Bingoal eist 2 miljoen euro als Tietema niet terugkeert bij gokbedrijf

donderdag 26 januari 2023 om 10:47
Bingoal eist 2 miljoen euro als Tietema niet terugkeert bij gokbedrijf

foto: Cor Vos

Wielrenner Bas Tietema zal een schadevergoeding van zo’n twee miljoen euro moeten betalen, als hij met zijn bedrijf Tour de Tietema B.V. besluit om niet terug te keren naar zijn oude hoofdsponsor Bingoal. Dat meldt zakenblad Quote. Vandaag dient het kort geding in de rechtbank van Zwolle.

De razendsnelle opkomst van Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. We spreken de mannen voor een artikel in RIDE. Lees het hele verhaal op Ridemagazine.nl

De Belgische firma World Football Association, het moederbedrijf van Bingoal, heeft Tietema met zijn bedrijf Tour de Tietema BV voor de rechter gedaagd. Tietema en Bingoal waren in het verleden partners, maar de Nederlandse wielrenner en contentmaker heeft inmiddels een nieuw wielerteam opgericht: Tour de Tietema-Unibet. Bingoal vindt dat de samenwerking onrechtmatig is beëindigd.

Sterker nog, volgens World Football Association bestaat er nog steeds een samenwerkingsovereenkomst voor één jaar met Tietema (die vorig jaar voor Bingoal Pauwels Sauces WB uitkwam) en Bingoal. De Belgische firma zal bij de rechter eisen dat Tietema de samenwerking alsnog voorzet en Unibet als hoofdsponsor vaarwel zegt. De zitting begint vandaag om 13.00 uur.

Contractbreuk? 
Zijn Tietema en zijn partners Josse Wester en Devin van der Wiel dat niet van plan, eist men een schadevergoeding van zo’n twee miljoen euro, waarvan ze alvast een voorschot van 350.000 euro mogen betalen. De aanbieder van verschillende gokspellen spreekt van contractbreuk. De nieuwe sponsor waar Tietema mee samenwerkt, Unibet, is bovendien een concurrent van Bingoal.

Wim Geraats, de teammanager van Tour de Tietema-Unibet, liet eerder aan het Algemeen Dagblad weten dat de overeenkomst met Bingoal volgens Tietema ‘op een nette manier is verbroken’. “We hebben een verschil van mening met onze vorige sponsor. Wij denken dat we netjes hebben gehandeld en hebben ons goed voorbereid op het kort geding. We gaan er vol goede moed naar toe. We betreuren wel dat dit in de openbaarheid moet worden beslecht.”

Dit artikel delen:

23 Reacties

Polleke 26 januari 2023 om 11:04

Kan je ook inzetten op de uitslag ?

19
Koers 26 januari 2023 om 11:14

Wat kost gokken jou? Stop op tijd.

6
Grote Plateau 26 januari 2023 om 14:06

Heb toch gezegd dat je met gokbazen niet moet sollen.

Denk eens na wat voor mensen teren op een nutteloze verslaving van medemensen.

En dan nog met concurrent in zee gaan.

Kwestie van de havik in z'n oog te prikken?

4
Adorni 26 januari 2023 om 15:34

Een rechtzaak… ze hadden het ook als volwassenen kunnen oplossen.
Devin ontvoeren, een vinger opsturen en dreigen hem te liquideren als ze geen 2 miljoen ontvangen, te betalen in Bitcoins.
Spanning en kijkers gegarandeerd.

2
Romāns Vainšteins 26 januari 2023 om 11:14

Laatst nog wat filmpjes gekeken na Klootje’s lijstduwerij.

Ergens sneu dat ze van creatieve youtubeboys nu in een gat gevallen zijn tussen 2 bitchende gokgiganten.

3
KopOverKop 26 januari 2023 om 11:03

Dat kan nog wel eens een dure overgang worden, van het ene gokpaleis naar het andere.

2
MZ89 26 januari 2023 om 12:13

Ik kan me best voorstellen dat het voor Bingoal lullig voelt dat je iemand de kans geeft bij je ploeg en deze vervolgens een eigen team opzet met je concurrent. Maar wat heb je er nu aan als je na dit alles weer geforceerd zou gaan samenwerken, daar wordt toch niemand blij van?

2 miljoen lijkt mij (als leek op juridisch gebied) trouwens absurd veel als je bedenkt dat het bij ene Wout van Aert vs Nuyens om ca. 1 miljoen ging. Ik schat Wout toch, met alle respect, wat hoger in dan Bas.

2
Romāns Vainšteins 26 januari 2023 om 12:34

Onvergelijkbare producten

Wereldrenner versus volleerd youtuber

Wat is meer waard anno 23?

0
Shinzawai 26 januari 2023 om 13:30

Het gaat om de sponsorbijdrage van TDT, niet om het contract van de renner Tietema.

1
Deo 26 januari 2023 om 14:54

Voor een content kanaal vind ik Tour de Tietema sowieso al erg stil sinds Parijs Roubaix

1
Adorni 26 januari 2023 om 11:36

2 miljoen, dat is al een mooi bedrag voor een startend ploegje.
Wie is die Wim Geraats?
Ik dacht dat Hugo Haak de manager van het team was?

0
Romāns Vainšteins 26 januari 2023 om 11:39

Wim Geraats moet in het geval van een sterke zaak in ieder geval nog even oefenen op geruststellende teksten.

1
Michiel 26 januari 2023 om 13:22

2 miljoen zou een genadeklap zijn voor dit nieuwe team.

0
Shinzawai 26 januari 2023 om 13:33

Het lijkt erop dat het opzeggen van het sponsorcontract op vriendschappelijke wijze is verlopen, maar Bingoal het niet heeft kunnen waarderen dat Tietema direct daarna met de concurrent is gaan samenwerken. Nu zijn ze dus op zoek naar een juridische stok om mee te slaan.

0
Romāns Vainšteins 26 januari 2023 om 15:11

Ik moet ineens wel lachen bij een mogelijk scenario dat Bas eieren voor zijn geld kiest, met hangende pootjes terugkeert en weer blije videos voor Bingoal maken gaat.

Dat is toch nagenoeg uitgesloten lijkt me.

0
Posterix 26 januari 2023 om 11:24

Geld, geld, geld… fijn man kapitalisme

-2
Grote Plateau 26 januari 2023 om 14:08

Juist ja lang voor het kapitalisme (of wat je daar ook onder begrijpt)

werd er nooit om geld/ruilmiddelen of macht gevochten…

en leefde iedereen tolerant, broederlijk amicaal onder elkaar.

1
Viktrodriguez 26 januari 2023 om 15:35

Heeft volgens mij echt helemaal niks met kapitalisme te maken, ongeacht hoogte van het bedrag.

Als je in Nederland/België/EU contracten tekent van welk aard dan ook, dan dien je je daar op redelijke wijze mee om te gaan. Dat is volgens Bingoal dus kennelijk niet gebeurd. Komt daarbij dat er natuurlijk ook gewoon sprake is van concurrentiebeding met Tietema die opstapt bij de ene gokbedrijf en linea recta zich committeert aan een concurrent. Daar zitten afhankelijk van de situatie ook haken en ogen aan.

Over de hoogte van het bedrag valt weinig te zeggen. Kan contractueel vastgelegd zijn, kan Bingoal zijn die hoog inzet.

0
Posterix 26 januari 2023 om 19:16

Kapitalisme is mijns inziens: de markt bepaald de waarde. Of te wel: grote graaiers graai rücksichtslos om u heen om legaal te jatten van de armen om uzelf nog rijker te maken. Wie wie is in deze zaak mag iedereen overigens helemaal zelf invullen. Dat er überhaupt een markt is voor zoveel gokbedrijven snap ik iig geen zak van. Om van de gehele onlineadvertentieuitmelkwereld nog niet te spreken.

-1
Panache 26 januari 2023 om 12:10

Ben ik de enige die al dat gedoe rondom Tietema als pelotonvervuiling ziet? Een geldwolfje dat niet geïnteresseerd is in de wielersport maar er slechts op parasiteert. Eerst op het succes van de Tour en nu dan weer oude geldschieters benadelen. Jammer dat Wielerflits hier een platform voor biedt.

-6
DonQuijote 26 januari 2023 om 12:18

Doel je op het gedoe nu met die 2 sponsors of de ploeg in het algemeen?

De ploeg zelf is serieus hoor, daar worden zaken goed aangepakt. En dat weet ik uit betrouwbare bron van heel dichtbij, hopelijk neem je dat van me aan.
Dit sponsorgedoe past helemaal niet bij hoe zij nu bezig zijn bij de wielerploeg organisatie en de mensen die daar in zitten.

0
Romāns Vainšteins 26 januari 2023 om 12:26

Ik zie het toch meer als leuk begonnen, vervolgens te ambitieus geworden en afgegleden richting het soort gezeik waar je altijd in belandt wanneer het teveel om geld begint te gaan. Beetje zoals al die knakenadverts hiero.

4
Eva van Tuur 26 januari 2023 om 14:59

@Romanz, beetje soals die reachuursels hiero

0

Headlines

Populair

Materiaalzone