Raúl Alarcón gewoon van start in Ronde van Luxemburg

woensdag 5 juni 2019 om 19:40
Raúl Alarcón gewoon van start in Ronde van Luxemburg

foto: RV

Raúl Alarcón is een opvallende naam op de startlijst van de Ronde van Luxemburg. Bij de 33-jarige Spanjaard van W52 / FC Porto zouden volgens de Portugese krant Record onregelmatigheden in zijn bloedpaspoort zijn geconstateerd, maar de autoriteiten staan deelname niet in de weg.

Op 24 mei had het er alle schijn van dat Alarcón en ook Alejandro Marque in een lastig pakket terechtkwamen. Volgens de Portugese krant Record waren onregelmatigheden aangetroffen in het biologisch paspoort van de twee Spanjaarden. Er volgde echter geen reactie van de UCI op deze berichtgeving.

Aan de Portugese sportkrant O Jogo vertelde Alarcón: “Het is allemaal een leugen, ik deed niets verkeerd. Ik nam al contact op met het Spaanse antidopingagentschap en daar zei men dat er geen onderzoek tegen me loopt. Ik verwacht zij een schriftelijke bevestiging sturen, zodat ik dit kan voorleggen aan een advocaat. Er mogen geen onterechte vermoedens worden gecreëerd.”

En omdat niets deelname in de weg staat, staat de Spanjaard vanavond aan het vertrek van de proloog van de Ronde van Luxemburg. Om 20.45 uur mag hij zijn tijd op de klokken zetten.

Dit artikel delen:

8 Reacties

vevie 5 juni 2019 om 19:45

Yeah right, Alarcon…

0
Covadonga 5 juni 2019 om 19:50

Het is op zijn minst vreemd te noemn dat hij mag starten. Zou hij dan toch ‘zuiver’ rijden ???

0
hartstikkebedankt 5 juni 2019 om 19:53

Die rijdt alles aan gort dalijk

0
tommeked 5 juni 2019 om 20:42

edit wf: niet doen

0
west 5 juni 2019 om 22:25

Dat zou ook wel lekker naadje zijn. Dat één flutkrant iets verzint en dat dan de gehele wielerpers incluis @Wielerflits dat klakkeloos overneemt. Resultaat: carrière verpest. Nu is het Alarcón waar iedereen toch al lekker bedenkingen bij had. Dus boeiend. Maar als één lullig reportertje het op zijn heupen krijgt en een onschuldige renner aan het kruis nagelt? Volgens mij geldt bij de wielervolgers tegenwoordig schuldig tot het tegendeel bewezen. En wie gaat zijn hand in het vuur steken als een Portugees flutkrantje Mas of Martinez of Carapaz wel sensationeel nieuws vindt?

0
r525 6 juni 2019 om 08:32

Zit dat bericht nog eens terug te lezen. Op zich staat er wel in dat het alleen door dat krantje gemeld is. Maar wielerflits had wellicht wel wat duidelijker kunnen vermelden dat er geen reactie is van een dopingagentschap.
Het is inderdaad een kwalijke zaak als er geen bewijs is voor de beweringen.

0
Thijs E 5 juni 2019 om 23:45

Zie je wel. Zo schoon als maar zijn kan. Klimmen op een 56T buitenblad is gewoon een marginal gain, een handigheidje.

0
Polleke 6 juni 2019 om 09:47

Iets met rook en vuur…

0

Headlines

Populair

Materiaalzone