Reacties na Gent-Wevelgem

maandag 29 maart 2010 om 08:53

Gisteren pakte Bernhard Eisel zijn grootste winst tot nu toe in zijn carrière, de Oostenrijker schreef Gent-Wevelgem op zijn naam. Naast de renner van HTC waren er meer renners die de finale kleur gaven, Sporza sprak na afloop met enkele van hen.

Jürgen Roelandts: “Niet super vandaag”
“Ik voelde mij niet zo super vandaag. Ik miste de Liquigas-waaier en het heeft lang geduurd voor we terugkwamen. Op de Kemmelberg moest ik aanklampen. Op 10 kilometer van de finish heb ik Gilbert gezegd dat het op was. “Philippe is niet traag, hij klopte toch Boonen in Parijs-Tours. Er was wat paniek bij ons, maar Philippe heeft nu toch bewezen dat hij goed is en met mij gaat het ook de goeie kant op. Hopelijk kunnen we dat nog twee weken volhouden.”

Oscar Freire: “Ik heb een fout gemaakt”
“Kuschynski liet het gaatje vallen, niet ik. Ik had echter al een paar keer een gat moeten dichten en nu ging dat niet meer. Soms gaat dat zo en dan moet je een ander het werk laten doen. Of ik een fout gemaakt heb? Ja, maar anderen ook. Ik ben wel kwaad, ja. Maar soms zit het niet mee. Of ik het slachtoffer geworden ben van een tactisch spelletje? Dat weet ik niet.”

Philippe Gilbert: “Er stond echt een team”
“We hebben Omega Pharma-Lotto veel meer vooraan gezien vandaag. Er stond echt een team en in de slotfase hadden we twee renners mee. We hebben dan wel niet gewonnen, maar dat zou ook moeilijk geweest zijn tegen deze Eisel. Ik was niet super, maar iedereen zat stuk in de kopgroep. Ik geloofde er nochtans in in de sprint, maar ik was doodop. Dat we weer niet gewonnen hebben? Zondag proberen we het weer in de Ronde van Vlaanderen. En we blijven het proberen tot de laatste wedstrijd van het seizoen.”

Sep Vanmarcke: “Niet verwacht al zo goed te zijn”
“Ik heb geen spijt van mijn aanval, want Eisel zou ik sowieso niet geklopt hebben in de sprint. Als ik geen kramp krijg, ben ik misschien wel vertrokken. Ik had niet verwacht dat ik al met de toppers zou meekunnen. Daar ben ik toch trots om. Freire zei me: als je niet beter kunt, zet je dan achteraan in plaats van steeds gaten te laten vallen. Voor mij was dat goed.”

Tom Boonen: “Ik lig hier niet van wakker”
“Het was niet gepland dat ik zou afstappen, maar op die smalle wegen was het miserie. Ofwel moest ik het snel laten lopen ofwel moest ik vooraan meerijden en dat kost te veel krachten. Alleen een superman kan twee dagen op een rij voluit gaan en dat ben ik niet. Het zou alleen kunnen als alles zou meezitten. Cancellara had hetzelfde probleem. Maar er is niets gebeurd. Ik lig hier niet van wakker.”

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair