Reacties voor aanvang van het WK: “Zal heel erg zwaar worden”

Reacties voor aanvang van het WK: “Zal heel erg zwaar worden”

foto: Sirotti

zondag 30 september 2018 om 10:12

Vandaag strijden de elitemannen voor de felbegeerde regenboogtrui. Julian Alaphilippe, Alejandro Valverde en Simon Yates worden gezien als de topfavorieten, maar er zijn meer kapers op de kust. Sporza en VeloPro.fr peilden voor de start de stemming bij enkele kanshebbers.

flag-sk Peter Sagan

Peter Sagan kan vanmiddag geschiedenis schrijven. Bij winst mag de Slowaak zich namelijk alleen recordhouder noemen met vier wereldtitels. Toch lijkt hij weinig vertrouwen te hebben in een goede afloop. “We gaan het zien. Ik weet niet wat ik kan verwachten. Het seizoen is bijna ten einde, en ik ben moe. Ik verwacht vooral de klimmers”, houdt hij het kort.

flag-fr Romain Bardet

Julian Alaphilippe lijkt de vooruitgeschoven pion bij de Fransen. Romain Bardet zal echter ook met een schuin oog kijken naar de wereldtitel. “We hebben een fantastische ploeg, en we starten allemaal met één doel: zo goed mogelijk presteren”, houdt Bardet zich op de vlakte.

“We zullen de koers niet controleren, maar we zullen wel onze verantwoordelijkheid nemen. De laatste beklimming is heel erg zwaar, en zal zeker doorwegen na een lange en lastige wedstrijd.”

flag-lu Bob Jungels

De naam van Bob Jungels is de afgelopen dagen nauwelijks gevallen, ondanks het feit dat de Luxemburger in het voorjaar nog Luik-Bastenaken-Luik won. “Het WK-parcours lijkt op dat van LBL. Het zal door de lange beklimmingen echter nog lastiger worden.”

“Ik denk dat de slotklim iets te steil is voor mij. Het is dus zaak om te anticiperen. We zullen zien hoe de wedstrijd evolueert.”

flag-be Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet is net als Sagan een dark horse voor dit WK. De Belg is echter gemotiveerd om een goed resultaat uit de brand te slepen. “Het is een zwaar parcours, maar ik ben supergemotiveerd. Ik denk dat ik wel iets kan doen. Ik moest meteen denken aan de Olympische wegwedstrijd van Rio de Janeiro.”

Van Avermaet verwacht een gesloten koers. “Tijdens een WK is het meestal afwachten. De slotklim zal de koers waarschijnlijk op slot gooien. Toch is er ook een mogelijkheid om vroeger te vertrekken.”

flag-ca Michael Woods

Alle ogen zijn gericht op klassieke wielerlanden als Nederland, Frankrijk en Spanje, maar Canada heeft met Michael Woods eveneens een gevaarlijke klant in de gelederen. “Toch zie ik mezelf als underdog”, zo laat de nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik weten. “Ik zal ook moeten anticiperen, aangezien we niet de ploeg hebben om de koers te controleren.”

Woods verwacht een zware koers. “Het zal een ware afvallingsrace worden. We zullen met een klein groepje aan de laatste klim beginnen. De slotklim is erg gaaf, maar ook heel erg zwaar. Je moet constant uit het zadel.”

flag-pl Michał Kwiatkowski

Michal Kwiatkowski hoopt vandaag zijn tweede wereldtitel te veroveren, vier jaar na zijn overwinning in het Spaanse Ponferrada. “Ik verwacht geen spectaculaire koers. Je moet energie sparen om over de laatste steile klim te komen. Het kan daardoor best een saaie wedstrijd worden.”

“Er zal weinig tactiek aan te pas komen. Op een dergelijk zwaar parcours wint gewoon de beste. Samen met Rafał Majka hoop ik ver te kunnen komen.”

flag-it Gianni Moscon

Bondscoach Davide Cassani liet bij het bekendmaken van zijn shortlist weten dat Gianni Moscon de kopman is bij de Italianen. “Vincenzo Nibali is onze leider”, laat Moscon voor de start echter weten. “Hij voelt zich weer goed, en we zullen hem dan ook ondersteunen.”

“Het is een zwaar parcours. De laatste klim is cruciaal, maar misschien valt de beslissing wel daarvoor”, aldus Moscon.

flag-co Nairo Quintana

Nairo Quintana hoopt met een knalprestatie zijn tegenvallende seizoen te redden. “Het is een parcours voor de specialisten, en dus geschikt voor klimmers zoals ik. We hebben een sterke ploeg. Met Rigoberto Urán en Miguel Ángel López hebben we meerdere troeven om uit te spelen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

LyndaLid 30 september 2018 om 10:36

Wat zijn wielrenners toch spraakmakende types hè…

Hopen op een koers die interessanter is dan deze uitspraken. Ik zal zwaaien. Sta midden in de stad, en als Dumoulin wint ben ik die gast op de eerste rij bij de huldiging met tranen op z'n wangen.

tvm 30 september 2018 om 11:08

Sorry LL, ik vind het mooi dat je zo enthousiast bent, maar ga je in elke post laten weten dat je in Oostenrijk aanwezig bent?

LyndaLid 30 september 2018 om 11:14

Ik ben trouwens in Oostenrijk, had ik dat al gezegd?

tvm 30 september 2018 om 11:28

Mooi! Waar sta je precies langs het parcours?

nickdt 30 september 2018 om 11:29

Leuk LL veel plezier.

LyndaLid 30 september 2018 om 12:07

150 meter na de finish, in/voor ’t Zwift clubhouse!

r_nijman 30 september 2018 om 11:35

Hoe herkennen we je LL? Behalve aan de tranen op de 1e rij, die waarschijnlijk nooit zullen plaatsvinden? Ik zou wat oranje aantrekken, dat valt lekker op op TV :-)

Kelder is de Man 30 september 2018 om 12:22

88 kilo.. Verder geen idee. Maar veel plezier LL en alle anderen natuurlijk.

mamaffia 30 september 2018 om 13:53

Wordt een leuk WK met veel (schaduw)favorieten en hopelijk een zware, afmattende koers. Hoop dat de NL equipe lekker veel aanvalt en de koers mee kleurt, dan zit er m.i. zeker een mooi resultaat in.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone