Reacties op de Tour de France van 2009
woensdag 22 oktober 2008 om 16:42

Reacties op de Tour de France van 2009

Zo langzaam aan druppelen al de eerste reacties binnen op de Tour de France van 2009. Vandaag werd het etappeschema bekend gemaakt, de eerste reacties op het schema zijn eigenlijk positief.

De winnaar van vorig jaar, Alberto Contador, ziet het wel zitten. “Het etappeschema bevalt me wel,” reageerde de Spanjaard. “Ik denk dat het mentaal vooral zwaar gaat worden. Hoe vaker ik het schema bekijk, hoe meer ik er van ga houden, ” aldus Contador.

“De individuele tijdritten zijn gelukkig niet zo lang, zodat ik daarop niet veel tijd hoef te verliezen. Daarnaast vind ik de finish in Barcelona, op de top van de Montjuïc schitterend. Ik heb daar ooit gewonnen toen ik jong was, een droom komt uit als ik daar nog een keer win,” sloot hij af.

De winnaar van dit jaar, Carlos Sastre, reageerde ook positief. “Dit is een Tour de France die anders is dan normaal. Het begin van de Tour is deze keer wat moeilijker en het einde is al helemaal zwaar met de Mont Ventoux. Je moet vooral conditioneel goed in orde zijn wil je winnen, want de beslissing zal in de laatste week gaan valllen.

“Ik denk dat ik in ieder geval in het voordeel ben, aangezien de lange tijdritten ontbreken. Nu er een tijdrit is ingewisseld voor een bergetappe, zou dat wel eens voor een verrassing kunnen zorgen,” aldus Sastre.

Ook vanuit het Nederlandse kamp kwamen de reacties binnen. Erik Breukink vond de Tour de France van 2009 in ieder geval ideaal voor Denis Menchov en Robert Gesink, dit zei hij tegenover Wieler revue.

“Het is een uitdagende Tour voor zowel Menchov als Gesink,” aldus Breukink. “Robert kan zijn hart ophalen met al die korte en lange klimmen en Menchov heeft het voordeel van minder tijdritkilometers.”

RIDE Magazine