Rechter doet op 9 februari uitspraak in zaak tussen Tietema en Bingoal

vrijdag 27 januari 2023 om 10:08
Rechter doet op 9 februari uitspraak in zaak tussen Tietema en Bingoal

foto: Cor Vos

De rechter doet op donderdag 9 februari uitspraak in de rechtszaak tussen Tour de Tietema B.V. en hun voormalige partner Bingoal. Gisteren diende een kort geding in de rechtbank van Zwolle over het al dan niet nakomen van een samenwerkingsovereenkomst. Omdat beide partijen er samen niet uitkomen, zal de rechter een oordeel vellen.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

In het kort geding kwam naar voren dat er een verschil van inzicht is omtrent de reden van de opzegging van de samenwerking per 31 december 2022 door Tietema. De wetgeving in Nederland op het gebied van kansspelen is afgelopen zomer veranderd en daardoor mogen gokbedrijven geen reclame meer maken met professionele sporters en andere rolmodellen.

Voor Tour de Tietema B.V. – het bedrijf achter het YouTube-account van Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel – was die wetswijziging de reden om de samenwerking met Bingoal na twee jaar te stoppen. Zij zouden naar eigen zeggen niet meer kunnen voldoen aan de verplichtingen die zijn opgesteld in het contract met Bingoal.

Volgens Bingoal is dat contract juist met een jaar verlengd (tot eind 2023) en lijdt het gokbedrijf schade nu Tietema in zee is gegaan met concurrent Unibet.

“De wet is duidelijk en laat geen andere interpretatie open. Het mag niet. Punt”, stelt advocaat Dolf Segaar van Tour de Tietema tegen De Stentor. De tegenpartij ziet dat anders. “Wij vinden dat er zeker wel een samenwerking mogelijk is, omdat er wel passieve sponsoring mag volgens deze regels”, zegt Bingoal-advocaat Etiënne van Namen.

Lees ook:
Bingoal eist 2 miljoen euro als Tietema niet terugkeert bij gokbedrijf

Volgens zakenblad Quote eist Bingoal een schadevergoeding van zo’n twee miljoen euro van het bedrijf van Bas Tietema, als hij met zijn bedrijf besluit om niet terug te keren naar zijn oude hoofdsponsor Bingoal. Momenteel vertoeft de wielrenner uit Zwolle in Spanje, waar hij op trainingskamp is met zijn continentale ploeg Tour de Tietema-Unibet.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Yeez 27 januari 2023 om 11:08

Wacht… wetswijziging. Oke volg ik, maar bingoal opzeggen voor unibet is toch van gokbedrijf naar gokbedrijf gaan? Wie help me

2
DonQuijote 27 januari 2023 om 11:15

“….met professionele sporters en andere rolmodellen.”
Zouden wielerploegen daar buiten vallen misschien?
Hoe zit het anders met Lotto jumbo, Lotto soudal etc?

0
JumpyGazelle 27 januari 2023 om 11:24

Sponsoring van clubs mag nog tot 2025. (en Donquijote, dit is een Nederlandse wet dus lotto soudal is sowieso geen probleem). Ik neem aan dat Bas z’n wielerkanaal en persoon werden gesponsord door bingoal, wat dus niet meer mag, waardoor ze het contract hebben laten ontbinden vanwege gebrek aan rechtsgeldigheid. En aangezien unibet ploegaponsor is en niet persoonlijk dat dat dan wel mag.

4
DonQuijote 27 januari 2023 om 11:29

@Jumpy
Precies, dat bedoelde ik maar wist niet hoe het uit te leggen :)

0
Cees 27 januari 2023 om 22:18

Ze zullen toch wel zo slim zijn geweest om de ploeg in andere BV op te zetten dan die van het mediabedrijf . Want ik lees ook gewoon 2 totaal verschillende dingen. Ze waren sponsor van Mediabedrijf zijn nu boos dat daar contract voor is opgezegd. En dat concurrent het wielerbedrijf gaat sponsoren.

0
MZ89 27 januari 2023 om 11:08

Misschien maar wat extra trainen op premie sprintjes in Spanje.

1
LaurentJalabert 27 januari 2023 om 11:31

Op basis van de zogenaamde “passieve sponsering”, die volgens Bingoal nog wel zou mogen een vordering van 2 miljoen neerleggen, lijkt me wat over the top.

1
Dikke Vrouw 27 januari 2023 om 10:56

Als bas ongelijk krijgt gaat de ploeg vast niet door ?

0
Jawbone 27 januari 2023 om 11:05

Lijkt er wel op. Denk niet dat Unibet 2 miljoen naar Bingoal wil zien gaan om uiteindelijk een teambudget van 2,2m te hebben. Die 2m gebruiken ze liever voor extra exposure.

0
Romāns Vainšteins 27 januari 2023 om 11:26

Een scenario dat ze met hangende pootjes weer terug naar bingoal gaan en daar leuke items maken lijkt me alvast uitgesloten. Wel zonde van die hippe fietsen die we nu misschien niet gaan zien

0
Grote Plateau 27 januari 2023 om 13:11

Bas lacht een beetje groen

haha Bassie..

0

Headlines

Populair

Materiaalzone