Reacties na afloop van de slotrit in de Volta Ciclista a Catalunya

zondag 29 maart 2015 om 18:31
Reacties na afloop van de slotrit in de Volta Ciclista a Catalunya

foto: Sirotti (archief)

Alejandro Valverde scoorde vandaag zijn hattrick in de Ronde van Catalonië, maar het was net niet genoeg om Richie Porte uit zijn leiderstrui te rijden. Valverde: “We hebben er de hele dag voor gevochten.” WielerFlits bundelde de reacties van de beide hoofdrolspelers.

flag-es Alejandro Valverde (Movistar) – Ritwinnaar
“We wilden vandaag het eindklassement grijpen en we hebben er de hele dag voor gevochten”, zegt Valverde op de ploegsite, “maar we wisten dat het heel, heel moeilijk ging worden. De ploeg reed schitterend, de hele tijd, en ze hebben er alles aan gedaan zodat ik kon aanvallen op het lastigste punt van de beklimming. Maar toen ik op het vlakke deel kwam na de klim, zag ik dat het onmogelijk was om alleen de finish te halen. Er was een sterke tegenwind. Ik hoopte dat mijn concurrenten gingen twijfelen, maar Pozzovivo reageerde sterk.”

Dat was het moment waarop de Spanjaard zijn gedachten veranderde. “Toen stopte ik en bereidde ik me voor op de sprint. José Joaquim’s (Rojas) hulp was de sleutel in dit succes.” Na de lead-out van Rojas wist Valverde namelijk de rit te winnen, voor Bryan Coquard en Sergei Chernetckii.

flag-au Richie Porte (Sky) – Eindwinnaar
“Het is ongelofelijk”, zegt Porte over zijn voorjaar tot dusver. In de Tour Down Under werd hij tweede, in de Algarve werd hij vierde, Parijs-Nice won hij en die lijn trok hij door naar Catalonië. “Ik kon echt niet hebben gedacht dat dit zo goed zou gaan na het jaar dat ik vorig jaar had”, vertelt hij op de website van Sky. Hij looft zijn ploegmaats voor hun hulp. “Iedereen is er voor mij geweest deze week.”

Na de Ronde van Catalonië keert Porte huiswaarts, waar hij een tijdje niks gaan doen. Daarna zal hij op trainingskamp gaan en de Giro del Trentino rijden in aanloop naar zijn hoofddoel: de Giro. “Ik ben er vrij zeker dat ik er heen kan gaan en kan vechten voor het podium.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

sven241 29 maart 2015 om 19:50

Giro moet zijn eerste echt goede grote ronde worden. Dit jaar is hij beter in vorm dan Froome en rijdt hij zijn beste voorjaar tot nu toe. Podium zit er zeker in als hij een keer 3 weken goed blijft.

katerkop 29 maart 2015 om 20:48

@redactie
Er staan nog wel paar spelfouten in artikel dan wel ontbreken er woorden

BlancoProCycling 29 maart 2015 om 22:11

@katerkop
Is ook niet gek, is moeilijk voor Porte en Valverde om vlekkeloos Nederlands te spreken ;)

Wim Kruithof 29 maart 2015 om 22:30

katerkop, net als interpunctie?

heuvelcolombia 30 maart 2015 om 01:19

Podium? Hij is gewoon samen met Contador favoriet voor eindwinst!

Headlines

Materiaalzone

Populair