Recordreeks Adam Hansen stopt na Giro d’Italia

Recordreeks Adam Hansen stopt na Giro d’Italia

foto: Sirotti

Adam Hansen bevestigt tegenover Cyclingnews dat zijn reeks van opeenvolgende grote rondes zal eindigen na de huidige Giro d’Italia. Eerder was al bekend dat hij dit jaar niet zowel de Tour de France als de Vuelta a España rijdt.

Zijn opeenvolging van Grand Tours begon met de Vuelta van 2011. Vervolgens miste de Australiër in dienst van Lotto Soudal geen enkele drieweekse meer. Vorig jaar leek er met zijn non-selectie voor de Vuelta al een einde aan te komen, maar Hansen werd last-minute toch opgeroepen ter vervanging van de geblesseerde Rafael Valls. Zijn teller zal stokken op twintig (!!) grote rondes op rij.

Bovendien reed Hansen alle voorgaande grote rondes uit. Iets wat hij ook in zijn twintigste in de reeks wil bewerkstelligen. “Ik voel me heel erg goed en hoop mijn twintigste grote ronde met een goed gevoel af te sluiten. Ik heb er veel vertrouwen in.”

Een van de grote redenen voor de renner van Lotto Soudal om zijn reeks te beëindigen is zijn verlangen om meer voor eigen kans te gaan rijden. In de grote rondes reed hij toch vooral in dienst van zijn kopmannen. “Ik keer terug in de Vuelta (na de Ronde van Polen) en zal me daar richten op het behalen van ritzeges”, doet hij zijn ambitie uit de doeken.

Dit artikel delen:

18 Reacties

woutie 7 mei 2018 om 10:16

Ja, was de laatste jaren toch maar peletonvulling vond ik

kaalpani 7 mei 2018 om 10:26

@woutie ” iets vinden” zonder onderbouwing is hetzelfde als het laten van een wind! Anderen hebben er last van maar feitelijk heeft het geen inhoud!

Jandepandaman 7 mei 2018 om 10:41

@kaalpani
Dat is onzin in dit geval want Woutie heeft gewoon gelijk. Noem maar eens een noemenswaardige prestatie buiten het uitrijden om. Ik kan ze een-twee-drie ook niet vinden noch herinneren. ‘Ik vind/wind’ het overigens wel een leuke prestatie, dat moet ik hem dan weer nageven.

Imbatido 7 mei 2018 om 11:07

Een rit in de Giro en Vuelta winnen?

kaalpani 7 mei 2018 om 11:16

@jandepandaman, volgens mij heb jij niet begrepen wat ik gezegd heb.

Ik vraag mij weleens af of jullie weten hoe wielrennen werkt!

En renner die geen kopman is rijdt Duizendenkilometers voor zijn kopman(nen) op kop rijden, haalt bidons of rijdt gewoonweg 200km zichzelf volledig naar de kloten zodat de afmakers fris hun taken kunnen volbrengen.
Of denken jullie dat ter vergelijking in het bedrijfsleven ook iedereen in een bedrijf directeur of manager kan zijn!

Abdoe 7 mei 2018 om 10:44

Reed toch als meestal als knecht in de trein van Greipel? Maar idd lang geleden dat we hem in een serieuze vluchtgroep oid hebben gezien.

rahimns 7 mei 2018 om 10:46

Had natuurlijk wel degelijk een rol als knecht… maar blijkbaar wilt hij zelf nu ook meer dan dat.

kielabokki 7 mei 2018 om 10:59

Slimme leuke gast. Maar dat record, tja. Zijn we met topsport bezig?

Stenalic 7 mei 2018 om 11:01

Wellicht mag hij eens met De Gendt op stap.

Moosje07 7 mei 2018 om 11:04

tja,
zo blijkt het toch maar weer dat het een leuke record is, maar hij geeft zelf ook aan dat het dus niet te doen is om daarnaast in alle rondes goed genoeg te zijn om meer te doen dan knechten

thorsen 7 mei 2018 om 11:11

Dit record gaat waarschijnlijk héél lang staan.

ah-ja 7 mei 2018 om 11:25

Flauw

Scott Sunderland 7 mei 2018 om 11:31

Pure knecht. Maar als je twintig grote rondes achter elkaar voor je ploeg rijdt, doe je toch iets goed. Als hij geen uitstekende helper was hadden ze hem nooit zo vaak geselecteerd. Dit soort jongens worden niet meegenomen om etappes te winnen.

contador! 7 mei 2018 om 12:04

@redactie “Bovendien reed Hansen alle voorgaande grote rondes uit.” Dit klopt niet, maar ik begrijp denk ik wel wat ermee wordt bedoeld. Alle voorgaande rondes uit deze reeks van 20 reed hij inderdaad uit, maar voordat deze reeks begon, is hij een aantal keer afgestapt.

ikbenprocycling 7 mei 2018 om 12:42

Topprestatie, extra gezien het langdurig bespaard zijn gebleven van zware blessures met dito recuperatie tussen al de grote rondes en het risico uit te vallen in de grote rondes. Geluk zal een factor zijn maar bovenal is hij kennelijk mentaal scherp als een mes en zeer stuurvaardig met dito koersinzicht. Kan voorbeeld zijn voor bepaalde renners (ik noem geen naam/namen). Ook leuke gast in interviews.

https://imagesvc.timeincuk.net/v3/keystone/image?w=630&url=http://keyassets.timeincuk.net/inspirewp/live/wp-content/uploads/sites/2/2015/07/CKykMqMWUAABUqp.jpg&q=82

hartstikkebedankt 7 mei 2018 om 13:18

Wel een prestatie natuurlijk he, we doen er nu wat lacherig over maar een jaar of 6 achter elkaar 3 grote rondes uitrijden is ook al wel iets op zich. Echter moet de toegevoegde waarde wel wat meer zijn dan dat dus niet opstellen om het opstellen. En die ritzege, die kan ie toch deze ronde al proberen te halen zonder echte kopman?

iLLan 7 mei 2018 om 13:44
Quote:
Zijn teller zal stokken op twintig (!!) grote rondes op rij.

Uitroeptekens midden in een zin, kunnen toch niet in een journalistiek stukje? Het was me laatst ook al opgevallen in een artikel. Als je er nadruk op wilt leggen is dat toch netter om met woorden te doen? Als in:
Zijn teller zal stokken op het magnifieke/heroïsche/epische aantal van twintig grote rondes op rij.

Skedel 7 mei 2018 om 14:38

Het word ook wel een heel leeg record als je al jaren puur voor dit record rondrijd.

Headlines

Materiaalzone

Populair