

“opzettelijk veroorzaakte val”, tussen aanhalingstekens dus, was correct geweest. Verder is er niets mis met het artikel. En ja, hoe zou het toch komen dat Moscon zo vaak negatief in het nieuws komt. Ligt vast niet aan hem, toch?

0
girardengo 11 oktober 2017 om 01:06

Voor WF-redactie:

Overigens weet ik nog steeds niet wat er precies gebeurd is……

0
Secondant 11 oktober 2017 om 07:52

Wat een dom gejank van de meeste hier zeg, sorry dat ik het zeg. Mierenneuken, ik kan er niets anders van maken. Kunnen jullie ook inhoudelijk reageren? Het simpel kritiek uiten op een wellicht verkeerde woordkeuze in de titel (opzettelijke val versus opzettelijk ten val brengen), is dat nou zo ernstig? En WF kiest de kant van FDJ omdat ze al ‘voor waarheid aannemen’ dat de val veroorzaakt is door Moscon? Waar maak je je druk om. Lees de verschillende berichten, van zowel Sky als FDJ en vorm je eigen mening. Is dat nou zo moeilijk? Je hoeft toch niet alles wat er staat letterlijk te geloven. Dat doe je toch ook niet bij SBS Shownieuws, De Telegraaf, het Financieel Dagblad of weet ik veel waar? Als je iets volgt dan lees je het van meerdere kanten, en vorm je je eigen mening. Dit is gewoon één van de bronnen die je kunt raadplegen. En over het algemeen is de berichtgeving van WF behoorlijk neutraal. En als zij daarnaast in de titel en het artikel het woordje ‘vermoedelijk’ een paar keer hadden geplaatst, dan was het goed geweest? Bedenk dit woordje er even zelf bij dan a.u.b.

Het is daarnaast gewoon TE makkelijk om op elk artikeltje maar weer te mierenneuken over wat beter kan. WF moet IJnsen niet naar Turkije sturen… WF Live is beter met Toet.. WF gebruikt het woordje ’tevreden’ te vaak in artikelen over Lotto Jumbo. Waar maak je je druk om joh? Start dan zelf een website als je het beter kan. Als je je echt stoort aan een artikel/woordkeuze/standpunt-inname dan stuur je de heren toch een mailtje inplaats van even populistisch te reageren op een bericht? Reageer a.u.b. inhoudelijk op het artikel.

On topic:
Voor zover ik weet zijn er geen beelden van de val. Maar er zullen ongetwijfeld een aantal renners dit hebben zien/horen gebeuren. Zeker als er een discussie aan vooraf ging. Dit lijkt mij ook zeker van belang voor een aangifte. Neemt niet weg dat de blessure van deze talentvolle jongen vervelend is. Hopen dat hij spoedig herstelt en volgend jaar weer zijn kwaliteiten kan tonen.

0
illu 11 oktober 2017 om 08:05

Behoorlijk schandelijk dat WF de titel nog steeds niet asngepast heeft…

Laten duidelijk zien wat belangrijk is (leescijfers omhoog met foutieve, speculatieve info…), misschien kunnen ze nog wat extra vacatures opengooien en degene die dit geschreven heeft eruit gooien?

0
Prima Facie 11 oktober 2017 om 09:19

Ik kom al bijna negen jaar op WF en deze titel is een journalistiek dieptepunt. Echt heel gek, want WF is heel goed bezig met reportages en een eigen talkshow.

0
illu 11 oktober 2017 om 15:15

Titel is aangepast, top!

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone