Recordpoging Alex Dowsett door coronabesmetting uitgesteld

woensdag 18 november 2020 om 19:07
Recordpoging Alex Dowsett door coronabesmetting uitgesteld

foto: RV

Alex Dowsett heeft zijn aanval op het werelduurrecord noodgedwongen uitgesteld. Bij de Britse renner van Israel Start-Up Nation is namelijk het coronavirus vastgesteld.

Het is de internationale wielerunie UCI die het nieuws bekendmaakte over de recordpoging, die had moeten plaatsvinden op zaterdag 12 december. “Ik ben erg teleurgesteld dat de poging niet kan doorgaan zoals gepland, maar mijn gezondheid gaat boven alles”, laat Dowsett weten via de bond. “Ik kijk er erg naar uit om het record in 2021 met dezelfde intenties aan te vallen. We willen zo snel mogelijk een datum voor 2021 bekendmaken.”

De Britse tijdritspecialist maakte eerder deze maand bekend dat hij wederom het uurrecord ging aanvallen. In 2015 had hij namelijk het record al korte tijd in handen, voordat Bradley Wiggins hem 36 dagen later onttroonde. “In 2015 had ik na afloop het gevoel dat ik nog meer in de tank had”, zei hij eerder. “Ik wil zien waartoe ik in staat ben. Maar ik besef dat de lat deze keer extreem hoog ligt.”

Het werelduurrecord is momenteel van van Victor Campenaerts, die vorig jaar in Mexico tot 55,089 kilometer kwam.

Dit artikel delen:

4 Reacties

S. Dauert 18 november 2020 om 19:49

Hij zegt ‘recovery’, maar waarvan? Een positieve test zegt niets over ziek zijn, maar slechts dat een virale lading boven een vooraf bepaalde grenswaarde is vastgesteld. Laten we hopen dat hij geen klachten ontwikkelt en zijn afweersysteem zijn werk doet. Ben benieuwd of hij Vocsnor uit de boeken rijdt!

Cintu 18 november 2020 om 20:02

In zijn tweet spreekt hij zelf over symptomen. Daarom moest hij getest worden.

Bazzz 18 november 2020 om 22:24

Angst?

Heeft hij dadelijk in ieder geval een excuus als het niet lukt

Natte spons 18 november 2020 om 23:35

Dat heeft hij toch al, hij rijdt niet op de hooggelegen baan in Mexico.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone