Reacties Stannard, Sagan en Cancellara na Parijs-Roubaix 2016

zondag 10 april 2016 om 18:49
Reacties Stannard, Sagan en Cancellara na Parijs-Roubaix 2016

Sagan en Cancellara speelden in de ultieme finale geen rol - foto: Sirotti, archief

Ian Stannard behaalde een podiumplaats in Parijs-Roubaix. De Brit van Sky wist zich in de sprint op de wielerbaan van Roubaix te nestelen achter Mathew Hayman en Tom Boonen. Peter Sagan en Fabian Cancellara behoorden tot de topfavorieten, maar meerdere valpartijen zorgden ervoor dat zij niet mee kon strijden om de zege in zijn laatste Helleklassieker. “Dit was echt de Hel van het Noorden”, zegt de Trek-Segafredo-kopman na afloop.

Ian Stannard: “Zo dichtbij, maar ook zo ver weg”
“Ik ben blij om op het podium te staan. Het is dichtbij, maar ook zo ver weg. Er zijn nog twee plekken om te verbeteren, misschien kan het volgend jaar”, aldus de Brit, die veel ploegmaats letterlijk weg zag vallen. “Het was glad daar door de regen van gisteren en de zon van vandaag. We hadden vier jongen voorop en vielen. Maar dat is wielrennen. Ik wilde aanvallen in de finale om de sprint te ontlopen tegen jongens als Tom (Boonen) en Edvald (Boasson Hagen). De finale was nerveus, niemand had de benen. Het is fantastisch om Mat te zien winnen, hij is een goede vriend.”

Fabian Cancellara: “Wat een gekke koers”
“De dag begon goed, maar dan was er die val. Plots was de koers voorbij.”, reageert de Zwitser tegen Sporza. “Dat is nu eenmaal Parijs-Roubaix. Ik zat al in een onverwachte situatie, maar ik bleef rijden om te kijken hoe groot de schade was. Uiteindelijk was de schade te groot en was de koers voorbij.” Hij eindigde als veertigste op de Vélodrome, waar hij een staande ovatie kreeg en een ereronde reed. Ook in dat rondje kwam Spartacus ten val.

Peter Sagan: “Altijd erg lastig om hier te winnen”
De wereldkampioen reed ook achter de feiten aan. “Het was een gekke koers. Het was zeer fijn, maar het is altijd erg lastig om hier te winnen”, erkent de Slowaak van Tinkoff. Hij besloot de koers net buiten de top tien; hij eindigde als elfde. “Plots waren met Vanmarcke en Boonen twee leiders weg. Ze konden daarna controleren. Samenwerken met Cancellara was mijn laatste kans, maar na zijn valpartij viel hij weg”, aldus Sagan tegen Sporza.

Dit artikel delen:

14 Reacties

ikbenprocycling 10 april 2016 om 19:15

Sneu dat Cancellara na koers ook viel in de Velodrome.

Javier 10 april 2016 om 19:31

@ikbenprocycling

Ik heb het moment gezien en het was meer een ongelukkige combinatie van onoplettend fietsen vanwege de ovatie met tegelijkertijd een Zwitserse vlag in de hand. Hij nam het daarna positief op als een lachertje en ging lekker nonchalant door op zo’n sokken, dat siert zijn karakter ;) (net als laatst waarin hij heel stoer langs de kant stond te wachten op de wagen)

oscarito1908 10 april 2016 om 19:45

Cancellara is toch wel erg vaak gevallen op de momenten dat het moest gebeuren. Jammer anders was zijn palmares misschien nog groter geweest.

ikbenprocycling 10 april 2016 om 19:45

@Javier Zo zie ik het ook :-)

Melkzuur 10 april 2016 om 19:51

Nog goed dat Cancellara en Boonen zo vaak zijn gevallen tijdens hun carrière, anders hadden ze samen geen 30 (semi-)klassiekers gewonnen, maar 50. :-)

Romāns Vainšteins 10 april 2016 om 19:56

Wie weet er nog een renner wiens palmeres groter was geweest indien minder vaak gevallen ?

Haymann?

Melkzuur 10 april 2016 om 19:58

Gesink? ;-)

Turtlehead 10 april 2016 om 20:15

Kelderman!;)
Flauw. Prachtig hoe mooie koers alles onbelangrijk maakt, zelfs wie wint of verliest. Mooie reacties van de kampioenen. Sagan zou ook wat gefrustreerd mogen zijn omdat hij geen ploegmaats had de laatste 100 km, maar geen onvertogen woord. Mooi.

alles in 1 tempo 10 april 2016 om 20:18

Hij was na zijn val op de velodrome ook nog bijna z’n koersschoenen kwijtgeraakt….

LyndaLid 10 april 2016 om 20:23

@ RV

Boonen..?

oscarito1908 10 april 2016 om 22:12

Gesink dan had die pin nooit in zijn been gehoeven.

jan jansen 11 april 2016 om 06:57

Zijn er nog koekjes over voor bij de koffie?

Jean Dumas 11 april 2016 om 10:27

Wat een koers: Van Marcke de beste op de kasseien maar net niet genoeg; Boonen die koerst als een nieuweling; Stannard als kat met negen levens; Bo Hagen tactisch sterk maar uiteindelijk gebroken; dan Hayman die zichzelf verbijstert; geen verliezers alleen maar winnaars.

jan jansen 11 april 2016 om 13:01

Oh kijk, hier zijn nog kletskoppen.

Headlines

Materiaalzone

Populair