Rebellin: “Waarschijnlijk wordt dit mijn laatste jaar”

Rebellin: “Waarschijnlijk wordt dit mijn laatste jaar”

foto: Muscat Minicipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

zondag 17 april 2016 om 10:41

Davide Rebellin weet niet van ophouden. De Italiaan van CCC Sprandi Polkowice is inmiddels 44 jaar en start vandaag aan zijn achttiende Amstel Gold Race. In 1993 debuteerde hij in de heuvelklassieker met een DNF achter zijn naam. Of de wedstrijd van vandaag zijn laatste Gold Race is, houdt hij nog in het midden: “Waarschijnlijk wordt dit mijn laatste jaar.”

Niets is onmogelijk
“Ik beslis pas eind dit jaar”, voegt Rebellin er nog aan toe tegen de NOS. “Als je gemotiveerd bent, is niets onmogelijk. Ik vind het nog leuk om te trainen, wedstrijden te rijden en om als renner te leven.” Dat bewees de ervaren klimmer door vorig jaar nog twee profzeges te boeken. Dat deed hij in de Ronde van Turkije en de Coppa Agostini.

‘Ik train nog net zo als tien, vijftien jaar geleden’
In de Amstel Gold Race ligt het zwaartepunt op de korte, listige heuvels. “In de loop der jaren verlies je kracht en explosiviteit om te kunnen sprinten. Daar probeer ik aan te werken. Maar mijn voorbereiding op koersen is ongeveer hetzelfde gebleven. Ik train nog net zo als tien, vijftien jaar geleden”, aldus de Amstel Gold Race-winnaar van 2004, die vandaag kort hoopt te eindigen.

“Waarschijnlijk wordt het beslist op de Cauberg, vlak voor de finish. Daarna volgt er, denk ik, een sprint van tien of vijftien man. Ik hoop daarbij te zitten. Ik ben ervan overtuigd dat ik het kan.”

Dit artikel delen:

28 Reacties

LyndaLid 17 april 2016 om 10:44
Quote:
Maar mijn voorbereiding op koersen is ongeveer hetzelfde gebleven.

Wat een geruststellende gedachte voor een hoop sporters. Als je je maar gewoon vol blijft proppen met van alles en nog wat kan je fietsen tot je bejaard bent.

MooieMario 17 april 2016 om 10:47

Hij is te jong om te stoppen;) Hij staat bij elke koers met renners aan de start die nog niet geboren waren toen hij al prof was. Hij is een beetje de nieuwe Jeannie Longo aan het worden.

SolerEritrean 17 april 2016 om 10:48

@LL

Rebellin is een held

LyndaLid 17 april 2016 om 11:03

Oh ok.

Voor mij niet, is dat goed? Ik heb het niet zo op die dopingpiraten die nooit hebben toegegeven dat ze pakten en nog steeds rondrijden alsof ze onschuldig zijn/waren.

Prima Facie 17 april 2016 om 11:17

Iedereen pakte toen. Ook mijn geliefde Rabobank. Er zijn er genoeg die nu ook nog pakken. Rebellin als boeman zien is niet fair.

Scibby 17 april 2016 om 11:18

@LL waarom zou hij een dopingpiraat zijn? Zou kunnen dat hij doping heeft gebruikt. Hij is zelfs ooit eens voor veroordeeld maar wel weer vrijgesproken dus officieel nog steeds doping vrij. En het feit dat hij tot op deze leeftijd zo hoog niveau kan fietsen zal vast niet door de doping komen.

Tuubke 17 april 2016 om 11:22

Tja, wat is nu het nieuws in dit bericht? “Misschien stop ik wel, misschien ook niet.”

Gebruikersnaam 17 april 2016 om 11:23

Ik gok dat Rebellin blijft verder gaan zolang men het niet kan laten om toch nog maar eens opnieuw over doping te beginnen bij elk nieuwsbericht over hem.

Dat wordt dus nog een jaartje extra, Davide!

LyndaLid 17 april 2016 om 11:24

Los van zijn ongetwijfeld illegale acties bij andere ploegen (bekijk het lijstje eens… ) is de gradatie van pakken bij Gerolsteiner wel even een tandje hoger geweest dan bij veel andere ploegen. Schumacher, Kohl.. Dat zijn toch ook geen helden?

En zelfs als iedereen die tijd pakte (dat deden ze natuurlijk, maar niet perse evenveel), dan nog is Rebellin eentje uit die groep die het nog steeds niet heeft kunnen toegeven. Liever kwijt dan rijk, dit soort figuren. "Zij" hebben de wielersport verneukt, waarom zou je dat soort gasten in hemelsnaam als held beschouwen? Hij past precies in het rijtje met Di Luca, Vinokourov en dat soort gasten.. Absoluut geen helden, hoe lang ie ook door zal blijven fietsen.

nielsboy 17 april 2016 om 11:38

@LL En “onze” Zoetemelk gebruikte ook. Zijn we hem ook liever kwijt dan rijk?

LyndaLid 17 april 2016 om 11:41

Huh! Fiets Zoetemelk nog?! Staat ie opgesteld voor Romandië?

En nee, ik heb ook niets met Zoetemelk. Maar ik heb sowieso niet veel met de echt oude helden, want ik was nog niet eens geboren toen die man de Tour won.

Gebruikersnaam 17 april 2016 om 11:41

Contador en Valverde hebben ook nooit toegegeven, waarom zou iemand die als helden beschouwen?

Prima Facie 17 april 2016 om 11:44

Inderdaad, Contador en Valverde komen gewoon uit het tijdperk waarin er allerlei grote dopingproblemen zijn geweest. Beiden zijn nu ongekend populair. Valverde is wat mij betreft de meest onbetrouwbare renner ooit. De enige die na een dopingschorsing nog harder ging dan ervoor.

LyndaLid 17 april 2016 om 11:45

Dat vraag ik me ook geregeld af ja, ook op dit forum. Het meest kromme is daarin nog dat degenen die die twee adoreren nota bene de wielerflitsers zijn die het hardste over de Skybots en het vooralsnog zelfbedachte doping programma van de Engelsen schreeuwen.. Hoe scheef kan je het hebben.

Overigens is Rebellin zeker wel een gradatietje meer dopingpiraat dan veel anderen uit die tijd. Hij is niet voor niets degene die nota bene op de Spelen in 2008 nog gepakt werd. Als iedereen daar net zoveel pakte dan is het gek dat net hij eruit gepakt werd…

lodjan 17 april 2016 om 11:45

Lex Nederlof rijdt dit jaar ook voor het laatst in het peloton. Hij stopt op zijn 50e.

Gebruikersnaam 17 april 2016 om 11:57

Het maakt me eigenlijk geen zak uit of iemand toegegeven heeft, want degenen die het toegaven, deden dat ook alleen maar omdat ze betrapt werden en nog wat extra aandacht wilden door zogezegd moedig hun verhaal te vertellen of anders zichzelf in een slachtofferpositie probeerden te lullen.

Gradaties zullen me worst wezen, doping is doping. Betrapt is 2 jaar langs de kant, daarna herkansing, nog eens stout, einde verhaal. Het enige wat me echt ergert, is indien er figuren zoals Armstrong of Piti eigenlijk waren betrapt maar werden beschermd.

SolerEritrean 17 april 2016 om 11:59

@LL

Bwah, blijft vooral zeer hypocriet om te spreken over ‘zij’ en Gerolsteiner als je weet dat heel Rabobank georganiseerd spuitjes aan mekaar zat te geven. Rebe is 45 jaar en fietst nog, het bewijs dat hij zich niet heeft volgespoten.

LyndaLid 17 april 2016 om 12:03
Quote:
Rebe is 45 jaar en fietst nog, het bewijs dat hij zich niet heeft volgespoten.

Haha ok… Ik lees als het over Zakarin gaat juist geregeld dat jezelf doperen ook nog effect heeft nadat je er al een tijd mee gestopt bent. Ik weet niet of dat waar is, maar het feit dat Rebellin nog rond fietst op zijn 45e is zeker niet hét bewijs dat ie zich niet volgespoten heeft!

Luister, Rebellin past gewoon in het rijtje van de grote pakkers van zijn generatie (net na de milenniumwisseling, toen ie bijvoorbeeld in 2004 alle Ardennenklassiekers won). En hij was ook nog een van de allergrootste boeven van de generatie daarna ook (lees 2008). Als je hem een held vindt moet je dat zelf weten, maar ik snap er niets van. Net zo min als dat ik inderdaad snap dat Contador en Valverde als halfgoden gezien worden en Sky keihard wordt afgemaakt.

dumoman 17 april 2016 om 12:12

@prima facie +++

Mijn idee ook.

Culnamo 17 april 2016 om 12:27

'Rebellin past gewoon in het rijtje van de grote pakkers van zijn generatie'.
Dat is een ongefundeerde uitspraak. Zeker als je daarna winnen met pakken vergelijk. 'Hij heeft alle Ardennenklassiekers gewonnen in 2004 en dús was hij een grote pakker'.
Dat is een drogredenatie.
Rebellin is altijd al talentvol geweest en een zeer constante renner. Ik verafschuwde zijn rijstijl (want ik was voor Boogerd, die altijd wilde koersen), maar hij heeft naast -wellicht/allicht- pakken, ook altijd talent gehad en voor de sport geleefd. Ik kan me voorstellen dat dat voor sommige mensen iets positiefs (hmmm, foute woordkeus) is om hem de heldenstatus te geven.
Je drogredenering is gebaseerd op een onderbuikgevoel. Ook ik heb Rebellin altijd een zeer frustrerende renner gevonden, maar sec kan je die dingen niet zeggen. Het is dan ook erg vermoeiend om over ieder topic over Rebellin altijd die negativiteit te lezen.
Het mooie van Rebellin is het feit dat hij een liefhebber is. Als hij het alleen voor het gewin zou doen (ook een belangrijk element van doping pakken), dan zou hij nu niet meer fietsen, lijkt mij. Hij weet dat hij nooit meer een grote koers zal winnen, maar toch blijft hij doorgaan. Dat siert hem wel.

klootje kriekeljon 17 april 2016 om 12:43

Culnamo, maar ook jij draait het om. Je moet niet boos zijn op de mensen die het er over blijven hebben, maar op de generaties wielrenners die de geloofwaardigheid van de sport naar het nul-punt hebben gebracht. Je kunt niet mensen tot zwijgen manen vind ik. Dat lijkt een beetje op stilzwijgen van de oorlog: niet meer over hebben, vooruit denken, alsof het er nooit geweest is. En hopen dat er snel luchtigere tijden aanbreken.

Wim Kruithof 17 april 2016 om 12:46

Niet voor het eerst, geheel eens met LyndaLid. Het stellige ontkennen zit zo diep geworteld in de wielersport, dat je geen renner op diens woord mag geloven. Rebellin is een renner van het oude tijdperk en heeft op zijn zachts gezegd, bijzonder veel schijn tegen. Wanneer hij vervolgens altijd is blijven ontkennen ooit iets te hebben genomen, word je in mijn ogen volledig onbetrouwbaar. Nee… ik zal hem niet missen.

LyndaLid 17 april 2016 om 12:47

En echt puur op onderbuikgevoel is het ook zeker niet.. Rebellin was degene die in 2008 betrapt is, op de Spelen. Door een instantie die (voor zover we weten) neutraal is/was. En al die andere renners die zogenaamd minstens zo gedopeerd zouden zijn geweest als Rebellin werden niet gepakt daar. Ik wil echt niet zeggen dat als je niet gepakt bent je onschuldig was in die tijd, zo naief ben ik echt niet. Maar als je wél gepakt bent dan stak je er met je waarden dus zodanig bovenuit dat ze jou er nog uit konden pikken.

Uit die feiten volgt vervolgens inderdaad wel een onderbuikgevoel dat mij deze man totaal doet wantrouwen. Lijkt me dus niet zo gek ook, ik vind hem tot held benoemen juist bizar.

polke 17 april 2016 om 12:52

Hij kan het beter zelf zeggen dan als een dokter . En zoetemelk is voor mij een held de beste wielerenner die we ooit gehad hebben en die nooit meer zallen krijgen ook @ lyndalid

Orakel 17 april 2016 om 13:25

+1 Lyndalid, voor met name je reactie van 12:05

Natuurlijk mogen mensen Rebellin een groot renner vinden. Maar als er sprake is van hypocrisie dan mag de vinger daar zeker op gelegd worden. Contador/Valverde (helden), Zakarin (boef).

  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone