Raymond Kreder derde in openingsrit Tour de Taiwan

Raymond Kreder derde in openingsrit Tour de Taiwan

foto: SEG Cycling (archief)

zondag 11 maart 2018 om 08:13

Raymond Kreder is in de eerste etappe in de Tour de Taiwan derde geworden. De 28-jarige Nederlander, die dit seizoen uitkomt voor de Japanse ploeg UKYO, zag na 83,2 kilometer de ritzege in Taipei City gaan naar Hayato Okamoto van de Japanse nationale selectie. De Koreaan Joon Yong Seo eindigde als tweede.

De enige andere Nederlander aan de start in de Aziatische rittenkoers, Roy Eefting, kwam als zevende over de finish in de massasprint. De van oorsprong baanwielrenner komt op de weg uit voor Memil-CCN, een Finse continentale formatie.

In het algemene klassement leidt Okamoto. Kreder staat door onderweg behaalde bonificaties op de vijfde plaats, zes seconden achter de Japanse leider. Eefting is tiende. De Ronde van Taiwan (2.1) duurt nog tot en met donderdag.

Bekijk hier de laatste kilometer van de rit

Dit artikel delen:

3 Reacties

Fort 11 maart 2018 om 09:10

Sterk in dit deelnemersveld!

0
west 11 maart 2018 om 09:20

Die Japanse ploeg had het lekker onder controle… Peloton op een lint en met 4 man de laatste km in. En Kreder zich er mooi tussen gevochten in zijn eentje.

0
ronddraaien 11 maart 2018 om 09:58

De winnaar zat al op kop voor de voorlaatste bocht. Zie je ook niet vaak. Ik vraag me af of die eigenlijk niet de lead out was voor de man die vierde werd.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone