Reacties top-vijf na Ronde van Vlaanderen

zondag 4 april 2010 om 20:05

Na afloop van de Ronde van Vlaanderen waren de journalisten van Sporza en de Telegraaf er als de kippen bij om de hoofdrolspelers in de koers te vragen naar hun belevenissen. Hieronder volgen de reacties van de renners uit de top-vijf.

Fabian Cancellara (1e)
“Ik vertrouw altijd op mijn instinct. De aanval op de Molenberg was ook niet gepland. Toen ik zag dat ik een gaatje had ben ik doorgereden. Ik had geen echt plan, maar wist dat ik moest aanvallen om Boonen te lossen. Pas op drie kilometer van de streep had ik voor mezelf het gevoel dat me niks meer kon gebeuren. Ik liet toen een medaille zien van een heilige van 4 april. Ik had die van mijn vrouw en dochter gekregen.”

“De Ronde van Vlaanderen spookt al jaren door mijn hoofd. Ik heb Parijs-Roubaix en Milaan-Sanremo gewonnen. Dit is de derde van de vijf monumenten die ik nu op mijn palmares heb staan. Er zijn maar weinig renners in het huidige peloton die dat kunnen zeggen. Ik ga nu nog voor Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Met een andere voorbereiding en wat kilo’s minder moet dat te doen zijn.”

Tom Boonen (2e)
“Ik ben wel een beetje ontgoocheld. Je weet dat je Fabian (Cancellara red.) geen 15 meter moet geven. Op de Muur reed hij op z’n kousevoeten weg. Op dat moment voelde ik een kramp in mijn been, maar toen was hij al weg. Ik had er bij moeten blijven, dan had ik in de sprint misschien een kans gehad om te winnen.”

Phillipe Gilbert (3e)
“Cancellara, Boonen en Breschel waren te sterk voor mij. De Deen had pech en Cancellara en Tom zag ik aanvallen op de Molenberg, maar ik kon niet meer versnellen. Daarna heb ik goed samengewerkt met Leukemans, maar we geraakten geen meter dichter. Ik heb vertrouwen voor de Amstel en de Waalse klassiekers. Mijn conditie is misschien wel beter dan vorig jaar.”

Björn Leukemans (4e)
“De wedstrijd begon met een val voor mij. Lance Armstrong kon me nog net ontwijken. Op de Koppenberg moest ik als eerste van de fiets stappen en ik kon pas op de Taaienberg weer aansluiten. Ik wist dat ik Gilbert moest volgen op de Berendries. Nadien werkten we heel goed samen, maar onze achterstand werd elke keer groter. Dan weet je het wel. De uitslag liegt niet. Het leken wel machines.”

Tyler Farrar (5e)
“Ik ben twee keer gevallen. Ik dacht aan opgeven, maar de ploeg verbood dat en gelukkig maar. Ik had vooraf nooit aan de top-vijf gedacht. Ik ben gelukkig. Cancellara en Boonen? Die rijden nog op een ander niveau.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair